Jucătoarea de tenis Carla Suarez Navarro are cancer, la 32 de ani. Reacţia Simonei Halep

Jucătoarea de tenis Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic. Sportiva spaniolă a anunţat că va urma şedinţe de chimioterapie în următoarele şase luni. Simona Halep a reacţionat şi i-a transmis un mesaj de încurajare lui Navarro.
Jucătoarea de tenis Carla Suarez Navarro are cancer, la 32 de ani. Reacţia Simonei Halep

Veste şocantă în lumea sportului. Jucătoarea de tenis Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic. Sportiva spaniolă a anunţat că va urma şedinţe de chimioterapie în următoarele şase luni. Simona Halep a reacţionat şi i-a transmis un mesaj de încurajare lui Navarro.

Carla Suarez Navarro s-a plâns recent de o stare generală de rău. Aceasta nu s-a putut antrena şi nu a putut participa la Openul de la Cincinnati, potrivit Gândul.ro.

Jucătoarea de tenis născută în Las Palmas s-a dus imediat la medic şi a aflat vestea cumplită. „Rezultatele clinice au confirmat apariţia limfomului Hodgkin în corpul meu”, a dezvăluit prietena Simonei Halep.

„Rezultatele clinice au confirmat apariţia limfomului Hodgkin în corpul meu. Echipa medicală mi-a spus că detectarea a fost timpurie, că este mică, deci şansele de vindecare sunt mari. Voi fi supusă chimioterapiei în următoarele şase luni“, a spus Carla Suarez.

Carla Suarez Navarro, locul 71-a WTA, anunţase în decembrie anul trecut că acest sezon va fi ultimul din cariera ei.

Mesajul transmis de Simona Halep pentru Carla Suarez Navarro

„Carla, sunt şocată şi tristă de ceea ce am aflat. Mă gândesc la tine şi ştiu că o persoană puternică şi specială ca tine va trece şi prin asta. Te îmbrăţişez! ”, A reacţionat Simona Halep.

Ce este limfomul 

Limfomul debutează în celulele albe. În organismul uman, există două tipuri de celule albe: cele de tip B care produc anticorpi şi cele de tip T, implicate în distrugerea microorganismelor şi celulelor tumorale. „Există două tipuri de limfom: Hodgkin şi nonhodgkin, ultimul cu două subtitluri: indolent şi agresiv, majoritatea cu celula B, rar cu celula T. Ambele reprezintă o formă de cancer al sistemului limfatic, deosebite prin particularităţi morfologice, imunohistochimice şi evolutive, dar relativ identice ca manifestări clinice”, descrie tabloul general al bolii medicul specialist Carmen Paripaş.

Simptomele pot fi comune multor afecţiuni. Pentru că nu există teste de screening care să pună în evidenţă un limfom, specialiştii recomandă tuturor celor preocupaţi de sănătate să nu ignore anumite simptome şi să le raporteze medicului de familie şi hematologului. Un limfom se poate manifesta prin creşterea în volum a ganglionilor limfatici, febră, oboseală, scădere inexplicabilă în greutate, dureri în piept, respiraţie îngreunată şi frisoane.

Terapiile către care se îndreptă pacienţii cu limfom. Medicina actuală permite astăzi tratarea cu succes a multor cazuri de limfom, datorită medicamentelor, intervenţiilor performante şi metodelor de diagnosticare care oferă o mare acurateţe şi precizie, precum biopsia, tomografia, rezonanţa magnetică şi PET-CT-ul. „Tratamentul constă în chimioterapie sau radioterapie, transplant de măduvă osoasă, imunoterapie, anticorpi monoclonali, în funcţie de stadiu, indice de prognostic, subtip histologic, vârstă şi toleranţă individuală.

Şansele de supravieţuire pe termen lung au fost deja crescute după introducerea terapiei cu anticorpi monoclonali, în anumite subtipuri de limfoame, dar şi aici depinde de individualitatea fiecărui pacient. De asemenea, introducerea transplantului de măduvă osoasă pe scară largă a dus la creşterea perioadei de remisiune, fără semne de boală şi cu creşterea perioadei de supravieţuire”, completează dr. Carmen Paripaş.


 

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața