Banii stransi la Festivalul Brazilor de Craciun vor sprijini copiii

In cadrul celei de-a IX-a editii a Festivalului Brazilor de Craciun au fost stransi 275.000 de euro, bani ce vor sprijini programele Salvati Copiii de ajutorare a copiilor din Romania care traiesc sub limita saraciei.
Banii stransi la Festivalul Brazilor de Craciun vor sprijini copiii
Banii stransi la Festivalul Brazilor de Craciun vor sprijini copiii

In cadrul celei de-a IX-a editii a Festivalului Brazilor de Craciun au fost stransi 275.000 de euro, bani ce vor sprijini programele Salvati Copiii de ajutorare a copiilor din Romania care traiesc sub limita saraciei. In cadrul Galei prezentate de Andi Moisescu si Andreea Raicu, au fost stranse fonduri din biletele de tombola, sponsorizarile pre-eveniment si din cadrul licitatiei celor 23 de braduti creati in exclusivitate de designeri si copiii de la Salvati Copiii.

Cea mai mare suma, de 17.000 euro, a fost licitata pentru bradutul creat de Oxette, cu sprijinul Henkel Romania. Bradul Oxette a fost creat cu gandul la Craiasa Zapezii si la un bal de gheata elegant si sclipitor. Bradul se numeste „Visul unei nopti de iarna”, si este prevazut cu un suport din otel, acoperit cu foita de argint pe care au fost prinse cristale Swarovski si diferite alte pietre semipretioase.

Una dintre cele mai elegante idei a apartinut Irinei Schrotter si Andreei Raicu, cu sprijinul domnului profesor Dragos Patrascu, bradutul reprezentand un obiect de arta contemporana, realizat sub forma unei sculpturi elegante.

Capodopera reprezinta un elogiu adus unuia dintre elementele naturii, conul, strans legat simbolic de bradul de Craciun, ce va completa si intregi spatiul in care va fi amplasat.

Un alt concept creativ a fost al Anei Wagner, bradutul fiind realizat sub forma unei rame de tablou cu zece globuri unicat, lucrate manual, prinse in ea.

Confectionat din materiale textile colorate, bradutul designerului Lena Criveanu reprezinta un simbol al dorintelor.

Bradul original al designerului de pantofi si accesorii, Mihaela Glavan, este o evocare a Bucurestiului interbelic.

„La fel ca in anii trecuti, vom folosi fondurile pentru programele Salvati Copiii, de educare si de integrare sociala a copiilor saraci”, declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Cele mai mari sume au fost oferite de compania Henkel, care a oferit un total de 44.000 de euro, BCR – 36.000 si de omul de afaceri Marius Ivan, care a oferit 32.000 de euro.

Gala din acest an s-a bucurat de prezenta unor personalitati precum Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Gabi Szabo, Camelia Sucu sau Adela Popescu.

Planurile Salvati Copiii sunt de a folosi aceste fonduri in 2010 pentru a sprijini peste 3.000 de copii si familiile lor, de a-i integra, prin programe de educatie, in societate si de a le oferi o copilarie mai fericita.

Licitatie brad – Mihaela Glavan

Ilie Nastase, Nadia Comaneci

Adela Popescu

Echipa Oxette

Irina Marinescu

Kristina Dragomir

Lena Criveanu

Licitatie brad – Claudia Castrase

Brad – Timisoara

Brad – Victoria 46

Licitare brad – Stephan Pelger

 

Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice