Tango Argentina

Puerto Madero este urmatoarea oprire, locul in care Rio de la Plata desparte doua lumi.
22.06.2011
Tango Argentina
Tango Argentina

Cladiri coloniale convietuiesc cuminti cu blocuri mari din sticla, intr-o simbioza perfecta. Strazi pietruite, bulevarde largi, comercianti ce-si vand marfurile in strada, restaurante deschise pana spre dimineata si dansatori ce-si impletesc picioarele pe ritmuri clasice de tango in plina strada, spre admiratia turistilor. Bine ati venit in Buenos Aires!

Mica Europa a Americii Latine

Inainte ca soarele sa-si faca loc printre cladirile inalte si stradutele inguste ale cartierelor, am pornit in cercetare, inarmata cu harta detaliata a tuturor punctelor de atractie turistica. Aerul cosmopolit si figurile familiare ale argentinienilor fac din Buenos Aires unul dintre cele mai europene orase din America Latina.

Influente spaniole? Mai degraba italiene: dupa doar cateva curse cu taxiul si discutii cu cate un ospatar mai vorbaret, am aflat ca aproape fiecare locuitor al acestui imens oras are un bunic italian. Prima oprire: muzeul Evita Peron, sotie de presedinte si mama spirituala a acestui popor.

Ascensiunea si destinul acestei femei incredibile sunt cuprinse cum nu se poate mai bine intr-o casa din cartierul Palermo, in vecinatatea unei gradini botanice si a gradinilor japoneze. Lacasul se impune a fi vazut de orice turist care vrea sa inteleaga istoria Argentinei.

Raiul cumparaturilor

Puerto Madero este urmatoarea oprire, locul in care Rio de la Plata desparte doua lumi. Acest fost port cu ale sale cladiri din sticla, cafenele si restaurante cochete, este cea mai moderna zona a capitalei argentiniene. In galeria de arta Fortabat, situata aici, am gasit doua dintre sculpturile artistului roman, Demetre Chiparus.

Pentru ca am ajuns in centrul orasului, am vizitat Casa Rosada, sediul guvernului argentinian, am trecut pe langa Obelisc, simbolul orasului, si am pornit nerabdatoare catre cartierul San Telmo. M-am trezit in raiul targurilor vintage. De la genti Prada, Louis Vuitton, haine de blana si pana la rochii si bijuterii vechi, somptuoase, orice gasesti aici, la preturi incitante.

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

City break: Roma
City break: Roma
Recomandare video
Dr. Valentina Boantă, SANADOR: schema de vaccinare a copiilor