Adrian Artene a ţinut post şi crede că sărbătoarea de Crăciun este „o zi a mărturisirilor şi a recunoştinţei”.

Deşi postura de prezentator de emisiune - tabloid nu îl prezintă neapărat ca pe un tip sensibil, Adrian Artene ne-a vorbit despre sărbători cu emoţie. Pentru el, Crcăciunul este acel moment al anului în care se retrage într-un loc discret pentru a "vorbi" cu Dumnezeu. Crede în magia tradiţiilor şi este sigur că nu va lipsi nimic de pe masa de Crăciun, pregătită cu minuţiozitate de către mama sa.
21.12.2012
Adrian Artene a ţinut post şi crede că sărbătoarea de Crăciun este

Deşi postura de prezentator de emisiune – tabloid nu îl prezintă neapărat ca pe un tip sensibil, Adrian Artene ne-a vorbit despre sărbători cu emoţie. Pentru el, Crcăciunul este acel moment al anului în care se retrage într-un loc discret pentru a „vorbi” cu Dumnezeu. Crede în magia tradiţiilor şi este sigur că nu va lipsi nimic de pe masa de Crăciun, pregătită cu minuţiozitate de către mama sa.

– Cum petreceţi Craciunul în acest an?

Pentru mine, Crăciunul este sinonim ideii de familie. Iar în Ajun când îl vom aştepta lângă brad, pe… Moş Crăciun.

– Ce tradiţii respectaţi de Crăciun?

Tradiţiile au uşile casei noastre larg deschise. Magia colindelor, strălucirea bradului sau aerul familial al mesei de Crăciun fac din această sărbătoare un adevărat miracol. Fiecare tradiţie în parte îmi conservă amintirile pe care le am din copilărie, când colindăm pe la rude sau când, atât eu, cât şi fratele meu, “păzeam” bradul ca să-l întâlnim pe Moş Craciun si sa-i cotrobaim prin desaga!

– Cine pregăteşte masa de Crăciun?

Ca în fiecare an, mama e responsabilă cu masa de Crăciun, masa care, între noi fie vorba, este, mai degrabă, o expoziţie culinară decât o reuniune de prânz a familiei!

– Ce nu lipseşte de pe masa de Crăciun?

Tacâmurile?! Glumeam! Am credinţa că nu va lipsi NIMIC. Mama este extrem de meticuloasă în această privinţă. În ultimii ani, am ţinut integral atât posturile Paştelui, cât şi ale Crăciunului, iar mama, grijulie, se asigură mereu că “recuperez” perioada de abstinenţă alimentară.

– Aveţi anumite tabieturi legate de această sărbătoare?

Gasesc în această zi sfântă un motiv de reflexie. Invariabil, mă retrag într-un loc discret, din casă, şi preţ de măcar câteva minute îmi îndrept gândurile către Dumnezeu. E ziua în care îmi reconfirm iubirea faţă de El. Îl caut în interiorul meu, încerc să-i “vorbesc”… E o zi a mărturisirilor şi a recunoştinţei. Îi mulţumesc pentru TOT… fie că am avut parte de-a lungul anului de momente excepţionale, fie că au existat şi momente dificile.

– Gătiţi? Ce anume?

Personal, nu mă încumet! N-am să transform niciodată masa de Crăciun într-un experiment! Am alte ocazii că să gătesc omlete sau cartofi prăjiti.

– Când împodobiţi bradul de Crăciun şi cum îl decoraţi?

Doar în Ajun decorăm bradul. E un cult pe care l-am dobândit în copilărie, în familia mea. Întotdeauna, Ajunul Crăciunului ne găsea în jurul bradului, iar eu, cât şi fratele meu, am perpetuat acest ritual până azi când amândoi, la rândul nostru, suntem părinţi! Cum îl decorăm? Imaginaţi-vă că impodobitul durează între cinci şi şase ore… 🙂 Nu lăsăm nimic la voia întâmplării!

– Unde şi cum petreceţi Revelionul în acest an?

Opţiunile ar fi Austria sau Israel, funcţie de zilele libere pe care le vom avea la dispoziţie.

– Ce vă doriţi pentru anul următor?

Cu voia dumnevoastră, mi-aş exprima dorinţele doar pentru prima parte a lui 2013. Şi anume sa citesc în prima săptămână a anului “Regele se-nclină şi ucide” al Herthei Muller, să mă întorc la Ierusalim până de Paşte, iar, pana în vara, Cancan TV să fie lider absolut pe segmentul emisiunilor tabloid nocturne.

Citeşte şi: Ce face Andreea Esca de Crăciun?

 

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Miranda Kerr e Crăciuniţa sexy
Miranda Kerr e Crăciuniţa sexy
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă