Andreea Joiţa scapă de stres la mare

Prezintă ştiri mondene şi horoscopul în cadrul Observatorului matinal de la Antena 1. Ne-a dat câteva indicii despre cum să mâncăm sănătos şi, bonus, ne-a povestit şi despre un desert-minune. Andreea Joiţa însă nu se menţine în formă maximă doar cu preparate care au calorii puţine.
Andreea Joiţa scapă de stres la mare

Prezintă ştiri mondene şi horoscopul în cadrul Observatorului matinal de la Antena 1. Ne-a dat câteva indicii despre cum să mâncăm sănătos şi, bonus, ne-a povestit şi despre un desert-minune. Andreea Joiţa însă nu se menţine în formă maximă doar cu preparate care au calorii puţine. A făcut gimnastică şi tenis de performanţă. Iar în prezent aleargă, are ore de aerobic, face schi nautic şi caiac canoe. V-am convins?

CSÎD: Cum faci să fii atât de zveltă?

Andreea Joiţa: Atât alimentaţia, cât şi sportul contribuie din plin la felul în care arăt. Sunt o fire sportivă, fac aerobic şi acum, în mod constant, dar şi jogging. Vara introduc obligatoriu în programul de sport schi-ul nautic şi caiac-canoe.

CSÎD: Care sunt sporturile pe care le-ai practicat când erai copil?

A.J.: Părinţii mei m-au înscris de mică la tot felul de sporturi şi activităţi artistice, însă de mine s-au prins doar gimnastica, tenisul şi baletul. Am făcut mulţi ani gimnastică de performanţă, la fel şi tenis. Sunt convinsă că acest fapt a avut un rol esenţial în menţinerea formei mele fizice.

CSÎD: Ce mănânci de obicei?

A.J.: Spre norocul meu, niciodată nu mi-au plăcut carnea şi nici mâncărurile grase, astfel că salatele, fructele de mare, peştele slab, fructele proaspete sau uscate, fructele oleaginoase nu lipsesc din alimentaţia mea.

Carnea este substituită de ciuperci, năut, linte, iar pofta de dulce mi-o potolesc fie cu fructe, fie cu batoane bio de cocos şi sirop de orez sau cu o bucăţică de ciocolată neagră fără zahăr.

Bineînţeles că dacă am o poftă de nestăvilit de ceva mai puţin sănătos, nu mă abţin, însă întotdeauna am măsură. Nici lactatele nu sunt pe gustul meu, mai ales că multe dintre produsele de pe piaţă „au văzut” prea puţin laptele adevărat.

CSÎD: Ce ştii să găteşti?

A.J.: Mă pricep într-ale bucătăriei, ştiu să gătesc orice, o moştenesc pe mama, care face cele mai delicioase mâncăruri. Cele mai apreciate, cu care nu dau greş niciodată, sunt pasta con pesto, creveţi în sos de portocale şi lămâi verzi şi orez cu parmezan plus cheese cake-ul cu fructe de pădure. Gătesc de fiecare dată cu drag şi asta, pentru mine, este şi o formă de relaxare.

CSÎD: Care au fost cele mai speciale delicii culinare pe care le-ai încercat?

A.J.: Au fost nenumărate de-a lungul timpului, nu aş putea să fac un top, însă ştiu sigur că desertul cremos cu rubarbă, coacăze roşii şi smântână dulce mi-a răsfăţat din plin papilele gustative. Îl recomand oricui.

CSÎD: Cum ai ajuns să lucrezi la Antena 1?

A.J.: Din primul an de studenţie la Facultatea de Jurnalism am început să lucrez în media, am fost reporter ani buni, am realizat documentare şi reportaje artistice, apoi am ajuns la pupitrul ştirilor din sport ale Antenei 3.

Ulterior, am fost o scurtă perioadă la Kanal D. Şi, când simţeam nevoia unei schimbări, aceasta a venit şi am primit oferta de a prezenta ştiri mondene şi horoscop la Observatorul matinal. M-a încântat din prima clipă ideea, a fost un pas înainte în cariera mea.

CSÎD: Ştiu că şi sora ta lucrează tot în media

A.J.: Da, e adevărat, sora mea lucrează la Antena 3. A fost o perioadă prezentatoare de ştiri, iar acum este voice-over. E diferită faţă de mine, a fi în faţa camerelor de luat vederi nu era pe gustul ei şi îi respect alegerea.

CSÎD: Ce ne poţi spune despre viaţa ta personală?

A.J.: Timpul liber e foarte preţios şi mi-l petrec alături de familie, de oameni dragi. Din când în când, mai dau câte o fugă la ai mei, în oraşul meu natal, Bacău, însă rar, pentru că, de cele mai multe ori, vin părinţii mei la Bucureşti. Îmi place să citesc, să pictez, să călătoresc, să descopăr locuri şi oameni noi.

CSÎD: Cum scapi de stres?

A.J.: Iubesc marea, mă încarcă pozitiv de fiecare dată şi, dacă e vară, obligatoriu destinaţia de vacanţă trebuie să fie una la mare. În felul acesta, cum spuneam, mă relaxez perfect. În mod paradoxal, oraşul meu de suflet este Londra, unde soarele e scump la vedere. Dar, dintre toate capitalele şi oraşele vizitate, nu pot să nu iubesc Londra.

 

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive