Ilinca Vandici: ”Nu am ţinut niciodată cure de slăbire!”

Atunci când cei mai mulţi dintre noi ne simţim obosiţi şi ne pregătim să dormim, Ilinca aude în cască: ”1, 2, 3, emisie”. În acel moment pentru ea, ora 22:30, adrenalina atinge cote maxime. Co-prezentatorul emisiunii Can-Can TV de la Acasă ne-a demonstrat că atunci când sportul şi hrana sănătoasă sunt un stil de viaţă, câteva ore de somn pierdute nu te afectează.
Ilinca Vandici: ”Nu am ţinut niciodată cure de slăbire!”

Atunci când cei mai mulţi dintre noi ne simţim obosiţi şi ne pregătim să dormim, Ilinca aude în cască: ”1, 2, 3, emisie”. În acel moment pentru ea, ora 22:30, adrenalina atinge cote maxime. Co-prezentatorul emisiunii Can-Can TV de la Acasă ne-a demonstrat că atunci când sportul şi hrana sănătoasă sunt un stil de viaţă, câteva ore de somn pierdute nu te afectează.

Am stat de vorbă despre secretele menţinerii în formă (mărimea XS îi vine perfect!), despre copii, despre slăbiciuni culinare şi despre reţeta unui look scos ca din cutie.

CSÎD: Este primul tău pictorial sport. Cum ţi s-a părut experienţa?
Ilinca Vandici:
Inedită, plăcută, sănătoasă… O experienţă pe care aş repeta-o oricând. Consider că o femeie poate fi extrem de frumoasă, senzuală şi feminină într-o asemenea ipostază şi mi-ar plăcea să văd cât mai multe doamne şi domnişoare promovând prin intermediul unor astfel de pictoriale, un stil de viaţă sănătos.

CSÎD: Care este secretul corpului tău? Arăţi perfect!
I.V.:
Nu arăt perfect… Perfecţiunea nu există, chiar dacă pierdem timp preţios din viaţă, căutând-o, e important să realizăm cât mai devreme acest lucru, pentru a nu căuta iluzii. Secretul corpului meu este starea de bine, interioară şi exterioară. E adevărat că gena moştenită de la părinţi, mă ajută, însă trebuie să menţinem ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Aici intervin alimentaţia sănătoasă, odihna, sportul, faptul că nu fac excese de nici un fel, îmi permit să mănânc orice, însă cu limite.

CSÎD: Ai ţinut vreodată cure de slăbire? În ce au constat acestea?
I.V.:
Nu îmi amintesc să fi ţinut vreodată cură de slăbire… Nu am avut nevoie niciodată.

CSÎD: Cât de greu este să lucrezi la o emisiune de noapte?
I.V.:
Destul de dificil, însă mă obişnuiesc… Mi se pare că funcţionez după un alt fus orar, faţă de majoritatea oamenilor. Însă asta înseamnă viaţa: transformare, schimbare… Trebuie să ne adăptăm şi să facem faţă provocărilor.

CSÎD: Pe la ce oră adormi? La ce oră te trezeşti?
I.V.:
În jur de ora 02:00, reuşesc să adorm, şi mă trezesc la 10:30.

CSÎD: Cu ce compensezi somnul de frumuseţe ce trebuie să se desfăşoare cel puţin între ora 23:00 şi ora 03:00 când sunt secretaţi hormonii de creştere, cei responsabili pentru tinereţea şi energia noastră?
I.V.:
  Compensez cu somnul de la ora 08:00 la ora 10:30 🙂 Compensez cu zâmbetul pe care încerc să îl am pe chip în fiecare dimineaţă, asta îmi dă energie pentru toată ziua, cu o oră de mişcare zilnic, cu fructe, vitamine.
 

CSÎD: Ce planuri profesionale ai pentru 2013? Dar personale?

I.V.: Planul este să reuşim să realizăm ediţii cât mai spectaculoase şi pe placul telespectatorilor, în cadrul emisiunii CanCan TV, difuzată în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 22:30 la Acasă TV. Personal, îmi doresc să fiu sănătoasă şi să am liniştea necesară pentru a-mi desfăşura activitatea la cel mai înalt nivel.

CSÎD: Câţi copiii îţi doreşti?

I.V.: Câţi va vrea Dumnezeu… 1, 2, 3… Copiii sunt un dar de la Dumnezeu, drept urmare îi voi mulţumi pentru toate darurile pe care mi le va da în viaţă.

CSÎD: Găteşti?

I.V.:  Nu prea gătesc. Nu găsesc timp şi energie pentru a sta în bucătărie, prefer să iau masa în oraş, mi se pare mult mai eficient. Cred că încă nu am descoperit plăcerea de a face mâncare, pentru că fiind singură aici în Bucureşti, nu mi-am dezvoltat latura această casnică. Nici nu concep să mănânc singură, obişnuită de mică să luăm masa în familie mereu, aşa că, mi-e greu să gătesc pentru mine.

CSÎD: Care sunt dulciurile tale preferate şi cât de des le consumi?

I.V.: Ciocolata şi îngheţata. Le consum destul de rar, asta pentru că nu îmi prea plac dulciurile. Destul de rar mi-e poftă de o bucată de ciocolată, şi când mi-e poftă, mănânc.

CSÎD: Ai un antrenor personal?

I.V.: Da, consider că fiecare ne pricepem la ceva anume, fiecare avem meseria noastră, nu putem să le ştim pe toate. Aşa că “dăm Cezarului ce e al Cezarului” şi apelăm la specialişti atunci când avem nevoie. Un antrenor este extrem de important, el ştie exact ce program de antrenament să pregătească în fiecare zi, ce grupe musculare necesită mai mult sau mai puţin efort etc.

CSÎD: În ce constă antrenamentul tău la sală?

I.V.: Fiecare program de antrenament e diferit. Lucrăm zilnic părţi diferite ale corpului, 20 de minute de cardio, apoi pe rând, lucrez grupele musculare ale picioarelor, braţelor, lombar, abdomen, fesier şi încheiem cu 10 minute de stretching.

CSÎD: Ce vestimentaţie preferi?

I.V.: Cea care mă avantajează, care îmi vine bine, hainele în care mă simt relaxată şi liberă să îmi desfăşor activităţile cotidiene. Nu vreau să accept „uniforma vestimentară”, piesele vestimentare, modelele pe care le poartă toată lumea. Mă îmbrac simplu, decent şi lejer în timpul zilei, iar seară de seară în faţa telespectatorilor, şi nu numai în cadrul emisiunii CanCan TV, port ţinute şic, moderne, şi tocuri neapărat.

CSÎD: Ce culori îţi plac?

I.V.: Mi-e greu să nominalizez. Îmi plac şi port cu inima deschisă orice îmi vine bine. Nu cred că am găsit o anume culoare care să mă dezavantajeze până acum. Contează starea de spirit, aceasta dă strălucire hainelor şi culorilor pe care le purtăm.

CSÎD: Te sfătuieşti cu stilişti înainte de evenimentele importante?

I.V.: Sigur că da. Întotdeauna. Am o echipă de oameni minunaţi, care sunt alături de mine şi au acum grijă de imaginea mea. Nu fac nici o mişcare, din punct de vedere vestimentar, fără acordul lor, şi le mulţumesc şi pe această cale pentru asta.

CSÎD: Unde îţi petreci această vacanţă de iarnă?

I.V.: La munte şi acasă la mama. Încă nu am făcut programul exact, însă cu siguranţă voi fi înconjurată de oameni care mă iubesc, mă respectă şi mă apreciază, iar asta e cel mai important. Nici nu mai contează unde te afli, dacă ai în jur persoanele dragi.

CSÎD: Te machiezi singură?

I.V.: Nu, am o echipă de make-up artişti, care se ocupă de make-up-ul meu, seară de seară pentru emisiune, dar şi pentru evenimentele speciale. În timpul liber sau în timpul zilei nu port machiaj, prefer să rămân naturală. Mă pricep oricum, dacă e nevoie, să îmi realizez şi singură un machiaj frumos.

CSÎD: Ai alimente minune care te ajută să ai energie?

I.V.: Bananele şi migdalele.

CSÎD: Ce le sfătuieşti pe cititoarele „Ce se întâmplă, doctore?” în ceea ce priveşte stilul de viaţă sănătos?

I.V.: Le sfătuiesc să încerce să îşi găsească liniştea, fericirea, echilibrul… Să renunţe la tot ce le umbreşte fericirea şi starea de bine, să îşi ia un moment de respiro şi să se privească pe sine, să nu înceteze a se respecta şi iubi.

CSÎD: Eşti îndrăgostită?

I.V.: Îndrăgostită… hmm, nu…

Fotograf: Paul Diaconu
Make-up şi coafură: Camelia Enciu
Stilist: Mădălina Drăgoi
Vestimentaţie & accesorii: Intersport, Nike, H&M