Alina Eremia: “Îmi place bucătăria japoneză”

Alina Eremia este îndrăgostită de preparatele asiatice, în special de sushi. Iată care este reţeta ei favorită.
Alina Eremia: “Îmi place bucătăria japoneză”

Alina Eremia este îndrăgostită de preparatele asiatice, în special de sushi. Iată care este reţeta ei favorită.

“Îmi place bucătăria japoneză pentru că are alimente sănătoase şi extrem de uşor de digerat! Rolele de sushi sunt favoritele mele, îmi place să le combin cu o salată de alege, un aliment extrem de utilizat în bucătăria asiatică şi foarte bun pentru organism. Alegele conţin numeroşi nutrienţi şi antioxidanţi, fiind o sursă bună de detoxifiere! Atunci când nu am timp să gătesc acasă, îmi place să merg la un restaurant cu specific japonez.”

Reţetă Negi tuna roll (maki cu ton): orez pentru sushi, oţet de orez, ton albastru, sos soia, pasta wasabi, nori – alge marine seminţe de susan, avocado, castravete.

Chef Vladimir Curnic (Yoshi – Sushi &Teppanyaki): “Cel mai important aspect în prepararea unui negi tuna roll (maki cu ton) perfect e să punem accentul pe ingrediente atent alese. Peştele trebuie să fie proaspăt, neapărat de captură, orezul fiert fix cât trebuie, iar avocado-ul şi castravetele să fie atunci feliate, fără să aibă timp să oxideze şi să îşi păstreze astfel întreaga aromă. Nu în ultimul rând, atenţia la detalii atunci când îl preparăm face întotdeauna diferenţa.”