Ultimele zile ce miros a vara, in insula Ponza

Ultimele zile calduroase ce inca mai pastreaza mirosul verii incep sa se duca, pentru a face loc – de drept! - toamnei. Daca vreti sa mai prindeti ceva din sezonul estival, adica soare, plaja, balaceala si nopti calde, va recomandam un weekend de neuitat pe insula Ponza.
27.09.2011
Ultimele zile ce  miros a vara, in insula Ponza
Ultimele zile ce miros a vara, in insula Ponza

Ultimele zile calduroase ce inca mai pastreaza mirosul verii incep sa se duca, pentru a face loc – de drept! – toamnei. Daca vreti sa mai prindeti ceva din sezonul estival, adica soare, plaja, balaceala si nopti calde, va recomandam un weekend de neuitat pe insula Ponza.

Ponza este un port antic, un loc incarcat de istorie si traditii, un colt de rai in care linistea si soarele danseaza zilnic impreuna, iar marea le asigura muzica. Siuata in Marea Tireniana, la mica distanta de coasta vestica a Italiei, regiunea Lazio, Ponza este cea mai mare dintre insulele Ponziane.

Arhipeleagul din care face parte este constituit din mai multe insule dintre care unele extrem de mici, in general nelocuite, insa avand un relief de-a dreptul spectaculos: Palmarola (aici se afla una dintre casele de vacanta ale designerului Fendi, singurul om care locuieste pe aceasta insula fiind ingrijitorul casei), Gavi, Zannone, Ventotene, S. Stefano.
Plajele sunt mici, fiind inlocuite de stanci fantastice, grote si piscine naturale. Orice turist trebuie sa faca o plimbare cu o ambarcatiune pentru a vedea minunile pe care natura le-a savarsit in acest colt de rai.
Optiunile de distractie par a fi limitate la prima vedere, insa sunt de ajuns pentru a va umple de energie pozitiva. Faceti plaja pe ambarcatiune, inotati in apele limpezi, faceti scufundari (exista cursuri, gasiti in port oficiul pentru doritori) si nu ratati delicatesurile pe baza de peste.Si pentru ca multe vorbe nu sunt de spus, va las sa faceti ce face orice turist ajuns aici: minunati-va de priveliste! Pentru inceput, de cea din galeria foto!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Distractie, extravaganta, Saint Tropez
Distractie, extravaganta, Saint Tropez
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează