Iuliana Tudor, ambasador Crucea Roşie Română, a trăit o experienţă inedită la Solferino

Mii de voluntari din toată lumea au participat zilele trecute la o ceremonie cu torţe, în nordul Italiei şi au refăcut un drum simbolic, care, în urmă cu peste 150 de ani, a inspirat înfiinţarea Crucii Roşii.
Iuliana Tudor, ambasador Crucea Roşie Română, a trăit o experienţă inedită la Solferino

Mii de voluntari din toată lumea au participat zilele trecute la o ceremonie cu torţe, în nordul Italiei şi au refăcut un drum simbolic,  care, în urmă cu peste 150 de ani, a inspirat înfiinţarea Crucii Roşii. De la evenimentul plin de emoţie nu au lipsit reprezentanţii României, însoţiţi de vedeta TVR Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii de la noi.

„Solferino în imagini! Am trăit unele dintre cele mai frumoase emoţii alături de 8000 de voluntari din intreaga lume, într-un pelerinaj desfăşurat în numele umanităţii!. Crucea Roşie înseamnă o şansă pentru fiecare dintre noi de a fi un om mai bun!”, a scris vedeta TVR pe pagina sa de Facebook.

În Italia, la Solferino, sărbătoarea înfiinţării Crucii Roşii a adunat oameni din toate colţurile lumii: peste 8 mii de oameni au mers cu torţe în mâini 15 kilometri şi au reconstituit, în mod simbolic, traseul urmat în 1859 de către salvatorii care au purtat răniţii de pe câmpul de luptă de la Solferino către cel mai apropiat post medical. Acele zile crunte l-au inspirat pe omul de afaceri elveţian Henry Dunant să înfiinţeze Crucea Roşie.

Ca în fiecare an, evenimentul a reunit mii de voluntari şi lucrători ai Crucii Roşii şi ai Semilunii Roşii din 53 de ţări. Delegaţia României a fost alcătuită din 19 persoane.


 

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive