Charlize Theron luptă împotriva virusul HIV în ţara ei de origine, Africa de Sud

Charlize Theron este o femeie în misiune. Frumoasa actriţă, originară din Africa de Sud, ajută în lupta împotriva virusului HIV în ţara unde s-a născut.
  • Publicat:
Charlize Theron luptă împotriva virusul HIV în ţara ei de origine, Africa de Sud

Charlize Theron este o femeie în misiune. Frumoasa actriţă, originară din Africii de Sud, se implică activ în lupta împotriva virusului HIV în ţara unde s-a născut.

Vedeta s-a întâlnit la sfârşitul lunii iulie, în oraşul Pretoria, cu preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, în calitate de Ambasador al programului împotriva virusului HIV/SIDA al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Ea crede că programul „O generaţie fără SIDA” va fi posibil sub coordonarea preşedintelui Zuma.

Jacob Zuma, preşedintele celei de-a 25-a cea mai mare ţară din lume o laudă pe  actriţă pentru eforturile depuse pentru creşterea gradului de conştientizare a pericolului virusului.

„Ziua de astăzi a fost o zi foarte specială alături de acest bun cetăţean care ni s-a alăturat”, spune preşedintele citat de SouthAfrica.info. „Credem că educarea sanitară a tinerilor are un drum lung de parcurs. Asta a făcut Charlize în tot acest timp. Credem că succesul pe care îl avem în Africa de Sud va avea un mare impact şi asupra restului continentului”.

La conferinţa de presă ţinută în ţara ei natală, Charlize, mamă a unui singur copil adoptat, spune că s-a bucurat foarte mult de revenirea acasă şi îşi oferă sprijinul pe cât posibil. „Am avansat foarte mult cu programul de combatere a virusului HIV, dar mai sunt multe alte provocări”, a spus aceasta. „Nu putem niciodată să ne oprim din a discuta despre această boală”.

Conform UNAIDS, numai anul trecut, s-au făcut peste 8 milioane de teste HIV populaţiei continentului african, în timp ce numărul infecţiilor a scăzul cu 12% în ultimii doi ani.

Actriţa din filmul „Albă ca zăpada” a devenit mesager al păcii pentru Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 2008, în campanii împotriva violenţei asupra femeilor.

Frumoasa blondă a declarat recent că s-a ras singură pe cap pentru filmările din iunie anul trecut ale fimului SF, Mad Max: Fury Road.

Pelicula, care este în prezent în post-producţie şi îl are pe Tom Hanks în rolul principal, a fost devenit celebră datorită lui Mel Gibson, care a jucat în două dintre cele trei filme Mad Max, din anii 1979 şi 1985.

Într-o declaraţie făcută pentru revista InStyle despre ritualul ei de frumuseţe, actriţa a recunoscut că nu a avut remuşcări când a trebuit să se apuce de treabă şi să renunţe la podoaba capilară.

„Cu cât am vorbit mai mult cu directorul filmului, George Miller, despre personajul pe care îl interpretez, cu atât realizam că nu este cale de scăpare. El nu voia să fie băiatul rău şi mă ruga pe mine să fiu, aşa că, într-un final l-am chemat şi l-am întrebat, ”.

Şi cum tocmai terminam un şir lung de întâlniri cu presa şi părul meu era distrus din cauza căldurii, am fost bucuroasă să scap de el. Sincronizarea a fost perfectă”.

Deşi este una dintre cele mai frumoase femei din lume, fiind cooptată în campanii celebre precum cea pentru parfumul J’Adore de la Dior, actriţa nu a refuzat niciodată schimbări radicale de imagine, cea mai cunoscută fiind pentru filmul „Monster” pentru care a luat Osacrul şi Globul de Aur.

Autor: Daniela Rădeanu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Backstreet Boys la 20 de ani
Backstreet Boys la 20 de ani
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă