Chef Cătălin Scarlatescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona

După un sfârşit de an petrecut la muncă, în bucătărie, şi cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru cel tare show culinar, “MasterChef”, Cătălin Scărlătescu şi-a încărcat bateriile într-o vacanţă în Spania, acolo unde a plecat în căutarea gusturilor şi preparatelor culinare iberice.
Chef Cătălin Scarlatescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona

 

După un sfârşit de an petrecut la muncă, în bucătărie, şi cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru cel tare show culinar, “MasterChef”, Cătălin Scărlătescu şi-a încărcat bateriile într-o vacanţă în Spania, acolo unde a plecat în căutarea gusturilor şi preparatelor culinare iberice.

Juratul de la ProTV recunoaşte că a vrut să descopere şi zona rurală a Spaniei, astfel că multe dintre opririle sale au fost în sate sau taverne mai puţin cunoscute turiştilor. Încântarea supremă însă a avut-o în Barcelona, acolo unde, vrăjit de miresmele, condimentele şi tarabele din celebra piaţă La Boqueria, Chef Cătălin Scărlătescu a ajuns să gătească la faţa locului.

“În cunoscuta piaţă din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorbă şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic. A fost o experienţă plăcută, aş vrea pe aproape o piaţă atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis”, spune Chef Scărlătescu.


O cafea specială
 
Dornic să încerce gusturi şi arome noi, cunoscutul jurat a ajuns în Castellon, acolo unde vedeta descoperirilor a fost o cafea cu totul şi cu totul specială: “Se numeşte carajillo şi se prepară astfel: două pliculeţe de zahăr se pun în pahar, peste ele se toarnă o măsura de rom, se pune paharul la steamer şi apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsură de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi şi o bucăţică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous”, garantează acesta. 


 
Speclalităţi delicioase

Tot la capitolul gastronomic, juratul MasterChef a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere sau covrigi tradiţionali.

“Restaurantele mici, tradiţionale, din zonele rurale m-au vrăjit şi am fost chiar uimit să văd că la ora 9 dimineaţa se pregăteau deja cârnaţi şi fripturi pentru… micul dejun. Unul dintre patroni, spanioli, m-a întrebat chiar dacă am venit în Spania să filmez pentru “MasterChef”. Mă ştia pentru că avea anjagaţi români care urmăriseră primul sezon.

La fel de prietenoşi au fost şi românii dintr-un mic restaurant celebru pentru mâncarea bună pe care o oferă, Casa Julian din La Barona, unde am fost primiţi cu braţele deschise şi răsfăţaţi cu preparate delicioase”, povesteşte juratul de la ProTV.

Din itinerariul iberic al lui Chef Scarlatescu nu au lipsit însă nici Valencia, cu celebrul său Oceanograf dar şi Churreria, o renumită covrigărie locală, Peñíscola cu statuia Papei Luna sau satele cu taverne primitoare şi livezile de portocali.