Cum îşi va petrece sărbătorile de iarnă Chef Cătălin Scărlătescu

Mulţi îl ştim doar de la televizor, ca jurat aprig în competiţia Masterchef însă, în viaţa de zi cu zi, Chef Cătălin Scărlătescu este un om ca toţi ceilalţi, legat puternic de tradiţiile româneşti şi o persoană care se pregăteşte intens pentru sărbătorile de iarnă.

Ce anume se regăseşte pe lista Moşului anul acesta?

Suficientă energie şi inspiraţie pentru a-mi duce la capăt proiectele.

Care este cea mai dragă amintire a ta din copilărie legată de Crăciun?

Felul în care bunica încerca să-mi facă toate poftele.

Ce tradiţii urmezi în  fiecare an?

Păi în ultimii ani a devenit o tradiţie să facem un picnic în rondul de la Arcul de triumf .

Şi cum va arăta meniul de Crăciun?

Dacă îl face altcineva, nu am cum să ştiu, dar cel mai probabil va fi foarte clasic. Să nu aveţi impresia că am crescut cu bucătărie fusion sau moleculară.

Dar de Revelion, unde vei petrece?

Am spus şi mai sus, în meseria asta nu ştii cum vei petrece sărbătorile, de cele mai multe ori nu aşa cum o face toată lumea, nu te mai gândeşti la asta. Dacă noi, bucătarii, am fi în vacanţă, restul lumii ce ar avea pe masă?

Ce superstiţii  legate de noaptea dintre ani cunoşti? (usturoi şi  bani în buzunare, sărutul sub vâsc la 12 noaptea etc.)

De usturoi n-am auzit, cred că încurci superstiţiile, asta nu era cu Dracula?

Care este cea mai mare dorinţă a ta în 2014?

Să mi se îndeplinească toate dorinţele.

Care este Crăciunul care îţi trezeşte cele mai frumoase amintiri şi de ce?

Mai multe… toate din copilărie, când toţi îţi dăruiau câte ceva. Pe vremea când eram eu copil se purtau merele şi covrigii, dacă apărea şi o portocala era “wow”, dezmăţ culinar!

Pagina 2 din 2
Cel mai cool e să colecţionezi artă!
Cel mai cool e să colecţionezi artă!