280.000 de euro strânşi pentru educaţia copiilor defavorizaţi, la Festivalul Brazilor de Crăciun 2014

Gala prezentată de Andi Moisescu şi Andreea Raicu a ajutat la strângerea sumei de 280.000 de euro din biletele de tombolă, sponsorizări şi licitaţia celor 24 de brazi creaţi special pentru acest eveniment de designerii care ne-au sprijinit şi în acest an.
  • Publicat:

Recent a avut loc cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment caritabil organizat în beneficiul a mii de copii rămaşi în afara sistemului de învăţământ.

Gala prezentată de Andi Moisescu şi Andreea Raicu a ajutat la strângerea sumei de 280.000 de euro din biletele de tombolă, sponsorizări şi licitaţia celor 24 de brazi creaţi special pentru acest eveniment de designerii care ne-au sprijinit şi în acest an.

Suma este cu 80% mai mare decât cea obţinută în urma ediţiei de anul trecut, când s-a reuşit strângerea unor fonduri în valoare de 155.000 de euro. Reamintim că toate sumele obţinute de pe urma evenimentului sunt destinate finanţării programelor noastre educaţionale (Educaţie Preşcolară, Şcoală după Şcoală şi A Doua Şansă), în vederea asigurării accesului la educaţie a peste 2.000 de copii proveniţi din medii defavorizate.

Peste 250 de personalităţi din mediul de afaceri, media, cultură şi sport s-au reunit în seara de gală a Festivalului Brazilor de Crăciun, în incinta Stejarii Country Club. Cel mai generos invitat al serii a fost Ion Ţiriac, care a licitat pentru cei mai mulţi brazi intraţi în competiţie, adesea cu sorţi de izbândă, ajungând la o sumă finală donată de 35.000 de euro.

În cuvintele omului de afaceri, care a venit însoţit de tenismena Simona Halep, „mă bucur că m-am putut implica în Festival, pentru că este o cauză frumoasă şi ştiu că sumele vor merge acolo unde este cel mai mult nevoie. Mulţumesc, în acest sens, Salvaţi Copiii pentru că de ani buni reuşeşte să pună pe picioare acest eveniment, oferind companiilor şi nu numai oportunitatea de a sprjini cei mai vulnerabili membri ai comunităţii, copiii căzuţi victimă sărăciei extreme.”

„Este o mare împlinire că, din 2001, de când am lansat Festivalul Brazilor, în fiecare an noi şi noi oameni de bine se alătură cauzei noastre, fie că este vorba de reprezentanţi din mediul de afaceri, diplomaţie, cultură sau media. Fără ajutorul lor, aceşti copii nu ar şti niciodată cum arată o sală de clasă, un abecedar, un caiet dictando. Şi nu vorbim aici de cazuri izolate, ci de zeci de mii de micuţi pe care sărăcia extremă îi ţine departe de sistemul de învăţământ”, a declarat preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu.

Anul acesta, 15 brazi au intrat în licitaţia serii:

1. Irina Neacşu – achiziţionat de Ion Ţiriac
2. Irina Pogonaru – Georgiana Tugearu (Lidl) + Radu George (Catena)
3. Anca Lungu – achiziţionat de Ion Ţiriac şi Anca Bojiţă (Romanian Business Consult)
4. Doina Levintza – achiziţionat de Anca Vlad (Catena) şi Ion Ţiriac
5. Hamid Nicola Katrib – achiziţionat de Georgiana Pogonaru
6. Stephan Pelger – achiziţionat de Camelia Şucu
7. Matius & Philips – achiziţionat de Ion Ţiriac şi Mihaela Ungureanu (farmaciile Dona)
8. Zenya – achiziţionat de Ion Ţiriac şi Lucia Costea (Secom)
9. Malvina Cervenski – achiziţionat de anonim
10. Omid Ghannadi – achiziţionat de Guido Jannsens (Emagic)
11. Salvaţi Copiii – achiziţionat de Georgiana Tugearu (Lidl)
12. Laura8 – achiziţionat de Ion Ţiriac
13. Carmen Ormenişan – achiziţionat de Ion Ţiriac şi Ramona Neamţu (Agricin)
14. Iris Şerban – achiziţionat de Nicolaos Kaliopoulos (HBC Property)
15. Mihai Ţopescu – achiziţionat de Liviu Sfrija (Terrabisco)

Unul dintre cei mai licitaţi brazi a fost cel creat de Stephan Pelger, aflat la cea de-a zecea participare la Festivalul Brazilor:

„În fiecare an mi se pare extraordinar să am ocazia de a ajuta, de a aduce un bine în viaţa unor copii, făcând ceea ce ştiu şi îmi place cel mai mult: grafică şi design. Mulţumesc organizaţiei pentru că reuşeşte să pună pe picioare, an de an, un eveniment de asemenea amploare, persoanelor care au licitat şi îndeosebi Cameliei Şucu, care a achiziţionat bradul pentru a-l ceda, mai departe, unui spital de copii”.
Iar cei mai de preţ brazi, conform rezultatelor licitaţiei, au fost cei realizaţi de Irina Pogonaru şi Irina Neacşu, ambele afându-se chiar la prima participare la Festivalul Brazilor de Crăciun. Irina Neacşu povesteşte că „brăduţul meu din acest an a fost un scaun restaurat, care vorbeşte despre aşezare, pace interioară, confort şi despre bucuria de a împărtăşi gânduri dragi transmise cu emoţia inocentă a unui copil care nu se teme să creadă. Mi s-a spus că a fost cel mai bun debut din istoricul Festivalului Brazilor de Crăciun. Atunci, pe moment, nu am simţit decât emoţie şi bucurie, dar acum mă simt mândră şi încrezătoare că, dincolo de design, creaţia mea poate ajuta cauze umanitare”.

Până acum, graţie Festivalului Brazilor de Crăciun, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit strângerea a circa 3 milioane de euro, utilizaţi pentru asistarea a aproape 20.700 de beneficiari, prin (re)integrarea şcolară a copiilor nevoiţi să muncească şi facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar în rândul celor din comunităţile defavorizate.

Comitetul de organizare a celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Brazilor de Crăciun i-a avut în componenţă pe Amalia Năstase (Manager eventures), Andreea Raicu, Andi Moisescu, Corina Bârlădeanu (Manager 2Active PR), Liviu Sfrija (Director General Terrabisco), Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman), Ioana Iordache (General Manager, Leo Burnett), Laura Coroianu (Managing Partner Emagic) şi Gabriela Alexandrescu (Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România).

Cei 24 de brăduţi au fost creaţi de următorii designeri: Doina Levintza, Dizainăr (Alexandru Ghilduş, Alexandru Ioniţă, Adina Segal, Alexe Popescu, Ana Bănică, Anca Fetcu, Bogdan Florescu, Dragoş Dogaru, Cătălin Popa, Ioana Bănică, Ioana Grigorescu, Maria Burachu, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Mihnea Ghilduş, Radu Stănimir, Upside Down, Viviana Basan), cu sprijinul Holver & Overta – Furniture & More, Lena Criveanu, Carmen Ormenişan, Stephan Pelger, în colaborare cu Piastrelle, Iris Şerban, Bucharest Design Center by Anca Fetcu, cu sprijinul Ekero Concept, DuPont România, Led 4Light şi Ad Production, Malvina Cservenschi, în colaborare cu Lemon Studio, Modulab şi Matt Design&Production, Ramona Filip, Andreea Constantin, Rhea Costa, Laura8, Anca Lungu & Dragoş Epure, Andreea Bădală (Murmur), Irina Neacşu, Irina Pogonaru (Photoliu), Omid Ghannadi & Revista Viva, Hamid Nicola Katrib & Dent Estet, Assamblage Şcoala de Bijuterie Contemporană & David Sandu, Arina Niţulescu, Alexandra Ungurelu, Ioana Streza & Alexandru Burlacu, cu sprijinul Bilga Prest Development, Zenya Atelier, Maria Dermengiu & Mădălina Mocanu Design, Lorena Trică & Silvia Suotean, Mărioara de la Ţară, Wild Olive African Artisans, Matius & Philips România & Glas Expert, Mihai Ţopescu, Salvaţi Copiii & Ştefania Mircea.

Sursa foto: Facebook Salvaţi Copiii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”