Toulouse & Castres: pentru experiente memorabile

O vizita in sudul Frantei este o experienta unica. O experienta pe care o „simti” prin toti porii. Parfum de aer curat, peisaje superbe in tonuri de pastel, sate „decupate” din tablouri, gradini, arta culinara haute couture, vinuri rafinate, rauri de sampanie de cinci stele te imbata la propriu si la figurat.
Toulouse & Castres: pentru experiente memorabile
Toulouse & Castres: pentru experiente memorabile

Culori? Rosu de la caramizile prezente in majoritatea cladirilor, violet de la toporasi. Cu toate acestea, este cunoscut ca fiind Orasul Roz. Parfum? Toulouse miroase a paine proaspata. Gust? Cu siguranta, de toporasi, flori simbol ale orasului care se folosesc la gatit pe post de condimente, care aromatizeaza zaharul, mierea, prajiturile, dulceata, siropul. Si viata. Cat despre Castres…

O vizita in sudul Frantei este o experienta unica. O experienta pe care o „simti” prin toti porii. Parfum de aer curat, peisaje superbe in tonuri de pastel, sate „decupate” din tablouri, gradini, arta culinara haute couture, vinuri rafinate, rauri de sampanie de cinci stele te imbata la propriu si la figurat. Aici nu simti nevoia de shopping, tot ceea ce iti doresti sa „cumperi” sunt, poate, senzatiile produse de mintea ta la contactul cu farmecul occitan. Si gandurile frumoase.

In pas de jogging

Daca organizezi un tur de forta prin sudul Frantei, cred ca pentru Toulouse trebuie sa aloci macar 2 zile. Fixeaza-ti ca obiective: Basilique Saint Sernin – o biserica din secolul al XI-lea, Hôtel d’Assézat – una dintre cele mai frumoase cladiri ale orasului, Place du Capitole unde se afla Opera, Primaria, Podul Pont-Neuf, cel mai vechi pod peste raul Garonne, construit intre 1544 si 1626. De altfel, sunt interesante de vizitat si Manastirea Les Jacobins – aici se afla si relicvele Sfantului Thomas D’Aquino si „Les Augustins” – fosta manastire, astazi muzeu, Muzeul de Arta Moderna Les Abattoirs. Bineinteles, o tura de jogging in Toulouse, alaturi de localnici va completa experienta multisenzoriala.

Castres, la pas elegant

Urmatoarea oprire propun sa fie in cochetul orasel Castres, aflat la 79 de kilometri la est de Toulouse, traversat de la nord la sud de 2 rauri: Agout si Durenque. La fel cum ii spune numele, orasul a fost un castru roman. Castres este un oras unde nu trebuie sa faci un maraton pentru a vedea obiectivele, ci este bine sa-l „degusti” la pas marunt. Biserica Saint Benoit, construita in secolele XII, XIII, gradinile primariei desenate de André le Nôtre – designer si pentru gradinile de la Versailles, Hôtel de Nayrac, o casa din timpul Renasterii reprezinta cateva obiective interesante. 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Atentie cand cumperi pachetul de vacanta!
Atentie cand cumperi pachetul de vacanta!
Cel mai nou articol Video:
Dr. Virginia Țârlea: Despre depistarea precoce a infecției cu HPV