A murit Johnny Raducanu, unul dintre cei mai mari artisti ai jazz-ului romanesc

Johnny Raducanu a murit in aceasta dimineata, in urma unui stop-cardiac, la varsta de 79 de ani.
A murit Johnny Raducanu, unul dintre cei mai mari artisti ai jazz-ului romanesc
A murit Johnny Raducanu, unul dintre cei mai mari artisti ai jazz-ului romanesc

Johnny Raducanu a murit in aceasta dimineata, in urma unui stop-cardiac, la varsta de 79 de ani, informeaza Stirileprotv.ro.

Cu toate ca medicii de la SMURD au fost alertati in urma unui telefon in jurul orei 10, artistul nu a mai putut fi salvat, iar in jurul orei 11 a fost constatat decesul.

Informatia a fost confirmata de directorul Teatrului National Bucuresti, Ion Caramitru, care precizat ca muzicianul „era foarte grav bolnav„.

Pe numele sau real Raducanu Cretu, Johnny Raducanu s-a nascut intr-o familie de romi cu o traditie muzicala de peste trei sute de ani, de pe timpul lautarului Petre Cretu Solcanu. Era contrabasist, pianist, compozitor, aranjor si conducator de formatie si s-a remarcat ca un talentatat interpret de jazz la contrabas, inca de la 19 ani.

A urmatstudii in domeniul muzical la Iasi si Cluj-Napoca, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti (clasa contrabas, 1953-1956). Indrumator activ al tinerei generatii, Johnny Raducanu este considerat un veteran al muzicii romanesti de jazz.

Sursa: Stirileprotv.ro

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Alina Lazăr, consilier dezvoltare personală : Cum alegem terapeutul potrivit