Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Cum va arăta Mihaela Rădulescu peste 20 de ani

6

Mihaela zice că nu a găsit secretul tinereţii fără bătrâneţe, dar crede că toţi facem câte un pas în direcţia asta: “Mai ales când ne prindem că trebuie să tragem de noi, de tinereţea noastră, cât mai mult cu putinţă. Cred mai mult în vitalitate, sesizabilă la orice vârstă. Ştiţi voi, treaba aia care înseamnă poftă de viaţă, energie bună, pozitivism, creativitate, bunătate,  echilibru.
 

CSÎD: Mihaela,  te rog să  asculţi acest cântec interpretat de Peter Sarstedt – “Where do you do to my lovely”. Răspunde apoi la întrebarea: cine eşti tu seara când te pregăteşti să adormi?

Mihaela Rădulescu: O femeie împlinită, care are cam tot ce şi-a dorit, dar care vrea mereu să meargă mai departe, să caute alte provocări, să trăiască viaţa cât mai amplu şi mai plină de conţinut. Adorm repede, după ce-mi citesc paginile de carte, după ce am deschis fereastra şi după ce m-am demachiat şi m-am spălat pe dinţi. Bănuiesc că sunt un om ca multi alţii, care ştiu cât de importante sunt orele de odihnă. Asta dacă nu mă bântuie vreo inspiraţie şi mă apucă scrisul până spre dimineaţa, se mai întâmplă...

Galerie foto

vezi galeria 6 foto
Cuprins
Mihaela Rădulescu, peste 20 de ani
Nu mănânc atâtea legume şi fructe câte ar trebui, mănânc destul de sărat şi mai fumez câte un trabuc
Nu sunt o mamă-despot
Alături de Felix practic sporturi extreme
sus

Mihaela Rădulescu, peste 20 de ani

CSÎD: Când te priveşti în oglindă, ce vezi?

M.R.: Că am aceeaşi privire senină, acelaşi zâmbet, nişte riduri care încep să se arate, dar un corp care încă mă ascultă şi îmi hrăneşte vanităţile de femeie.

CSÎD: Se spune că dacă vrem să vedem cum vom arăta în viitor, să ne uităm la familia noastră. Cum le descrii pe mama şi pe bunica ta atât din punct de vedere fizic cât şi spiritual?

M.R.: Păi, în mod cert am gene bune datorită lor – toate bunicile şi străbunicile mele au fost longevive şi pline de viaţă până în ultima clipă, iar bunica pe care încă o mai am e, de departe, cea mai tânără femeie de 90 de ani pe care o cunosc. Mama are un ten impecabil, o siluetă minunată pentru cei 66 de ani ai ei şi o energie pe care sunt convinsă că o voi avea şi eu. În plus, sunt femei care şi-au îngrijit nu numai sănătatea, dar au fost şi sunt cochete, feminine, exact aşa cum ar trebui să fie toate femeile, la orice vârstă.

CSÎD: Medicii spun că putem evita anumite afecţiuni, dacă ne uităm cu atenţie la cei din familia noastră şi avem un stil de viaţă echilibrat. Crezi că ai evitat vreo afecţiune la care ai fi avut un risc genetic mai mare?

M.R.: Habar n-am. În afară de tata, care s-a prăpădit anul trecut de cancer, toţi au murit de bătrâneţe, fără boli majore. Sunt foarte disciplinată cu mine, atât în programul de sport şi alimentaţie, dar şi în mersul periodic la doctor, pentru a-mi face controale de rutină. Până acum m-am descurcat bine. :-)

CSÎD: Cum crezi că vei arăta peste 20 de ani?

M.R.: Ca siluetă, aproximativ la fel, pentru că sportul, echilibrul psihic, alimentaţia corectă ajută enorm în menţinerea unui trup sănătos. Deci, dacă nu apare nicio boală perfidă, bănuiesc că nu voi renunţa niciodată la respectul pentru mine. Desigur, voi avea păr alb, riduri şi tot ce mai vine la pachet cu bătrâneţea, dar am destulă minte să nu mă sperii, ci să-mi văd de viaţă în aceeaşi seninătate şi dorinţă de a trăi, până la capăt, la cea mai plăcută intensitate. Fac singură sport, n-am antrenor personal, nu merg la sală, dar ies în aer liber sau la mine pe terasă şi fac tot ce ştiu că mă ţine în formă. În plus, nu ratez nicio ocazie să fac diverse sporturi de week end, extreme sau doar distractive.”

sus

Nu mănânc atâtea legume şi fructe câte ar trebui, mănânc destul de sărat şi mai fumez câte un trabuc

CSÎD: Ce reguli ce ţin de stilul de viaţă sănătos despre care se vorbeşte obsesiv, nu respecţi?

M.R.: Nu mănânc atâtea legume şi fructe câte ar trebui, mănânc destul de sărat şi mai fumez câte un trabuc, din când în când. Ştiu, mă pun mulţi la zid, dar nu am anunţat niciodată că aş vrea să candidez la vreun post de sfântă. Balanţa e mereu înclinată spre partea pozitivă, cea în care fac sport zilnic, nu beau alcool niciodată, de când mă ştiu, nu pierd nopţile, nu sunt încrâncenată şi pricinoasă, ci senină şi calmă, am o viaţă plină de muncă, iubire, preocupări care mă acaparează şi care-mi dau atâtea motive de bucurie, deci nu mă interesează zidul altora, ci doar viaţa mea, exact aşa cum îmi doresc eu să o trăiesc.

Am descoperit că nu prea există produse miraculoase, ci doar reclame bine gândite şi livrate celor care vor să creadă în ele. Am grijă să am în trusa mea o cremă hidratantă, fără chimicale, un demachiat bun, o cremă mai grasă de noapte şi o cremă hidratantă şi hrănitoare pentru corp. N-am cremă de gât, de ochi sau de decolteu, ci folosesc doar o cremă bună, fie Creme de la Mer, fie La Prairie ori Filoga, dr. Sebagh.

CSÎD: Vorbeai de curând despre sportul şi alimentaţia sănătoasă ca drog. Explică-ne cum putem ajunge la o astfel de dependenţă sănătoasă?

M.R.: Mai întâi, printr-o mobilizare totală, care trebuie să pornească din creier, din convingerea că faci cel mai bun lucru pentru tine – culmea, ceva ce nimeni altcineva nu poate face pentru tine. Când începi să simţi şi să vezi rezultatele, se instalează şi dependenţa şi pofta de a te iubi pe tine, exact la fel de mult cât îi iubeşti pe cei care-ţi locuiesc în suflet. Nu poţi iubi pe nimeni deplin, dacă eşti supărat pe tine, dacă eşti descurajat şi dezamăgit de tine însăţi...

sus

Nu sunt o mamă-despot

CSÎD: Fiul tău a mâncat vreodată fast-food?

M.R.: Sigur că a mâncat, nu sunt o mamă-despot. Doar că am avut grijă să-i bag în cap că nu e alimentaţia de care are nevoie ca să crească, argumentând şi de ce. Se întâmplă rar, doar dacă e cu adevărat ceva de neevitat. Din fericire, nu e înnebunit după cartofi prăjiţi şi hamburgeri, a mâncat prea multe bunătăţi gătite în casă de mine sau de bunicile lui – şi am noroc că şi bunicile sunt up to date şi gătesc sănătos, fără prăjeli, fără făină sau uleiuri neprietenoase, fără zahăr...

CSÎD: Tu mănânci vreodată fast-food?

M.R.: Tot aşa, în cazuri de extremă urgenţă, deci foarte rar şi în cantităţi mici, doar cât să-mi potolesc vreo foame rebelă.

CSÎD: Ce mâncăruri preferă Ayan?

M.R.: Îi plac supele, fructele de mare şi orice fel de peşte, toate legumele verzi (nu mănâncă alte culori, nu mă întrebaţi de ce (zâmbeşte). Asta nu înseamnă că m-am dat batută – şi astăzi crede că supa de roşii pe care o mănâncă cu mare plăcere e supă de ketchup (râde).

sus

Alături de Felix practic sporturi extreme

CSÎD: Cum le răspunzi femeilor de vârsta ta, mame ca şi tine, care încă se întreabă de ce nu sunt fericite?

M.R.: E ciudat să nu fie fericite, dacă sunt mame şi copiii le sunt sănătoşi. Poate le lipseşte iubirea bărbatului pe care-l iubesc, asta se întâmplă cel mai des. Poate au făcut copii prea devreme şi nu au apucat să-şi împlineasca visurile profesionale. Nu ştiu... Dacă e de vina doar felul în care arată după ce au născut, atunci n-ar trebui să aibă niciun motiv de nefericire – de la o simpla alergare în parc, la cele mai banale mişcări de gimnastică, exact acelea pe care le făceau în şcoală, la orele de sport, toate ajută, alături de o disciplină alimentară riguroasă şi o schimbare majoră în desfăşurarea zilnică a vieţii.

Trebuie să renunţăm la orele în şir de stat la tv, dar şi la singurătate sau totală dedicaţie pentru cei din jur. Trebuie să ne facem, cu toate mijloacele, timp şi pentru noi, nu doar să trăim pentru alţii. Şi, credeţi-mă, se poate găsi o armonie eficientă, nu interpretaţi greşit ideea. Îmi iubesc copilul, bărbatul, familia, dar toţi ştiu că cel puţin o oră pe zi, împărţită în două (dimineaţa şi seara), e a mea, pentru sport.

Ne respectăm reciproc dorinţele, participăm toţi la treburile casei – am ieşit din schema în care încă trăiesc multe românce, cea în care femeia e un robot care trebuie să performeze zilnic, iar bărbatul are dreptul să nu spele niciodată vasele etc. Pe modelul cum îi creşti, aşa îi ai, i-am adus mereu pe cei din jurul meu la nivelul respectului reciproc şi al drepturilor aproximativ egale într-o relaţie.

CSÎD: Se tot vorbeşte în ultimii ani despre trupul tău sculptat. Cum avem însă grijă şi de suflet? De spirit?

M.R.: E vitală grija pentru suflet şi minte. Aş spune chiar că au nevoie de acelaşi antrenament zilnic, altfel nici 10 ore de sport pe zi nu te ajută să ai o siluetă frumoasă. La mine e relativ simplu, ştiu ce mă face fericită, ştiu ce plăcere imensă am în a căuta noi provocări, ştiu să-mi dozez bine timpul pentru munca, copil, iubit şi pasiunile mele. Cheia acestei armonii e un amestec de bună organizare, ordine a lucrurilor şi curăţenie, atât personală, cât şi în mediul în care trăieşti, cel puţin aşa e la mine.

Sunt maestră la evitat timpii morţi, ăia care ne încâlcesc programul şi nervii – ştiu în fiecare seară ce voi îmbrăca a doua zi, aşa că mă trezesc şi nu pierd muiereşte timpul, săpând prin dulap şi probând ţinute aiurea. Ştiu exact ce am de făcut, am mereu agenda la îndemână, combin câte 2 acţiuni, dacă nu am altă soluţie (mă spăl pe dinţi şi fac genuflexiuni sau îmi citesc mailurile făcând stretching, îmi ascult mesajele fardându-mă etc). Îmi planific săptămânal câte o expoziţie, un concert, un spectacol de teatru sau operă sau stand up comedy, citesc zilnic, mă preocupă să fac bine altora, să-mi fac bine treaba, în orice domeniu... Din toate astea, rezultă un foarte bun tonus pentru minte şi suflet, în care am mereu şi iubire dăruită sau de dat...

Alături de Felix practic sporturi extreme: curse nebuneşti cu snowmobilele, skydiving sau drifturi pe gheaţă cu maşini de curse... Însă ne e la fel de bine şi când nu facem nimic extrem, ci doar ne bucurăm de timpul petrecut împreună.

Fotograf: Marius Bărăgan
Make-up artist: Anca Rădulescu
Hair-stylist: Alexandra Drăgan
Styling: Dana Budeanu
Vestimentaţie şi accesorii: Chanel, Dana Budeanu, Adidas, Intersport, garderoba vedetei

Citește și:
Mihaela Rădulescu: “Nu cred în diete drastice, nici în înfometare, nici în pastile de slăbit”
Mihaela Rădulescu nu mai crede în căsătorie
Mihaela Rădulescu dansează pentru un caz umanitar
Mihaela Rădulescu, super sexy într-o rochie ca focul, sărbătorind frumuseţea


Articol din revistă - 23.03.2015
Citește pe descopera.ro
ENIGMA anului 536 a fost rezolvată. Cum a schimbat cursul istoriei - VIDEO ENIGMA anului 536 a fost rezolvată. Cum a schimbat cursul istoriei -...
5 selfie-uri realizate cu câteva clipe înainte de MOARTE (Galerie FOTO) 5 selfie-uri realizate cu câteva clipe înainte de MOARTE (Galerie FOTO)
Taur Taur 21 aprilie - 21 mai

În plan sentimental relaţia dumneavoastră de suflet pare să cunoască o stabilizare. Totul pare tihnit şi plăcut. Evenimentele care au loc în luna mai se desfăşoară cu o rapiditate care vă...citește mai departe

×

Zf.ro
ATENŢIE! Se schimbă TOTAL regulile pentru TOŢI şoferii din România! Sistemul OBLIGATORIU pe care trebuie să îl aibă toate maşinile. Este prima oară când... ATENŢIE! Se schimbă TOTAL regulile pentru...
DE NECREZUT! Un cuplu a cumpărat unul dintre...
BREAKING. Au venit CIFRELE: Economia României...
BusinessMagazin.ro
În sfârşit: După trei decenii omenirea are leacul pentru boala catastrofală care omoară peste 500.000 de persoane pe an În sfârşit: După trei decenii omenirea...
Părinţii credeau că pleacă în fiecare...
Cum arată "Veneţia" României, satul de...
Mediafax.ro
E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre. Autorităţile din România, surprinse de mişcara DECISIVĂ făcută de fostul primar E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre....
„Vestul sălbatic digital”. Instrumente...
De ce ar trebui să mâncăm ce creşte...
Gandul.info
Un elev de liceu a văzut două profesoare tinere care stăteau de vorbă. A mers la ele sub pretextul că le întreabă ceva despre şcoală, iar ce a urmat e SCANDALOS. Adolescentul, prins accidental de poliţie/ Cadrele didactice sunt ŞOCATE Un elev de liceu a văzut două profesoare...
Noi detalii în cazul celor doi soţi care...
Şi-a cumpărat un Audi R8 de 130.000 de...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această tânără care şi-a chemat un Uber pentru a merge acasă. A fost la un pas să fie răpită: "Avem grijă, e o lume nebună!" FOTO | BOMBĂ chiar în ziua protestului de la Piaţa Victoriei BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această...
Fiul marelui Gică Hagi, luat prin surprindere!...
BREAKING NEWS: România, în doliu! A murit...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
A fost LANSAT telefonul cu cea mai performantă cameră frontală! Costă la jumătate faţă de un IPHONE sau HUAWEI, iar fotografiile sunt IMPRESIONANTE A fost LANSAT telefonul cu cea mai performantă...
Cum să asculţi muzică cu ecranul închis...
Şefii serviciilor secrete le recomandă...
ProMotor.ro
VIDEO - MINUNEA DIN ROMÂNIA. Va costa 500 de milioane de euro şi va fi un proiect UNIC! VIDEO - MINUNEA DIN ROMÂNIA. Va costa 500...
MAŞINA TA E DIESEL? Atunci te aşteaptă...
VIDEO - Un clujean a făcut accident cu...
Descopera.ro
De câte ORI pe lună trebuie să FACI sex pentru a avea o căsnicie fericită De câte ORI pe lună trebuie să FACI sex...
Locul dezmăţului şi al ORGIILOR sexuale....
Descoperirea pe care o aşteptau toţi BĂRBAŢII....
ULTIMA ORĂ
Angajate de la Spitalul Universitar din Capitală, filmate când umilesc pacienţi/ Ministrul Sănătăţii anunţă Comisie de disciplină | VIDEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.