Alina Tanasă: despre izolarea cu un nou-născut VIDEO

Cum a fost starea de urgenţă pentru pentru Alina Tanasă alături de bebeluşul ei, afli din acest interviu exclusiv pentru platforma Ce se întâmplă doctore.

Nu a fost uşor pentru nimeni să stea izolat aproape două luni de zile. Însă, pentru femeile gravide sau cele cu nou născuţi bănuim că fost mai dificil. Poate din cauza incertitudinilor, a gândurilor că nu poţi merge cu bebeluşul la spital dacă ţi se pare că e ceva în neregulă, a depresiei postanatale. Despre toate acestea, dar şi despre dezinfectarea cumpărăturilor, despre ieşitul afară cu cel mic, am stat de vorbă cu fabuloasa Alina Tanasă, influencer şi stilist. Şi cu micul Leon Toma, desigur!

Izolarea în casă cu un nou-născut

Alina mărturiseşte că nu i-a fost uşor să stea numai în casă cu bebeluşul, tocmai de aceea a mai ieşit câte puţin cu el pe afară. Mai ales că ultima oară, înainte de pandemie, ieşise cu Leon Toma iarna. Acum s-a făcut cald, bebeluşul are nevoie de aer, de soare, de vitamina D. Pe de altă parte, nu a fost nici greu, pentru că oricum îşi dorea să stea mai mult în casă, fiind încă mic bebeluşul. Şi, dacă n-ar fi fost pandemia, ar fi avut destul de multe plecări de care era, cumva, îngrozită. Venind perioada de izolare, nu am mai fost nevoită să plece şi, atunci, s-a bucurat de timpul cu cel mai nou membru al familiei. Mai mult, chiar, stând şi tăticul acasă s-au bucurat toţi trei de aceste clipe frumoase alături de bebluş. Plus că a avut şi cine să îi gătească Alinei, deci a avut şi mai mult timp pentru cel mic.

Dezinfectarea obiectelor

Alina ne-a povestit cât de mult s-a temut la începutul perioadei ca ea să nu ia virusul sau să nu i-l dea lui Leon. Tocmai de aceea a fost foarte atentă cu dezinfectarea cumpărăturilor, a pachetelor primite prin curieri, având un loc special de depozitare a acestora, dar şi o lampă specială cu ultraviolete care a ajutat-o să dezinfecteze cât mai multe lucruri. 

Cum s-a descurcat cu cumpărăturile

În interviu Alina povesteşte că cel care a făcut cumpărăturile a fost soţul ei. Dar aveau un ritual foarte bine pus la punct cu unde anume ajungeau obiectele după ce erau aduse acasă şi ce se întâmpla cu hainele cu care ieşise din casă. Ea a mers o singură dată în supermarket şi s-a confruntat cu o atmosferă foarte apăsătoare şi ciudată. 

 

 

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt deja 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată