Laura Teodoru: Ana Sophie este o fetiţă extrem de sociabilă

Prezintă Jurnalele de ştiri sportive la Digi24 şi Digi Sport şi este mămica unei fetiţe absolut adorabile: Ana Sophie. Micuţa are parte încă din primii ani de viaţă de tot ceea ce înseamnă alimentaţie sănătoasă şi mişcare. Iar tânăra ne-a dezvăluit cum reuşeşte s-o convingă să consume verdeţuri.
12.07.2013
Laura Teodoru: Ana Sophie este o fetiţă extrem de sociabilă

Prezintă Jurnalele de ştiri sportive la Digi24 şi Digi Sport şi este mămica unei fetiţe absolut adorabile: Ana Sophie. Micuţa are parte încă din primii ani de viaţă de tot ceea ce înseamnă alimentaţie sănătoasă şi mişcare. Iar tânăra ne-a dezvăluit cum reuşeşte s-o convingă să consume verdeţuri. Însă şi bunătăţile se regăsesc în meniurile Laurei şi Anei Sophie.

CSÎD: Care sunt pasiunile tale culinare pe care le împarţi cu fetiţa ta?

Laura Teodoru: Iubim pastele şi clătitele făcute de mine, un deliciu J, pe care le mâncăm ba cu dulceaţă de trandafiri, ori cu brânză, smântână şi caşcaval ori cu cremă de ciocolată şi banane. Aşa ne mai răsfăţăm noi câteodată!

CSÎD: E mofturoasă? Există vreun aliment care nu-i place?

L.T.: Nu este mofturoasă deloc, am încercat de micuţă să îi diversific astfel alimentaţia încât să nu devină pretenţioasă mai târziu, şi mi-a ieşit! Normal că mai are şi câteva chestii care nu-i plac, ca orice alt om normal, de exemplu nu îi plac legumele crude.

CSÎD: Cum o convingi să mănânce sănătos? Gătiţi împreună?

L.T.: Alimentaţia celor mici de obicei nu diferă cu mult de cea a părinţilor aşa că tot ceea ce mănânc eu preferă şi ea. Îi gătesc foarte sănătos şi o implic rar în pregătirea mesei, însă dacă nu vrea să guste şi încearcă să mă refuze, îi explic că, spanacul de exemplu, o va ajuta să aibă părul lung şi frumos ca a lui Bella şi că va creşte mare şi frumoasă ca mămica. :)))

CSÎD: Cum procedezi în vacanţe: căutaţi locuri unde există alimente sănătoase?

L.T.: Nu am ales niciodată o vacanţă după meniul restaurantului, ci am ţinut cont ca locaţia sau hotelul să fie cu multe stele şi atunci sigur vom găsi cele mai bune condiţii, implicit mâncare sănătoasă!
 

CSÎD: Care sunt poftele culinare pe care nu vi le refuzaţi niciodată?

L.T.: Nu ne refuzăm mai nimic atât timp cât este sănătos. Îngheţata sau desertul, de fapt, este răsfăţul nostru culinar.

CSÎD: Aţi început să faceţi sport împreună? Ce tip de mişcare alegeţi?

L.T.: Sophie face balet şi înot, iar uneori mai merge cu mine la sală ca să vadă cât de greu se întreţine mămica. Alergăm prin parc, mergem cu rolele şi cam atât deocamdată împreună. Aşteptăm să mai crească!

CSÎD: În poze pare foarte cochetă. Cum îi alegi hăinuţele, ţii cont de preferinţele ei?

L.T.: Nu îi place la cumpărături aşa că prefer să îi cumpăr fără să le probeze uneori. Avem şi zile bune în care stă la probat, dar nu o interesează ce îi cumpăr. E ca şi cum are încredere în mine că fac alegerile cele mai bune şi îmi dă mână liberă.

CSÎD: Cum procedezi când îţi cere s-o machiezi sau să-ţi poarte tocurile, cum fac majoritatea fetiţelor în ziua de azi?

L.T.: Aaa! Sophie a început foarte devreme cu astfel de preocupări, pe la 9 luni, ea proba pantofii mei cu toc. Au urmat apoi vreo 2 ani de chin în care se împodobea ca bradul de Crăciun. Dar de la 3 ani nu mai manifestă nici cel mai mic interes pentru tocuri sau haine, a rămas fascinată doar de machiaj, însă nu are voie să îşi aplice pe faţă nimic!

CSÎD: Cine te ajută s-o creşti? Sunt bunicii mai permisivi decât tine?

L.T.: Mă ajută mama mea, uneori mai vine la noi în vizită la Bucureşti doar pentru o săptămână, două, atunci când efectiv nu mai pot. În rest, o cresc singurică şi cu bona Flori care stă cu ea până mă întorc eu de la serviciu. Bunicii o alintă ceva mai mult decât mine, însă nu peste măsură, este un copil cuminte care îşi cunoaşte foarte bine limitele!

CSÎD: Cum procedezi când se încăpăţânează ca să facă ce-i spui?

L.T.: În general, este foarte ascultătoare, dar uneori mai face şi fiţe. Este foarte greu cu ea pentru că are o sensibilitate aparte. De exemplu, ea suferă şi dacă îşi cere scuze şi îi spun că nu i le accept, insistă până mă vede zâmbind. Iar în zilele mele mai proaste, când poate nu am chef să zâmbesc aşa din orice, mă întreabă continuu dacă sunt supărată şi încearcă, din proprie iniţiativă, să mă scoată din stare, şi reuşeşte… 🙂

CSÎD: Unde vă petreceţi anul acesta vacanţa de vară?

L.T.: Pentru că va împlini 5 anişori, este timpul să ajungem la Disney şi spre sfârşitul verii, vom merge probabil într-un all inclusive, ideal pentru copii mici şi mari.

Face înot deja de 1 an şi nu are nici o teamă de apă, de scufundat şi adâncime! Este extrem de sociabilă, în vacanţe se împrieteneşte şi cu străinii, fără să înţeleagă limba lor. Iar aici acasă este chiar o vedetă a grupului pentru că ştie mereu să se remarce.

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac: Metode eficiente de a ne menține creierul sănătos