Anca Serea: Ce îşi doresc copiii de la părinţi azi?

Frumoasa prezentatoare tv este mamă a patru copii şi nu ar zice nu dacă ar mai avea încă unul. Cât de dificil este să fii părinte în ziua de azi? Anca Serea vine în ajutorul tuturor părinţilor prin blogul său dedicat creşterii şi educaţiei copiilor.
Anca Serea: Ce îşi doresc copiii de la părinţi azi?

Frumoasa prezentatoare tv este mamă a patru copii şi nu ar zice nu dacă ar mai avea încă unul. Cât de dificil este să fii părinte în ziua de azi? Anca vine în ajutorul tuturor părinţilor prin blogul său dedicat creşterii şi educaţiei copiilor.


CSÎD: Cum ai început 2015?
Anca Serea: Începutul anului ne-a prins la temperaturi generoase, În Egipt unde Adi a susţinut un concert. Cu o cerere în
căsătorie, peisaje frumoase, bucate alese, o cultură diferită, mare superbă, un bagaj pierdut (zâmbeşte)! Pentru noi este un început bun, pentru că suntem în vacanţă (acum la ski la Innsbruck şi ne bucurăm de copiii şi de aerul curat)!   

CSÎD: Ce aşteptări ai de la tine în noul an?
Anca Serea: Mi-aş dori să fie un an liniştit cu şi cu mai multe locuri frumoase de vizitat, iar profesional mi-ar plăcea ca site-ul www.voios.ro să devină un ajutor de nădejde pentru toţi părinţii!               

          
CSÎD: Cum este să fii mamă a patru copii?
Anca Serea: Este o experienţă unică, o binecuvântare! Mereu spun că eu cresc şi învăţ cu ei şi că am devenit un om mai bun, mai stabil, cu mai multă energie pentru ei! Ei sunt misiunea mea în viaţă şi sper să mă vadă ca o prietenă şi o mămică bună! Nu e simplu, dar cu dragoste, răbdare, un program organizat, ajutor din partea mamei ne descurcăm cu cei patru fantastici! Am deprins un soi de relaxare, am stabilit nişte priorităţi şi aşa parcă totul devine mai uşor.  


CSÎD: Ce vor copiii de la părinţii lor în ziua de astăzi?
Anca Serea: Cred că în primul rând iubire şi susţinere neconditionată, iar apoi trebuie să avem o comunicare deschisă cu ei, să acceptăm ca şi ei au personalitatea şi dorinţele lor! De multe ori îi tratăm ca şi pe nişte adulţi, jumătatea noastră pentru că conştientizez că e o strategie potrivită pentru ei care fac parte dintr-o generaţie matură şi evoluată.

CSÎD: Vă mai doriţi copii? 

Anca Serea: Sigur că da! Dacă se va întâmpla vom fi foarte bucuroşi şi recunoscători!              

CSÎD: Există o vârstă ideală pentru a fi mamă, după părerea ta?
Anca Serea: În cazul meu nu mi-am pus problema vârstei (când am rămas însărcinată cu David aveam 21 de ani, anul 2 la facultate). Cred doar că dacă ai un partener care îţi oferă susţinere, încredere, sprijin atunci când ai îndoieli fireşti despre ce înseamnă rolul unui părinte şi cum ţi se va schimba viaţa, atunci sunt convinsă ca totul decurge bine şi ca anii sunt mai puţin importanţi.                          

CSÎD: Cum rezolvi problema dulciurilor în familia ta?
Anca Serea:
Nu le-am interzis cu desăvârşire anumite alimente, am încercat să le introducem alimente sănătoase, legume şi fructe! Problema dulciurilor e rezolvată prin faptul că nu există dulciuri în casă (exceptând cerealele, batoanele de cereale, mierea, dulceţurile făcute de mama)! Ea este cea care e pricepută la plăcinte, gogoşi, clătite)! Folosim siropul de agave, rar zahărul brun, făină integrală.                            

CSÎD: Cât de ferm trebuie să fii în relaţia cu copilul tău, în opinia ta?
Anca Serea: Cred că ideal ar fi să existe un echilibru, în cazul copiiilor noştri ei au un fel de maturitate şi poate de aceea comunicăm foarte bine. Nu cred în pedepse, cel puţin la ei nu funcţionează. Cred în puterea exemplului, cred că atunci când sunt crescuţi într-un climat plin de iubire ei devin mai siguri pe ei, mai responsabili, mai implicaţi. Eu nu sunt o mămică care să mă impun cu fermitate, ci mai degrabă prefer să discut mult cu ei, să le explic de ce e bine să facă anumite lucruri, nu îi forţăm să facă anumite acţiuni doar că aşa vrea mami, îi lăsăm să experimenteze mult dar să şi suporte consecinţele…
.
CSÎD: Cine te ajută cu creşterea copiilor?
Anca Serea: Mama mea este cea care mă ajută foarte mult, ea este eroina mea, bunica preferată de copii! Dar şi Adi şi fratele meu.

CSÎD: Copiii tăi au vârste şi nevoi diferite. Cum mediezi conflictele de interese?
Anca Serea: Desigur că există mici certuri între ei, cele mai dese de la jucării! Echipele sunt formate: Sarah cu Ava şi David cu Noah! Cele mai dese activităţi altfel le petrec aşa că atunci când există mici neînţelegeri le explic că cel mai deştept şi cel mai mare cedează şi că piticii au nevoie de un exemplu pozitiv lângă ei! Oricum cei mari sunt „şefii” şi viaţa lor nu s-a schimbat prea mult odată cu venirea pe lume a celor mici!

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Virginia Țârlea: Despre depistarea precoce a infecției cu HPV