Trenduri în turism: recomandări de oferte turistice de la Răzvan Pascu

Am stat de vorbă cu Răzvan Pascu – consultant marketing turistic şi vice-preşedinte al Asociaţiei de promovare turistică a României, Travel Focus, despre oferte turistice excelente din punct de vedere raport-calitate-preţ.
  • Publicat:
Trenduri în turism: recomandări de oferte turistice de la Răzvan Pascu

Viaţa este grea, dar bateriile tot pe bază de timp liber şi călătorii se încarcă.

Am stat de vorbă cu Răzvan Pascu (www.razvanpascu.ro) – consultant marketing turistic şi vice-preşedinte al Asociaţiei de promovare turistică a României, Travel Focus, despre oferte turistice excelente din punct de vedere raport-calitate-preţ.

CSÎD: Răzvan, au mai călătorit românii în 2014? Spre ce destinaţii s-au îndreptat?

Răzvan Pascu: Observ un apetit din ce în mai mare al românilor pentru călătorii. Nu numai că îşi doresc să călătorească, dar se informează, devin smart travellers, caută oferte, preţuri bune şi servicii pe măsură. Totodată, îşi diversifică plaja de destinaţii de vacanţă. Grecia este destinaţia-vedetă pentru românii amatori de plajă şi care călătoresc în sezonul estival în ultimii 2 ani. Se menţin în top şi Turcia sau Bulgaria, dar, din câte am observat, Grecia se detaşează. În plus, există din ce în ce mai mulţi turişti români care au depăşit bariera continentului european. Asia este unul dintre cele mai cerute continente când vine vorba de vacanţe în afara Europei, pentru că este o destinaţie mix cu arhitectura, istorie, gastronomie, experienţe unice, dar şi plajă şi distracţie.

CSÎD: România devine din ce în ce mai populară în rândurile turiştilor români şi străini. De ce?

R. P.: Pentru ca reuşim să o redescoperim cu fiecare vacanţă în care ne propunem să vedem mai mult decât ceea ce este deja comercial. Încetul cu încetul, atât turiştii români cât şi cei străini, realizează că România este autentică, că avem locuri unice în lume precum Delta Dunării sau satele săseşti din Transilvania şi că nu trebuie să căutăm prea mult pentru a găsi originalitate şi tradiţie. Mie personal îmi place România tocmai pentru că este imperfectă, la fel ca mine!

CSÎD: Ce destinaţii recomanzi pentru ultimul trimestru din an – raport – calitate – preţ?

R. P.: La capitolul destinaţii din România aş recomanda să-redescoperim oraşele, să ne planificăm city break-uri în Timişoara, Alba Iulia, Cluj sau Iaşi şi să încercăm să vedem cu alţi ochi decât cei extrem de critici, ceea ce România oferă ca destinaţie turistică.

Recomand de asemenea un tur al cetăţilor fortificate din Transilvania, un circuit pe la mănăstirile din Bucovina sau un tur cu bicicleta prin Maramureşul autentic (Breb, Valea Vaserului, Cavnic).

De pe continentul european aş recomanda tot city break-urile pentru că sunt cele mai eficiente din punct de vedere timp / bani / experienţă. Aş recomanda Barcelona pentru clima caldă din timpul toamnei, Amsterdam şi împrejurimile rurale, Londra, un oraş în care mă voi întoarce ori de câte ori voi avea ocazia, şi altele.

Dacă includem şi destinaţiile intercontinentale, până pe la jumătatea lunii octombrie mai putem gusta un safari în Tanzania, iar apoi, în apropierea sărbătorilor, orice destinaţie asiatică, de la Thailanda la Kuala Lumpur sau Singapore.

CSÎD: Cum arată un top 10 al celor mai frumoase locuri în viziunea ta?

R. P.: Delta Dunării: linişte, oameni frumoşi, mâncare delicioasă, natura suprinzătoare; Central Park, New York: o minune că există, organismul central care face oraşul să îşi păstreze ritmul alert fără să o ia razna; Zanzibar: pentru cele mai frumoase plaje pe care le-am văzut; Istanbul: mâncare delicioasă şi ospitalitate ca la carte, încât ar trebui să se inventeze noi adjective pentru a le define; Austria: ţara oamenilor care pare că au inventat cuvântul turism; Peru: locul în care uneori timpul pare că se opreşte în loc; Singapore: frumosul construit din nimic; Argentina: ţara celor 4 anotimpuri; Ţările Nordice: civilizaţie fără limită şi cele mai frumoase magazine de design; Cambodgia: oameni frumoşi şi darnici, copii mulţi şi zâmbete largi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Editor - Mădălina Drăgoi
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ... citește mai mult
Buget de criză. Budapesta şi Croaţia
Buget de criză. Budapesta şi Croaţia
Recomandare video
Acneea: cum apare, cum o influențează hormonii și ce soluții există