Corina Chiriac, leac băbesc anti-covid. Cum au criticat-o medicii

Corina Chiriac a fost criticată dur de medici după ce a propus un ”leac anti-covid”.
14.11.2020
Corina Chiriac, leac băbesc anti-covid. Cum au criticat-o medicii
Corina Chiriac, leac băbesc anti-covid. Cum au criticat-o medicii

Corina Chiriac a fost criticată dur de medici după ce a propus un ”leac anti-covid”. Solista în vârstă de 71 de ani a postat pe pagina sa de Facebook un leac băbesc despre care afirmă că ucide noul coronavirus, care a făcut peste 50 de milioane de victime în întraga lume. Medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, nu a ezitat să comenteze mesajul artistei.

Mesajul Corinei Chiriac

”Pentru ca suntem în anotimpul “răcelilor” vreau să vă amintesc un leac fără vârstă pe care îl practic eu și care este un excelent AntiCovid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie înainte de toate să reîncălzim corpul . Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne “țin” mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce “secrete” folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc sănătate.
Dau cu crema în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac pentru că voi transpira și mă ” împrietenesc” câteva minute cu temperatura apei fierbinți.

Mă acopăr cu un prosop mare și gros, apoi mă aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas, și pe gură, pe rând. La peste 56 de grade, virusul Corona moare. Opțional ascult în acest timp muzica de relaxare și îmi închipui numai stari frumoase…
În final, mă usuc pe păr, schimb basmaua cu o caciuliță și pun un prosop uscat în jurul gâtului. Dorm cât mai infofolită, intr-o cameră încalziă iar a doua zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seara următoare repet procedura”.

Mesajul medicului Mihail Pautov

„Nu există studii care să demonstreze orice efect benefic al inhalării de abur cu aspirină. Cu atât mai mult, nu există studii care să demonstreze că această tehnică este sigură. Acesta este un teren minat pe care e bine să nu calci. De altfel, orice sfat venit de la un non-medic care ține de utilizarea de medicamente trebuie tratat cu atenție și scepticism.
Este nesănătos să inhalezi abur fierbinte mai mult de 5 minute/ sesiune.
Camera nu trebuie încălzită, indiferent dacă ești sau nu răcit; temperatura ideală în camera în care dormi este de 19-21 grade Celsius.
«Virusul Corona» nu va muri la aburi fierbinți; mai rapid ne vom opări / ne vom arde mucoasele respiratorii.
Este ok să ieși în frig și să lași corpul să se adapteze, atâta timp cât ești bine îmbrăcat”.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii