Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Andra: un copil vă salvează şi vă luminează viaţa

6

Sarcina ei a fost o surpriză pentru toată lumea. Dezvăluirea burticii a venit la pachet cu interviuri, şedinţe foto şi evenimente de tot felul pentru viitoarea mămică.

Aceasta nu a abdicat însă nicio secundă de la provocările profesionale, iar show-urile live de la ”Românii au talent” au găsit-o în formă maximă. Cum a reuşit? Iată cum!

CSÎD: Care au fost principalele provocări din timpul celei de-a doua sarcini?

Andra: O femeie însărcinată trăieşte, practic, din provocări. Nu are de ales! S-o luăm în ordinea frumoasei “disperări“, să zicem aşa! În primul rând, semifinalele de la “Românii au talent” m-au prins din urmă când sarcina era avansată. Totul era o cursă cu obstacole: îmbrăcatul, statul sub uscătorul hairstylistului, machiajul, îmbrăcatul. Deci am combinat emoţia cu oboseala, statul ore întregi pe scaun cu alergatul inevitabil în toate părţile, deplasările lungi cu nopţile scurte. A mai fost impactul cu căldura, deloc de neglijat. E o luptă nedreaptă, o graviduţă nu are suficiente arme pentru a face faţă la loviturile unui aer sufocant.

CSÎD: Cum te-ai mobilizat ca să fii în formă?

Andra: În general, sunt pofticioasă şi nu mă abţin de la nimic delicios. De felul meu, nu mă prea îngraş şi am fost scutită, deci, de această grijă pe care o au majoritatea oamenilor. Iar ca motivaţie, am ales să mă gândesc la fetiţa pe care o port în burtică, înainte de a mă gândi la confortul meu personal. Asta mi-a dat o forţă incredibilă. 

CSÎD: Care a fost relaţia cu cântarul de-a lungul sarcinii? Dar cu frigiderul? 

Andra: La mine în casă, cântarul e foarte bun prieten cu frigiderul. În general, sunt două piese aflate în razboi continuu, dar am reuşit să fiu un arbitru bun. Am fost foarte atentă şi la dorinţa cântarului, dar şi la cea a frigiderului. Mie-mi sunt la fel de dragi – unul mă răsfaţă, celălalt îmi aminteşte că orice bucurie are şi limite, dacă vrei să trăieşti normal, să trăieşti fără griji. În orice caz, nu e simplu. Cum spuneam mai devreme, eu sunt pofticioasă şi în general, cu atât mai mult cu cât acum sunt însărcinată, nu mi-e atât de uşor să tai de pe lista. 

Galerie foto

vezi galeria 6 foto

CSÎD: Ce dietă ai adoptat?

Andra: Norocul meu este că-mi plac “verziturile”, cum sunt numite aşa, generic. Am prins şi sezonul bun, mi-am umplut masa şi frigiderul cu cireşe, căpşuni şi mai ales pepene roşu.

CSÎD: Ai făcut mişcare? Care sunt exerciţiile tale favorite?

Andra: La câte concerte am, cu greu mai am timp şi energie să merg la sală. Aşa ca să spunem că-mi fac norma de mişcare pe scenă, nici nu mai am nevoie de altceva. Aşa s-a întâmplat şi la prima sarcină. Niciun instructor de la sală nu m-a prins prea des prin sală. Când mă căutai, eram la concerte, în toată ţara. Am energie, m-a ajutat Dumnezeu să-mi duc sarcina uşor.

CSÎD: Ai un stil cool, menţinut cu brio de-a lungul anilor. Cum l-ai adaptat burticii? Cum te-ai descurcat pe tocuri? 

Andra: Obişnuinţa e a doua natură, ştii. Aşa am fost mereu, n-am renunţat la stilul meu vestimentar în funcţie de starea fizică de la momentul respectiv. Adaptarea vine din mers.

CSÎD: Cum te-a susţinut familia?

Andra: Familia mea e grozavă la capitolul asta, n-a ezitat niciun moment să-mi facă toate poftele. Cătălin ştie deja ce-mi doresc şi cum mă simt, încă dinainte de a-i spune eu cu voce tare. E drept, nu sunt genul de graviduţă care să-şi trezească soţul noaptea, din somn, şi să-l alerge pe la non-stopuri, după cine ştie ce bunătăţi. La prima sarcină, ţin minte că nu am avut deloc pofte insistente, care să mă alunge din casă şi să mă pună să caut prin oraş. Şi nici acum nu am câte-o poftă la fiecare ceas, dar recunosc, uneori aş mânca şi alimente pe lângă care, în mod normal, trec cu indiferenţă.  

CSÎD: Cum a fost pe scenă în timpul lunilor de sarcină? Dar la “Românii au talent? Oboseală, energie sau pur şi simplu nu ai simţit efortul?

Andra: Ştii, oboseala e relativă. Mie îmi place enorm ceea ce fac la “Românii au talent”, iar asta a fost detaliul-cheie. Norocul meu e că acest concurs mi-a fost ca un medicament. În general, prioritatea mea profesională e muzica, dar uite că sunt şi alte proiecte care mă atrag irezistibil. M-am învăţat să nu refuz nimic din ceea ce e mă motivează să ajung cu bine la finalul cursei. 

CSÎD: Cum e al doilea bebe faţă de cum era David în burtică?

Andra: Fetiţa e mai agitată, culmea. David nu era chiar aşa. Probabil că draga de ea abia aşteaptă să vină la noi, s-o cunoască pe mami, s-o ţină tati în braţe, să-şi vadă frăţiorul. A fost însă nevoie să-mi întrerup concertele, în luna a şaptea. Simt că nu mai pot cânta aşa cum o fac în mod normal, sarcina îmi apasă pe diafragmă şi sunetul e afectat. Eu sunt foarte exigentă cu mine, când vine vorba de muzică, aşa că am preferat să fac o pauză, până după ce nasc.

CSÎD: La ce teste şi analize ai recurs pentru monitorizarea sarcinii? Vei naşte cu acelaşi medic?

Andra: Merg la acelaşi medic, doctorul Nicolae Poiană, omul care m-a vegheat şi când eram gravidă cu David. Am mare, mare încredere în acest om, nici nu ştiu cum să-i mulţumesc, să-l fac să înţeleagă cât mă ajută – şi cu sarcina propriu-zisă, dar şi moral. Dar sunt sigură că ştie, n-aş fi nici prima, nici ultima care-i mulţumeşte cu lacrimi în ochi. Am făcut toate testele, e totul bine până acum. Doctorul Poiană va asista naşterea, e optimist, testele au ieşit excelent şi fetiţa va veni pe lume în condiţii perfecte. Doamne-Ajută! 

CSÎD: Aţi pregătit camera fetiţei? Sau sunteţi superstiţioşi şi aşteptaţi momentul naşterii?

Andra: Nu e vorba de superstiţie, deşi, ca să fiu sinceră, eu sunt superstiţioasă din fire, mai ales când e vorba de cineva drag. Dar când Eva Maria va veni acasă, camera ei o va aştepta, decorată până la ultimul detaliu. E o senzaţie atât de plăcută să mergi prin magazine şi să cauţi tot ce-i mai nostim, mai bun şi mai potrivit pentru viitorul tău copil! Toate gravidele din lume pot confirma asta, oricând, cu ochii închişi, cu inima deschisă. 

CSÎD: Ce i-ai spus lui David despre surioara sa?

Andra: În orice caz, e pregătit s-o întâmpine, abia aşteaptă s-o cunoască, practic abia dacă-l conving să mai vorbească şi despre altceva, în perioada asta. Ascultă uneori cu urechea lipită de burtica mea, speră s-o audă pe surioara lui. I-am explicat că vine la noi definitiv, se mută în camera ei. El credea iniţial că Eva vine doar în vizită. S-a bucurat pentru că, în general, când îi vin prieteni în vizită, e trist când îi vede plecând pe la casele lor. Se roagă de părinţii lor: mai lăsaţi-i pe la noooi, vă rooog! Acum, lui David, aproape că nu-i vine să creadă că va ateriza în viaţa lui un suflet care îi va fi alături pentru totdeauna.

CSÎD: Care este politica jucăriilor în familia voastră: multe, oricând sau cu măsură?

Andra: Recunosc, suntem nişte părinţi cărora le place să-şi răsfeţe copilul. Nu ştiu cât e de bine din punct de vedere tactic, să zic aşa. Dar e bine sufleteşte, ne face fericiţi şi pe noi, şi pe el. Probabil aşa vom “păcătui” şi cu micuţa Eva. Eu sunt dependentă de zâmbetul copilului, de bucuria lui pe care mi-o transmite. David a avut întotdeauna multe jucării. Poate prea multe, dacă există această noţiune. Când se satură de ele, nu le aruncăm. Pentru că sunt încă în stare perfectă de funcţionare, le ducem pe la orfelinate. Copiii de-acolo se bucură enorm, pentru că David le păstrează în stare bună. 

CSÎD: Cum veţi proceda dacă David va fi un pic gelos pe surioara lui?

Andra: Mi s-a spus mereu că fraţii mai mari tind să fie geloşi. Alţi părinţi mi-au confirmat. Oricât aş încerca să-l ţin departe de acest sentiment, sunt convinsă că David va trece prin faza de teamă că n-ar mai fi la fel de iubit pe cât era. Îl vom asigura că el va fi întotdeauna adorat, iar venirea Evei nu-i va înjumătăţi lui porţia de afecţiune, ci noi, părinţii, vom dubla această dragoste, ca să ajungă şi la fetiţă. Dar am eu o presimţire bună, cum că David va înţelege şi nu va fi nevoie de prea multe explicaţii.

CSÎD: I-ai cântat micuţei? A reacţionat la vocea ta?

Andra: I-am cântat şi lui David cât era în burtică, acum îi cânt şi fetiţei. Fac asta foarte des, pentru că am senzaţia că aşa se mai linişteşte, că mă ascultă. Ştiu că e bine să-i cânţi copilului, să vorbeşti cu el. Credem că ei habar n-au ce se întâmplă, dar s-a demonstrat că sunt foarte atenţi ce e dincolo de “perete”, ce se aude de-afară, ce voci îi vor veghea copilăria. De câte ori cânt, fetiţă se calmează şi asta îmi umple sufletul, mi-o apropie de vis, de inimă, de viaţa mea întreagă.

CSÎD: Luaţi în calcul o familie şi mai mare?  Al treilea, al patrulea bebe?

Andra: Eu cred că, dacă ai curajul să faci un copil, vei avea curajul să-l faci şi pe-al zecelea, dacă trupul şi sufletul o permit. Da, ne-ar plăcea să mai avem şi alţi copii, de fapt noi aşa spuneam, încă de la începutul căsniciei, că am vrea măcar trei. Unii prieteni zâmbeau, credeau că glumim, dar noi vorbeam serios. Acum, vom vedea ce se întâmplă. Dar ne gândim la o familie numeroasă, veselă, plină de emoţie, de surprize plăcute. Avem ce-i învăţa şi ce le arăta copiilor noştri, e păcat să nu avem mai mulţi.

CSÎD: Sunteţi genul de părinţi permisivi sau un pic de disciplină şi rigoare nu strică nimănui? 

Andra: Câteodată, avem impresia că ne răsfăţăm copilul prea mult. Însă imediat ne facem singuri curaj şi dreptate: păi dacă acum, când e încă mic, nu-l alintăm un pic, atunci când vom mai găsi timp şi stare pentru aşa ceva? Aşa că, plecând de la principiul asta, Dumnezeu ştie ce fel de părinţi vom fi pentru Eva. Dar am eu o presimţire că va fi şi mai răsfăţată decât David – şi pentru că e fetiţă, şi pentru că e mai mică, ştiţi cum e. Şi cine nu ştie ar face bine să afle. Vă spun cu mâna pe inimă celor care încă mai ezitaţi şi nu ştiţi dacă e timpul să faceţi copii: nu există nimic mai frumos şi mai motivant, nu există nimic care să egaleze această fericire, indiferent cu câte griji vine ea la pachet. Vă spun că un copil vă salvează şi vă luminează viaţa. Dacă nu faceţi copii, e posibil să regretaţi. Sau e posibil să fiţi împăcate cu soarta, nu ştiu. Dar dacă faceţi, fericirea e garantată. Aşa cum o percepe fiecare. 

Make up: Claudia Mihai
Fotografii: Anca & Victor / WiseEventsFoto, www.wiseevents.ro
Hair: Alexandra Drăgan
Locaţie: Laguna Verde, BaloteştiCitește și:
E scandal la Hollywood!
Căsătorii de milioane! GALERIE FOTO
Corina Bud lansează revoluţia #girlpride!
Articol din revistă - 20.07.2015
Taguri: andra, copil, viata, sarcina
Citește pe descopera.ro
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate'' VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul...
Misterul CORPULUI lui Lenin şi EXPERIMENTUL rusesc care durează deja de 90 de ani. ''Zici că se va RIDICA'' Misterul CORPULUI lui Lenin şi EXPERIMENTUL rusesc care durează deja...
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

În această lună ai parte de o atmosferă excelentă în familie, datorită unui succes care îi priveşte pe toţi cei ai casei. Se anunţă o veste bună pentru viitorul tău alături de cei dragi...citește mai departe

×

Zf.ro
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante Englezii închid uşa „instalatorilor...
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de...
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul...
BusinessMagazin.ro
Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei, legată de coronavirus. Informaţii de ULTIMĂ ORĂ Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei,...
Povestea lui Mohammad Murad si cât de greu...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde virusul ucigaș De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde...
Ce se întâmplă cu corpul uman după ce...
Alertă națională. De ce este România...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în România! Ce poate să facă noul SAMSUNG de 1.400 de euro Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în...
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor...
O companie britanică lansează în 2020...
ProMotor.ro
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor? Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul...
Care sunt piesele care pică cel mai des...
Care este mai tare: 4WD de la Dacia sau...
Descopera.ro
Cu un singur BĂRBAT se poate REPOPULA planeta în doar şase luni. 50 de lucruri neobişnuite pe care nu le ştiai despre tine Cu un singur BĂRBAT se poate REPOPULA planeta...
PROBLEMA de matematică pe care doar o persoană...
Marele mister al FUNDULUI femeilor a fost...
ULTIMA ORĂ
Transhumanţa răspunderii. Marea oilor moarte îi aşteaptă pe turişti de 1 Mai

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.