Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Cum va arăta Mihaela Rădulescu peste 20 de ani

6

Mihaela zice că nu a găsit secretul tinereţii fără bătrâneţe, dar crede că toţi facem câte un pas în direcţia asta: “Mai ales când ne prindem că trebuie să tragem de noi, de tinereţea noastră, cât mai mult cu putinţă. Cred mai mult în vitalitate, sesizabilă la orice vârstă. Ştiţi voi, treaba aia care înseamnă poftă de viaţă, energie bună, pozitivism, creativitate, bunătate,  echilibru.
 

CSÎD: Mihaela,  te rog să  asculţi acest cântec interpretat de Peter Sarstedt – “Where do you do to my lovely”. Răspunde apoi la întrebarea: cine eşti tu seara când te pregăteşti să adormi?

Mihaela Rădulescu: O femeie împlinită, care are cam tot ce şi-a dorit, dar care vrea mereu să meargă mai departe, să caute alte provocări, să trăiască viaţa cât mai amplu şi mai plină de conţinut. Adorm repede, după ce-mi citesc paginile de carte, după ce am deschis fereastra şi după ce m-am demachiat şi m-am spălat pe dinţi. Bănuiesc că sunt un om ca multi alţii, care ştiu cât de importante sunt orele de odihnă. Asta dacă nu mă bântuie vreo inspiraţie şi mă apucă scrisul până spre dimineaţa, se mai întâmplă...

Galerie foto

vezi galeria 6 foto
Cuprins
Mihaela Rădulescu, peste 20 de ani
Nu mănânc atâtea legume şi fructe câte ar trebui, mănânc destul de sărat şi mai fumez câte un trabuc
Nu sunt o mamă-despot
Alături de Felix practic sporturi extreme
sus

Mihaela Rădulescu, peste 20 de ani

CSÎD: Când te priveşti în oglindă, ce vezi?

M.R.: Că am aceeaşi privire senină, acelaşi zâmbet, nişte riduri care încep să se arate, dar un corp care încă mă ascultă şi îmi hrăneşte vanităţile de femeie.

CSÎD: Se spune că dacă vrem să vedem cum vom arăta în viitor, să ne uităm la familia noastră. Cum le descrii pe mama şi pe bunica ta atât din punct de vedere fizic cât şi spiritual?

M.R.: Păi, în mod cert am gene bune datorită lor – toate bunicile şi străbunicile mele au fost longevive şi pline de viaţă până în ultima clipă, iar bunica pe care încă o mai am e, de departe, cea mai tânără femeie de 90 de ani pe care o cunosc. Mama are un ten impecabil, o siluetă minunată pentru cei 66 de ani ai ei şi o energie pe care sunt convinsă că o voi avea şi eu. În plus, sunt femei care şi-au îngrijit nu numai sănătatea, dar au fost şi sunt cochete, feminine, exact aşa cum ar trebui să fie toate femeile, la orice vârstă.

CSÎD: Medicii spun că putem evita anumite afecţiuni, dacă ne uităm cu atenţie la cei din familia noastră şi avem un stil de viaţă echilibrat. Crezi că ai evitat vreo afecţiune la care ai fi avut un risc genetic mai mare?

M.R.: Habar n-am. În afară de tata, care s-a prăpădit anul trecut de cancer, toţi au murit de bătrâneţe, fără boli majore. Sunt foarte disciplinată cu mine, atât în programul de sport şi alimentaţie, dar şi în mersul periodic la doctor, pentru a-mi face controale de rutină. Până acum m-am descurcat bine. :-)

CSÎD: Cum crezi că vei arăta peste 20 de ani?

M.R.: Ca siluetă, aproximativ la fel, pentru că sportul, echilibrul psihic, alimentaţia corectă ajută enorm în menţinerea unui trup sănătos. Deci, dacă nu apare nicio boală perfidă, bănuiesc că nu voi renunţa niciodată la respectul pentru mine. Desigur, voi avea păr alb, riduri şi tot ce mai vine la pachet cu bătrâneţea, dar am destulă minte să nu mă sperii, ci să-mi văd de viaţă în aceeaşi seninătate şi dorinţă de a trăi, până la capăt, la cea mai plăcută intensitate. Fac singură sport, n-am antrenor personal, nu merg la sală, dar ies în aer liber sau la mine pe terasă şi fac tot ce ştiu că mă ţine în formă. În plus, nu ratez nicio ocazie să fac diverse sporturi de week end, extreme sau doar distractive.”

sus

Nu mănânc atâtea legume şi fructe câte ar trebui, mănânc destul de sărat şi mai fumez câte un trabuc

CSÎD: Ce reguli ce ţin de stilul de viaţă sănătos despre care se vorbeşte obsesiv, nu respecţi?

M.R.: Nu mănânc atâtea legume şi fructe câte ar trebui, mănânc destul de sărat şi mai fumez câte un trabuc, din când în când. Ştiu, mă pun mulţi la zid, dar nu am anunţat niciodată că aş vrea să candidez la vreun post de sfântă. Balanţa e mereu înclinată spre partea pozitivă, cea în care fac sport zilnic, nu beau alcool niciodată, de când mă ştiu, nu pierd nopţile, nu sunt încrâncenată şi pricinoasă, ci senină şi calmă, am o viaţă plină de muncă, iubire, preocupări care mă acaparează şi care-mi dau atâtea motive de bucurie, deci nu mă interesează zidul altora, ci doar viaţa mea, exact aşa cum îmi doresc eu să o trăiesc.

Am descoperit că nu prea există produse miraculoase, ci doar reclame bine gândite şi livrate celor care vor să creadă în ele. Am grijă să am în trusa mea o cremă hidratantă, fără chimicale, un demachiat bun, o cremă mai grasă de noapte şi o cremă hidratantă şi hrănitoare pentru corp. N-am cremă de gât, de ochi sau de decolteu, ci folosesc doar o cremă bună, fie Creme de la Mer, fie La Prairie ori Filoga, dr. Sebagh.

CSÎD: Vorbeai de curând despre sportul şi alimentaţia sănătoasă ca drog. Explică-ne cum putem ajunge la o astfel de dependenţă sănătoasă?

M.R.: Mai întâi, printr-o mobilizare totală, care trebuie să pornească din creier, din convingerea că faci cel mai bun lucru pentru tine – culmea, ceva ce nimeni altcineva nu poate face pentru tine. Când începi să simţi şi să vezi rezultatele, se instalează şi dependenţa şi pofta de a te iubi pe tine, exact la fel de mult cât îi iubeşti pe cei care-ţi locuiesc în suflet. Nu poţi iubi pe nimeni deplin, dacă eşti supărat pe tine, dacă eşti descurajat şi dezamăgit de tine însăţi...

sus

Nu sunt o mamă-despot

CSÎD: Fiul tău a mâncat vreodată fast-food?

M.R.: Sigur că a mâncat, nu sunt o mamă-despot. Doar că am avut grijă să-i bag în cap că nu e alimentaţia de care are nevoie ca să crească, argumentând şi de ce. Se întâmplă rar, doar dacă e cu adevărat ceva de neevitat. Din fericire, nu e înnebunit după cartofi prăjiţi şi hamburgeri, a mâncat prea multe bunătăţi gătite în casă de mine sau de bunicile lui – şi am noroc că şi bunicile sunt up to date şi gătesc sănătos, fără prăjeli, fără făină sau uleiuri neprietenoase, fără zahăr...

CSÎD: Tu mănânci vreodată fast-food?

M.R.: Tot aşa, în cazuri de extremă urgenţă, deci foarte rar şi în cantităţi mici, doar cât să-mi potolesc vreo foame rebelă.

CSÎD: Ce mâncăruri preferă Ayan?

M.R.: Îi plac supele, fructele de mare şi orice fel de peşte, toate legumele verzi (nu mănâncă alte culori, nu mă întrebaţi de ce (zâmbeşte). Asta nu înseamnă că m-am dat batută – şi astăzi crede că supa de roşii pe care o mănâncă cu mare plăcere e supă de ketchup (râde).

sus

Alături de Felix practic sporturi extreme

CSÎD: Cum le răspunzi femeilor de vârsta ta, mame ca şi tine, care încă se întreabă de ce nu sunt fericite?

M.R.: E ciudat să nu fie fericite, dacă sunt mame şi copiii le sunt sănătoşi. Poate le lipseşte iubirea bărbatului pe care-l iubesc, asta se întâmplă cel mai des. Poate au făcut copii prea devreme şi nu au apucat să-şi împlineasca visurile profesionale. Nu ştiu... Dacă e de vina doar felul în care arată după ce au născut, atunci n-ar trebui să aibă niciun motiv de nefericire – de la o simpla alergare în parc, la cele mai banale mişcări de gimnastică, exact acelea pe care le făceau în şcoală, la orele de sport, toate ajută, alături de o disciplină alimentară riguroasă şi o schimbare majoră în desfăşurarea zilnică a vieţii.

Trebuie să renunţăm la orele în şir de stat la tv, dar şi la singurătate sau totală dedicaţie pentru cei din jur. Trebuie să ne facem, cu toate mijloacele, timp şi pentru noi, nu doar să trăim pentru alţii. Şi, credeţi-mă, se poate găsi o armonie eficientă, nu interpretaţi greşit ideea. Îmi iubesc copilul, bărbatul, familia, dar toţi ştiu că cel puţin o oră pe zi, împărţită în două (dimineaţa şi seara), e a mea, pentru sport.

Ne respectăm reciproc dorinţele, participăm toţi la treburile casei – am ieşit din schema în care încă trăiesc multe românce, cea în care femeia e un robot care trebuie să performeze zilnic, iar bărbatul are dreptul să nu spele niciodată vasele etc. Pe modelul cum îi creşti, aşa îi ai, i-am adus mereu pe cei din jurul meu la nivelul respectului reciproc şi al drepturilor aproximativ egale într-o relaţie.

CSÎD: Se tot vorbeşte în ultimii ani despre trupul tău sculptat. Cum avem însă grijă şi de suflet? De spirit?

M.R.: E vitală grija pentru suflet şi minte. Aş spune chiar că au nevoie de acelaşi antrenament zilnic, altfel nici 10 ore de sport pe zi nu te ajută să ai o siluetă frumoasă. La mine e relativ simplu, ştiu ce mă face fericită, ştiu ce plăcere imensă am în a căuta noi provocări, ştiu să-mi dozez bine timpul pentru munca, copil, iubit şi pasiunile mele. Cheia acestei armonii e un amestec de bună organizare, ordine a lucrurilor şi curăţenie, atât personală, cât şi în mediul în care trăieşti, cel puţin aşa e la mine.

Sunt maestră la evitat timpii morţi, ăia care ne încâlcesc programul şi nervii – ştiu în fiecare seară ce voi îmbrăca a doua zi, aşa că mă trezesc şi nu pierd muiereşte timpul, săpând prin dulap şi probând ţinute aiurea. Ştiu exact ce am de făcut, am mereu agenda la îndemână, combin câte 2 acţiuni, dacă nu am altă soluţie (mă spăl pe dinţi şi fac genuflexiuni sau îmi citesc mailurile făcând stretching, îmi ascult mesajele fardându-mă etc). Îmi planific săptămânal câte o expoziţie, un concert, un spectacol de teatru sau operă sau stand up comedy, citesc zilnic, mă preocupă să fac bine altora, să-mi fac bine treaba, în orice domeniu... Din toate astea, rezultă un foarte bun tonus pentru minte şi suflet, în care am mereu şi iubire dăruită sau de dat...

Alături de Felix practic sporturi extreme: curse nebuneşti cu snowmobilele, skydiving sau drifturi pe gheaţă cu maşini de curse... Însă ne e la fel de bine şi când nu facem nimic extrem, ci doar ne bucurăm de timpul petrecut împreună.

Fotograf: Marius Bărăgan
Make-up artist: Anca Rădulescu
Hair-stylist: Alexandra Drăgan
Styling: Dana Budeanu
Vestimentaţie şi accesorii: Chanel, Dana Budeanu, Adidas, Intersport, garderoba vedeteiCitește și:
Mihaela Rădulescu: “Nu cred în diete drastice, nici în înfometare, nici în pastile de slăbit”
Mihaela Rădulescu nu mai crede în căsătorie
Mihaela Rădulescu dansează pentru un caz umanitar
Mihaela Rădulescu, super sexy într-o rochie ca focul, sărbătorind frumuseţea
GANDUL.RO: ULTIMA ORĂ Ce implică cea de-a treia etapă de relaxare
EVZ.RO: Bomba lansată despre Meghan! În decembrie se va...
CAPITAL.RO: A apărut o nouă poză cu Orban! Cum a fost surprins...
IMPACT.RO: Cine este și cum arată primul soț al Andreei Marin....
EVENIMENTULISTORIC.RO: Cuza-Vodă zugrăvit de un călător englez: „Fără...
Articol din revistă - 23.03.2015
Vinul  roșu, ”medicamentul” natural care ține cancerul și bătrânețea la distanță Doctorulzilei.ro Vinul roșu, ”medicamentul” natural care ține cancerul și bătrânețea...
Horoscop, sâmbătă, 6 iunie. „Se resimt efectele Lunii Pline în Săgetător” Infoactual.ro Horoscop, sâmbătă, 6 iunie. „Se resimt efectele Lunii Pline în Săgetător”
Un om important din stat a făcut anunțul: Poliția animalelor devine… Animalzoo.ro Un om important din stat a făcut anunțul: Poliția animalelor devine…
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

Gandul.ro
ULTIMA ORĂ Ce implică cea de-a treia etapă de relaxare ULTIMA ORĂ Ce implică cea de-a treia etapă...
Orban, surprins în Centrul Vechi: "Merg...
Cum va trebui de-acum să purtăm măștile,...
Go4it.ro
A mers la spital cu dureri mari. La radiografie, medicul a rămas perplex A mers la spital cu dureri mari. La radiografie,...
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă...
Aceasta este amanta perfectă, spun bărbații...
ProMotor.ro
Acestea sunt cele mai bune mașini second-hand pe care le poți cumpăra. Nu se strică orice-ai face! Acestea sunt cele mai bune mașini second-hand...
Dacia Sandero III, în testele finale pe...
Este incredibil cât au ajuns să coste...
Descopera.ro
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o...
Momentul ȘOCANT în care un sat întreg...
O țestoasă GIGANT a făcut SPECTACOL pe...
ULTIMA ORĂ
A mers la spital cu dureri mari. La radiografie, medicul a rămas perplex

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .