Ghidul vedetelor pentru plajă

Dacă n-ai o fotografie de paparazzi cu tine pe plajă, nu eşti un star adevărat. Iată o credinţă a Hollywood-ului, alături de multe alte clişee. Şi starurile iau în considerare această lege nescrisă.
Ghidul vedetelor pentru plajă

Dacă n-ai o fotografie de paparazzi cu tine pe plajă, nu eşti un star adevărat. Iată o credinţă a Hollywood-ului, alături de multe alte clişee. Şi starurile iau în considerare această lege nescrisă.

Probabil, cu toţii ne dorim un corp perfect pe care să-l expunem cu dezinvoltură pe una dintre plajele celebre ale planetei. În cazul starurilor, acesta e un examen pe care trebuie să-l treacă cu brio în ochii publicului, avid să observe urme de celulită sau riduri evidente la persoanele pe care de obicei le văd doar pe micul sau pe marele ecran. Aşadar, să facem un ghid al apariţiei pe plajă.

Spre exemplu, AnnaLynne McCord îşi face loc nu de foarte multă vreme în lumea showbiz-ului, dar a învăţat că un costum aproape de culoarea pielii face toţi banii în fotografii. Ea vă recomandă să nu purtaţi costum din 2 piese făcute din acelaşi material. “E necesar să îţi iei 2 seturi de costume de baie şi să le combini. În felul acesta, vei ieşi sigur în evidenţă”, crede ea. Frumoasa bea şi 5 litri de apă când se expune la soare. Asta şi ca să nu i se facă foame prea des, dar şi să se protejeze, spune ea, de agresiunea ultravioletelor.

Heidi Klum este una dintre doamnele care încă produce mulţi bani din modelling şi ştie de mică nişte reguli clare pentru “descinderile” pe plajă. În primul rând, costumul de baie trebuie să fie din ultimele colecţii. În al doilea rând, dacă nu eşti într-o formă perfectă, mai bine te lipseşti, iar în al treilea rând, crema de protecţie solară trebuie împrospătată din oră în oră. Este recomandarea top modelului pentru toate persoanele cu ten extrem de deschis. Acelaşi sfat  vi-l dă şi dacă mergeţi cu cei mici pe plajă.

Din cei 4 copii ai ei, nu toţi sunt metişi, deci protejaţi natural de razele fierbinţi. Iat-o împreună cu fetiţa care îi seamănă perfect şi pe care o expune doar dimineaţa sau după ora 19. Pentru silueta impecabilă, Heidi lucrează zilnic. Îşi începe ziua la ora 5 dimineaţa şi lucrează intens în sala de sport de acasă, aceasta înainte de a se trezi cei mici.

Oricum, dacă vă vine în minte ideea că e imposibil să arătaţi fizic perfect după o naştere, luaţi în considerare faptul că Heidi a născut de 4 ori, iar corpul pe care îl afişează e realmente fără cusur. Aşadar, gândiţi-vă cu speranţă la costumul de baie ultradecoltat pe care îl veţi purta după un timp de la naştere.

Olivia Palermo declară că munceşte constant pentru un instantaneu reuşit în apele oceanului. Este vorba de nu mai puţin de 10 kilometri alergaţi zilnic. Asta la prima oră a dimineţii. „Şi când sunteţi la plajă, nu uitaţi că este vorba despre timpul vostru pentru relaxare. Iar dacă alergaţi pe nisip, când abia răsare soarele, efortul depus este maxim: veţi simţi o oboseală mai mare decât la sala de sport, iar efectele sunt întotdeauna cele scontate. Spre exemplu, eu dacă stau 2 săptămâni într-un loc însorit, e ca şi cum aş merge la sala de forţă de 3 ori pe zi”, se destăinuie ea.

De altfel, aceasta e recomandarea tuturor atunci când ajungeţi lângă o plajă. Indiferent de programul zilei sau de meniurile în care sigur se vor regăsi o îngheţată mare sau o prăjitură generoasă, nu uitaţi că mersul alert pe nisip consumă până la 1.500 de calorii pe oră, ceea ce este fantastic, având în vedere că puteţi să nu simţiţi efortul dacă vă fură… peisajul.
 
Halle Berry îşi duce des copilul la un resort retras din Mexic, care are ieşire direct spre ocean.
„Mergem de câteva ori pe an la plajă, fără să ţinem cont de anotimp. E o modalitate perfectă de a relaţiona cu copilul tău, într-un alt mediu decât acasă. Ne jucăm pe plajă şi asta pot să spun că mă ţine într-o formă excelentă. Luăm cu noi doar o sticlă mare cu apă, haine care să acopere cât mai mult din piele, neapărat pălării şi ne putem distra toată ziua.

În plus, ne bucurăm de prânz şi cină tot pe plajă. Vă recomand să aveţi aceste activităţi timp de o săptămână. Mie mi se pare că întineresc cu 10 ani după o astfel de excursie.” Aceeaşi părere pare să o aibă şi superba Doutzen Kroes. „Singura mea problemă cu plaja, pe care am avut-o de când mă ştiu, este pielea mea albă. De obicei, mă răsfăţ pe nisip cu destule haine pe mine sau cu un strat gros de cremă cu SFP plus 50, iar înainte de expunerea la soare mă pregătesc temeinic. Timp de 2 luni, consum 5 morcovi pe zi. Sper astfel să fiu mai protejată.” 


Uma Thurman are şi ea un ten deschis, dar nu acordă prea mare importanţă acestui aspect. „Lângă ocean, este singurul loc unde îmi încarc perfect bateriile. Nu am chef nici de sport, nici de înot măcar, nu am chef de regimuri şi nici de protecţie solară.” Vom vedea mai târziu dacă a procedat corect, am putea spune noi, fără răutate însă. În aceste escapade, Uma nu îşi ia copiii şi uneori nici chiar iubitul. Asta ca să nu respecte chiar nici o regulă.

Vanessa Hudgens ştie însă să combine şi plăcerile vieţii şi regulile care o fac să afişeze un corp perfect. „Mă delectez pe plajă cu câte un cocteil, dar niciodată cu alcool, dar am grijă apoi să înot până nu îmi mai rămâne nici un strop de energie. Am observat că, dacă înot printre valuri, e mai eficient decât în bazin şi că pot să mănânc astfel cam tot ce îmi trece prin cap.” Apropo, când ajungeţi pe uscat, nu uitaţi să profitaţi de bogăţia mărilor şi oceanelor şi să consumaţi o porţie de peşte sau de fructe de mare, în detrimentul primei îngheţate care vă iese în cale.

Sheryl Crow ştie şi ea aceste reguli. “Nu stau mult la soare, asta mai ales după boala dificilă pe care am avut-o (a fost operată de cancer la sân) şi care contraindică plaja în exces. Dar stau mult pe plajă, la umbră, eventual într-o companie plăcută. Aşa încât nici nu trebuie să-mi aplic tone de cremă – pe care nu o suport şi n-am suportat-o niciodată.”

 
Scarlett Johansson are şi ea o regulă când zace pe nisip: poartă costume de baie decoltate, din ultimele colecţii. Iar dacă abdomenul nu se află în stare perfectă, mai bine se lipseşte de plăcerea de a face plajă. Înainte de orice expunere la soare, Scarlett îşi face timp pentru programe care lucrează muşchii mari din corp, astfel încât să aibă o talie de invidiat. În rest, nu uită de ochelarii de soare, aplicarea de creme la 2 ore şi de un platou de fructe dimineaţa şi seara. Cam la asta se rezumă mesele ei pe malul oceanului.
 
Mischa Barton crede că orice ieşire pe plajă trebuie însoţită de sport. Aşa încât înoată câteva ore pe zi, aleargă sau conduce diverse ambarcaţiuni nautice. „Am nevoi de activitate, ca să-mi funcţioneze mintea. Dacă stau foarte mult timp şi zac, mi-e forate greu să mă reîntorc la activitate şi să fiu în formă bună.” Aşadar, pe plajă, ne îndeamnă ea, fiţi activi. Apropo de prima expunere la soare care, pentru mulţi, are loc în vacanţa de 1 mai, aflaţi că soarele de primăvară nu este mai puţin periculos decât cel din mijlocul verii.

Aşa că nu uitaţi de protecţia solară, indiferent de perioada zilei. În plus, aveţi grijă să alegeţi factor de protecţie mare pentru că pielea e complet nepregătită pentru expunerea la ultraviolete. Şi încă o informaţie interesantă. Dermatologii ştiu că o expunere bruscă la soare, prima de obicei din an, la ore nepotrivite şi fără protecţie solară echivalează cu nu mai puţin de 20 de ani de expuneri moderate la razele solare! 

 

 

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața