De sărbători, Dan Cruceru găteşte şi petrece timp preţios cu familia şi prietenii

Prezentatorul "Poveştiri Adevărate", de la Acasă TV, aşteaptă cu entuziasm sărbătorile pentru că ele reprezintă, în primul rând, cel mai bun prilej de relaxare, o relaxare binemeritată. Cu familia şi prietenii, în jurul bradului, Dan Cruceru trăieşte bucuria simplă de a-i avea alături pe cei dragi. Iar noaptea dintre ani este se un alt motiv de-i avea alături pe toţi cei la care ţine, doar că de data asta în Spania, respectând astfel o tradiţie pe care a început-o acum trei ani.
De sărbători, Dan Cruceru găteşte şi petrece timp preţios cu familia şi prietenii

Prezentatorul „Poveştiri Adevărate”, de la Acasă TV, aşteaptă cu entuziasm sărbătorile pentru că ele reprezintă, în primul rând, cel mai bun prilej de relaxare, o relaxare binemeritată. Cu familia şi prietenii, în jurul bradului, Dan Cruceru trăieşte bucuria simplă de a-i avea alături pe cei dragi. Iar noaptea dintre ani este se un alt motiv de-i avea alături pe toţi cei la care ţine, doar că de data asta în Spania, respectând astfel o tradiţie pe care a început-o acum trei ani.

Cum petreceţi Crăciunul în acest an?

Pentru prima oară, nu vom sta acasă de Crăciun. A fost un an foarte plin pentru cei din familia mea şi am hotărât să ne răsfăţăm de Crăciun. Anul acesta nu vom face niciun deranj acasă, ci vom merge la munte, la o cabană să fim răsfăţaţi.

Ce tradiţii respectaţi de Crăciun?

În fiecare an îl aducem pe Moş Crăciun. Ne strângem o gaşcă de prieteni şi, pentru copiii noştri, vine Moş Crăciun. Facem o mică petrecere, în care copiii zic poezii, fac giumbuşlucuri ca să-l impresioneze pe Moş. Chiar şi la cabana unde vom merge anul acesta va veni Moş Crăciun. I-am dat adresa şi m-am interesat personal să nu lipsească.

– Cine pregăteşte masa de Crăciun?

Toţi gătim. Mama şi soacra sunt personajele principale, eu, ajutor de bucătar, iar Cristina, soaţa, CTC-ul 🙂 Cel care vine cu verificarea, dă „bunul de tipar”. Fără aprobarea ei, nu trece nimic. Glumesc. Şi Cristina găteşte. Face o piftie senzaţională.

– Ce nu lipseşte de pe masa de Crăciun?

Mâncărurile româneşti. Trebuie să fie foarte multe sortimente. De la salata de boeuf, la şorici şi jumări, la sarmale şi piftie. Toate acestea sunt în fiecare an pe masă şi nu lipsesc sub nicio formă.

– Aveţi anumite tabieturi legate de această sărbătoare?

Ne place să stăm în familie, să ne trezim târziu şi apoi, toată ziua de Crăciun să o petrecem la şi pe lângă masă. Câteva ore bune de degustări şi de taclale. Din a doua zi, începem să colindăm pe la prieteni sau ei pe la noi, la alte mese şi poveşti.

– Gătiţi? Ce anume?

Cum spuneam, eu sunt ajutorul de bucătar. Toc toate legumele pentru salata de boeuf, fac maioneza, mai umplu şi câte-o sarma şi fac toate cumpărăturile necesare.

– Când împodobiţi bradul de Crăciun şi cum îl decoraţi?

În ajunul Crăciunului. Aşa e tradiţia. Anul acesta, probabil, îl vom împodobi puţin mai devreme. Sophia va pune, pentru prima oară, steluţa în vârful bradului.

– Unde şi cum petreceţi Revelionul în acest an?

Am făcut, deja, o tradiţie să ne petrecem Revelionul în Spania. Avem acolo nişte prieteni şi, de vreo trei ani încoace, tot mergem la ei. Petrecem româneşte, la ei acasă. Chiar aducem diverse alimente neperisabile din Romania, pe care prietenii noştri nu le găsesc acolo. De exemplu, salam uscat de Sibiu sau brânză în scoarţă de brad.

– Aveţi vreo superstiţie în noaptea dintre ani?

Am grijă să am bani în buzunar. Niciodată luaţi, însă, cu imprumut. Şi, la miezul nopţii, prima persoană cu care mă îmbrăţişez e soaţa.

– Ce vă doriţi pentru anul următor?

Doar sănătate, sincer! Sănătate pentru copila mea, sănătate pentru soaţa, sănătate pentru mama mea, pentru mine şi pentru toţi prietenii mei. Celelalte lucruri ni le facem singuri că avem forţa şi energia necesare pentru muncă.

Citeşte şi: Ioana Maria Moldovan crede în superstiţii şi respectă tradiţiile: merge la colindat şi primeşte colindători

Amalia Enache nu cântă colinde, dar va avea sarmale, “porcării“ şi prăjituri de casă pe masa de Crăciun


 

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Alexandra Bădoi ne colindă
Alexandra Bădoi ne colindă
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică