Amy Schumer, nevoită să-și scoată uterul și apendicele din cauza endometriozei

Actrița Amy Schumer a trecut recent printr-o intervenție, iar întreaga experiență a fost împărtășită pe contul ei de Instagram.
Amy Schumer, nevoită să-și scoată uterul și apendicele din cauza endometriozei
Foto: shutterstock

Actrița Amy Schumer a trecut recent printr-o intervenție, iar întreaga experiență a fost împărtășită pe contul ei de Instagram. Pe data de 19 septembrie, comedianta în vârstă de 40 de ani a postat pe contul ei o fotografie din spital cu descrierea „Dacă ai dureri menstruale durerase, posibil să ai #endometrioză”.

Amy Schumer și lupta cu endometrioza

Amy Schumer se recuperează după intervenția de endometrioză în urma căreia medicii i-au îndepărtat atât uterul, cât și apendicele din cauza endometriozei. Actrița a menționat că această afecțiune i-a afectat și apendicele, fiind nevoită să scoată ambele organe.

„Medicul a descoperit 30 de urme de endometrioză pe care le-a îndepărtat. A îndepărtat și apendicele pentru că endometrioza l-a afectat”, a povestit celor 10 milioane de fani de pe Instagram.

Endometrioza este o afecțiune în care țesutul similar uterului crește la exteriorul lui, afectând peste 11% dintre femeile cu vârste de 15-44 de ani. Afecțiunea poate produce simptome precum crampe menstruale dureroase, probleme de stomac sau chiar infertilitate. Unele persoane care suferă de endometrioză răspund bine în fața tratamentului, dar în unele cazuri este necesară îndepărtarea țesutului.

Nu este prima oară când Amy Schumer vorbește despre problemele cu care se confruntă în general. În anul 2018, ea și soțul ei au devenit părinți pentru prima oară, după ce a suferit de hyperemesis gravidarum (n.r.-sarcină toxică) care îi produce grețuri severe dimineața, motiv pentru care sarcina a împins-o să anuleze toate show-urile de stand-up. Pe timpul sarcinii vedeta și-a ținut la curent fanii cu starea ei, ba chiar s-a postat în timp ce avea vărsături, iar după naștere a distribuit o fotografie dezbrăcată în care menționa că cicatricea din urma cezarienei arată chiar bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”