galerie

GALERIE FOTO Cezariana versus Nastere naturala de vedete


 • Angelina Jolie – cezariană / Actriţa a născut-o pe Shiloh, fetiţa sa biologică, într-un spital din Africa iar decizia de a face cezariană a fost, spune ea, cel mai înţelept lucru. “Nu m-a durut deloc, mi s-a părut fascinat cât de complex este corpul uman şi câte poate îndura”, spune Angelina într-un interviu.
 • Tori Spelling – cezariană / Diva spune că şi-a dorit din totată inima să poată naşte natural, însă medicii i-au recomandat cezariana din motive medicale. Tori spune că operaţia de cezariană nu este deloc floare la ureche, cum cred toate femeile, iar recuperarea de după naştere este mult mai grea.
 • Victoria Beckham – cezariană / Nevastra celebrului fotbalist David Beckham a născut de patru ori, de fiecare dată prin cezariană. Ea spune că au existat raţiuni medicale care au împiedicat naşterea pe cale naturală, gurile rele spun că a fost prea preocupată să nu îndure chinurile facerii. Cert este că medicii au avertizat-o că dacă va mai avea un copil în viitor, o altă operaţie de cezariană va fi imposibilă, corpul ei nu va mai putea face faţă acestei proceduri.
 • Britney Spears – cezariană / Vedeta a născut primul copil în 2005 şi a ales cezariana pentru că mama ei i-a spus când era mai tânără că naşterea naturală este cel mai dureros lucru prin care a trecut vreodată.
 • Christina Aguilera – cezariană / Cântăreaţa a dat naştere primului său copil în 2008 şi a declarat că nu a vrut să aibă parte de surprize, auzise tot felul de poveşti înfricoşătoare despre femei însărcinate, motiv pentru care a ales varianta uşoară, respectiv cezariana.
 • Cindy Crawford – naştere naturală / Ambii săi copii au fost născuţi acasă, în prezenţa soţului Rande Gerber şi a trei moaşe.
 • Gisele Bundchen – naştere naturală / Top-modelul a născut acasă, în cada cu apă, fără medicamente, doar cu ajutorul unei moaşe, în decembrie 2009, când l-a adus pe lume pe micuţul Benjamin. Gisele spune că nu a avut deloc dureri.
 • Claudia Schiffer – cezariană / Fostul supermodel a dat naştere la trei copii, toţi veniţi pe lume prin cezariană.
 • Jessica Alba – naştere naturală / Actriţa nu a ţipat deloc pe parcursul travaliului, deşi nu a beneficiat de ajutor medical în aducerea pe lume a fiicei sale Honor. Jessica spune că a fost foarte zen iar travaliul a fost mai degrabă ca o meditaţie.
 • Kate Winslet – a vrut naştere naturală, dar s-a ales cu cezariană / Actriţa a fost foarte dezamagită pentru că nu a putut naşte pe cale naturală, însă recunoaşte că durerile din timpul travaliului au fost insuportabile. Din fericire, la cel de-al doilea copil, Kate a avut permisiunea doctorilor de a naşte natural şi mărturiseşte că acum se simte completă.
 • Pamela Anderson – naştere naturală / Blonda a dat naştere celor doi băieţi - Brandon şi Dylan – acasă, în cada cu apă, doar cu sprijinul unei moaşe, fără medicamente.
 • Beyonce –naştere naturală / Micuţa Blue Ivy a venit pe lume în data de 7 ianuarie 2012.
Angelina Jolie – cezariană / Actriţa a născut-o pe Shiloh, fetiţa sa biologică, într-un spital din Africa iar decizia de a face cezariană a fost, spune ea, cel mai înţelept lucru. “Nu m-a durut deloc, mi s-a părut fascinat cât de complex este corpul uman şi câte poate îndura”, spune Angelina într-un interviu.
1/1