Dr. Menci ne invata cum sa gatim corect retetele traditionale romanesti

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a lansat prima carte de gastronomie nutritionala: Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos.
Dr. Menci ne invata cum sa gatim corect retetele traditionale romanesti
Dr. Menci ne invata cum sa gatim corect retetele traditionale romanesti

Arta culinara romaneasca,
rescrisa din scoarta in scoarta! Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
a lansat prima carte de gastronomie nutritionala: Revolutie in
bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos
.

La ora actuala oferta de carti de bucate este extrem de generoasa:
de la carti de retete cu specific romanesc, italienesc, frantuzesc,
englezesc, la carti cu retete raw food… insa niciuna dintre
aceste carti de bucate nu ne invata cum sa gatim gustos, hranitor
si cu adevarat sanatos in acelasi timp!

Pornind de la realitatea potrivit careia romanii gatesc romaneste,
dr.
Menci
a realizat prima carte menita sa interpreteze si
sa rescrie intr-o varianta moderna, axata pe principiile
nutritionale, retetele traditionale nelipsite de pe masa fiecaruia
dintre noi.

„Ni se tot spune ca nu e bine sa facem exces de sarmalutele,
friptura de porc cu cartofi prajiti sau tocanita… insa suntem un
popor mancacios, care nu reactioneaza cu una cu doua la
restrictiile alimentare impuse de medici. Acesta este motivul
pentru care am scris cartea Revolutie in bucatarie. Reinvata sa
gatesti sanatos
: restrictiile pot fi inlocuite cu
sfaturi, iar retetele traditionale, care abunda in grasimi, sare si
combinatii alimentare nepotrivite, pot fi revizuite astfel incat sa
se transforme in alternative sanatoase pentru organism!”, a
explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

In cartea Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti
sanatos
dr. Menci analizeaza si rescrie majoritatea
retetelor noastre preferate, de la borsuri, supe, tocaturi, la
salate, fripturi si dulciuri.
Cu ajutorul lui dr. Menci aflam astfel pentru prima data ce greseli
facem atunci cand gatim si cum putem remedia aceste erori astfel
incat sa ne bucuram nu doar de o mancare gustoasa, ci si de un
preparat sanatos, incarcat de nutrienti, vitamine si
minerale.

Citeste si:
Cum arata viitorul alimentar al
omenirii