Ana Pasti, actriță – Despre viața și munca la Hollywood

Să ajungă să joace la Hollywood este visul oricărui actor de pe globul pământesc, însă competiția este foarte dură.
Ana Pasti, actriță - Despre viața și munca la Hollywood
Ana Pasti, foto Arhiva personală

Am stat de vorbă cu Ana Pasti, actriță româncă, dublu premiată pentru scurtmetrajul ”În noapte/In betwen” unde semnat ca și scenarist, regizor, dar și ca actriță. Ana vorbește despre cum a simțit viața în regatul filmului, ea trăind și muncind câțiva ani în Statele Unite ale Americii.

 CSÎD: Cum a fost viața ta la Hollywood ca actor?

Ana Pasti: Agitată, dar foarte interesantă.

Să joace la Hollywood – visul oricărui actor de pe mapamond

CSÎD: Ce ai învățat acolo?

Ana Pasti: Am învățat foarte multe despre mine și personal și profesional. Am fost distribuită în roluri pe care nu cred că le-aș fi jucat în Romania. Unele au fost contra-emploauri (de exemplu Isabella din ”Măsură pentru Măsură”, Shakespeare și Agnes din ”Agnes, Aleasa Domnului” – John Pielmeier, ambele călugărițe virgine! (râde). În vreme ce altele pur si simplu nu prea există în tipologia rolurilor feminine românești, cum ar fi: „a Latino mafia gang head”, „a Slavic con artist”, sau „an FBI detectiv”.

CSÎD: Ce a mai fost diferit?

Ana Pasti: Apoi am avut parteneri de scenă/platou mult mai diverși decât cred că aș fi avut în România. Am colaborat în proiecte mult mai variate decât cred că aș fi jucat în România, am lucrat în medii, stiluri și tehnici de lucru mult mai diferite decât cred că aș fi avut parte în România. Și, cel mai important, am avut câteva „întâlniri” profesionale importante, care m-au format într-un sens și o direcție care, din nou, nu cred că ar fi putut să se întâmple acasă.

Cum e viața în orașul vedetelor de talie mondială – Los Angeles

CSÎD: Cum a fost să trăiești în Los Angeles?

Ana Pasti: Challanging. Inspiring. Challanging. Transformational. Challanging.

CSÎD: Dă-ne detalii.

Ana Pasti: Los Angelesul este probabil cel mai competitiv loc din lume pentru un actor (deopotrivă cu New York-ul, unde de asemenea am locuit, însă pentru mai scurte perioade de timp). Și competiția asta e foarte taxantă la nivel personal. Pe de o parte te ajută să îți descoperi noi și noi resurse interioare, pe de altă parte îți tot epuizează din resursele existente. E foarte dificil să trăiești în echilibru într-un mediu care implică tot timpul într-un fel sau altul o demonstrație de abilități și performanțe.

Fotografii: arhiva Ana Pasti

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani