De ce li se umflă fața concurentelor de la „Survivor România”?

  • Publicat:

După cum am putut vedea în cadrul proiectului TV „Survivor România”, multe vedete au avut de suferit din cauza condițiilor din junglă. Astfel, multe dintre ele s-au trezit cu fața umflată. Potrivit dr. Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, laptele de cocos ar fi problema.

Cocosul și orezul, o combinație nefericită

Lăsând la o parte fluctuațiile de greutate pe care le pot experimenta concurenții odată intrați în competiția Survivor, și pielea poate avea de suferit. Îndeosebi atunci când vine vorba de doamnele care nu au acces la creme și nu se pot hidrata corespunzător. Acestea se pot confrunta cu diverse reacții/alergii neplăcute din cauza alimentației precare.

Elena Marin, Vica Blochina, Carmen Grebenișan, Roxana Nemeș sau Maria lungu – sunt doar câteva nume care au avut parte de schimbări teribile din cauza lipsei de hrană. Acestea s-au umflat la față și au devenit de nerecunoscut.

Dr. Oana Dumitrache vine însă și cu explicația medicală pentru acest fapt. Iată, așadar, cât de toxică poate fi alimentația bazată pe orez și cocos.

Citește și: Alimentele care înrăutățesc simptomele bolilor autoimune. Unele sunt sănătoase, dar pot provoca inflamații

Laptele de cocos suprasolicită pancreasul

 „Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic”, a spus aceasta.

 „Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă. Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică.Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocoș, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a mai adăugat dr. Oana Dumitrache.

Citește și: Te trezești cu fața umflată? Ce alimente și boli pot duce la umflarea feței

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”