Chef Cătălin Scărlătescu îi sfătuieşte pe români de sărbători: “Nu vă aruncaţi în cozonac!”

Chef-ul Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei juraţi ai concursului culinar “MasterChef” de la ProTV, avertizează asupra pericolului pe care îl reprezinta cozonacul pentru siluetă, acest dulce tradiţional atât de iubit: 100 de grame, adică două felii potrivite ca grosime, pot avea până la 600-700 de kilocalorii!
Chef Cătălin Scărlătescu îi sfătuieşte pe români de sărbători: “Nu vă aruncaţi în cozonac!”

Chef-ul Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei juraţi ai concursului culinar “MasterChef” de la ProTV, avertizează asupra pericolului pe care îl reprezinta cozonacul pentru siluetă, acest dulce tradiţional atât de iubit: 100 de grame, adică două felii potrivite ca grosime, pot avea până la 600-700 de kilocalorii!

O alternativă mult mai puţin calorică în ceea ce priveţte desertul pot fi fructele coapte, condimentate după plac. Mult mai sănătoase şi extrem de gustoase, acestea pot înlocui cu succes, în opinia lui Chef Scărlătescu, dulciurile grele cu care sunt obisnuiţi românii.

În plus, juratul de la “MasterChef” sugerează românilor să acorde o atenţie deosebită decorului pentru masa de Crăciun. Florile, crenguţele de brad şi alte decoraţiuni ar trebui să se regăsească în aranjamentul special care va da o notă festivă şi elegantă mesei, iar cei care nu se pricep să îl confecţioneze singuri pot să îl comande, pur şi simplu, la o florărie. “Cu siguranţă oaspeţii vor fi plăcut surprinşi”, îi asigură Chef-ul pe cei ce au de gând să devină gazde în ziua de Crăciun.

Cătălin Scărlătescu va reveni alături de Chef-ii Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea la ProTV în cel de-al doilea sezon al competiţiei “MasterChef”, care debutează la începutul anului viitor.

Citeşte şi: Afla parerea doctorului Mencinicopschi despre cozonac!