Billy Porter, infectat cu HIV. A ținut secretul timp de 14 ani

Actorul Billy Porter, în vârstă de 51 de ani, a dezvăluit după 14 ani de la primirea diagnosticului, că este HIV-pozitiv.
Billy Porter, infectat cu HIV. A ținut secretul timp de 14 ani
Foto: shutterstock

Billy Porter, câștigător al premiului Emmy, care joacă rolul unui personaj HIV-pozitiv în serialul „Pose”, dezvăluie că este și el pozitiv. Actorul în vârstă de 51 de ani a dat vestea în urma unui interviu exclusiv pentru The Hollywood Reporter.

Star-ul mărturisește că a fost diagnosticat cu HIV în urmă cu mai bine de un deceniu, rezultat pe care l-a ținut ascuns până și față de propria mamă.

”2007, cel mai rău an din viața mea”, a spus Porter pentru publicația precizată. Acesta a menționat că a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 în acel an, iar în luna iunie a descoperit că este HIV-pozitiv. Timp de 14 ani actorul a ținut rezultatul secret.

Ce înseamnă să fii testat pozitiv cu HIV?

HIV-ul atacă sistemul imunitar al organismului, iar un astfel de diagnostic este considerat o sentință la moarte, deoarece nu există un tratament eficient. Infecția poate progresa dacă nu se tratează, iar astfel apare SIDA. CDC menționează că în Statele Unite acest virus este răspândit în urma sexului vaginal sau anal, în urma înțepăturilor de ac, seringi și alte echipamente folosite pentru injectări. Virusul se poate transmite prin lichidul seminal, fluidele vaginale sau sânge.

Cum știi dacă ai fost infectat cu HIV?

HIV-ul vine la pachet cu simptome similare grupei în primele două până la patru săptămâni după infectare, dar cea mai sigură modalitate de a ști dacă ai fost sau nu infectat este testarea. Un simplu test de sânge poate depista infecția, iar dacă rezultatul este unul pozitiv, medicul îți va mai cere câteva testări necesare pentru a confirma diagnosticul. Esre recomandat ca orice persoană între 13 și 65 de ani să se testeze de HIV cel puțin o dată, dar testarea frecventă este la fel de importantă.

Cum se tratează?

Orice persoană diagnosticată cu HIV trebuie să înceapă cu medicamentația pentru a reduce cantitatea deja aflată în organism, informează CDC. De asemenea, medicamentația ajută la prevenirea răspândirii virusului și către partener în timpul sexului. Pentru a preveni infecția cu HIV obligatoriu trebuie să folosești prezervativul ori de câte ori faci sex.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras