Relaxare în frumoasa Italia

Soare, mâncare delicioasă, voie bună şi sănătate, cappuccino sau espresso, îngheţată flori, relicve romane, italieni vorbăreţi sau italieni seducători, modă sau artă, ierni blânde şi mă opresc aici pentru că altfel aş ieşi din spaţiul alocat acestui mic elogiu la adresa uneia dinte cele mai valoroase destinaţii turistice din lume: ITALIA!
Relaxare în frumoasa Italia

Soare, mâncare delicioasă, voie bună şi sănătate, cappuccino sau espresso, îngheţată flori, relicve romane, italieni vorbăreţi sau italieni seducători, modă sau artă, ierni blânde şi mă opresc aici pentru că altfel aş ieşi din spaţiul alocat acestui mic elogiu la adresa uneia dinte cele mai valoroase destinaţii turistice din lume: ITALIA!

Pe când mă pregăteam să aştern în pagină acest text, mi-au căzut ochii asupra unui mail primit din partea TripAdvisor. Celebrul site dedicat călătorilor din lumea întreagă le-a trimis recent abonaţilor săi clasamentul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă din lume, iar titlul newsletterului m-a umplut de mândrie: If you’ve been to Turin, Italy, you’re a trendsetter. Cu alte cuvinte, dacă am vizitat oraşul ciocolatei (ah, Guido Gobino!), cum i se mai spune, înseamnă că am deschis uşa unui nou trend.

Pe bună dreptate! Pentru că am avut privilegiul de a admira o expoziţie Carl Fabergé unică, în selectul Castel Venarìa, unde o serie limitată de bijuterii, celebrele ouă şi obiecte personale ce au aparţinut cândva familiei Ţarului Nicolae al II-lea, luau ochii provitorilor. Pentru că amatorii de senzaţii tari le găsesc din plin pe acoperişul hotelului Lingotto, unde există o pistă FIAT.

Pentru că turiştii sunt dispuşi să aştepte ore-n şir pentru a intra în muzee precum cel al Egiptului sau cel al Cinematografiei. Iată suficiente motive pentru care Torino îşi merită locul în topul destiaţiilor perfecte pentru acest sezon.

Reggia di Caserta

Din Torino, ajungem undeva la câţiva kilometri de Roma, într-un loc mirific, numit Caserta. Principala atracţie a locului o reprezintă Muzeul Reggia di Caserta cu parcul său nesfârşit şi mai ales cu fântânile de-o frumuseţe ireală.

Cele mai spectaculoase sunt Fontana di Cerere, fontana di Venere e Adone şi, de departe, Fontana di Diana e Atteone (foto), o operă de artă pentru a cărei descriere cuvintele nu ar fi niciodată de ajuns. Iar dacă vă încearcă o senzaţie de foame din pricina emoţiilor, reţineţi că aici găsiţi probabil cea mai bună mozzarella din Italia!

Matera

Ajungem în sudul Italiei unde, în regiunea Matera, o întinedere de aşezăminte pare că ar fi acaparat nişte stânci. Străzile sunt înguste, abrupte, multe trecând peste acoperişurile caselor, unele dintre acestea fiind aproape ca nişte peşteri.

Pietrele din care e construit oraşul în întregime, soarele care îl scaldă aproape zilnic de-a lungul anului şi bisericile seculare crează o atmosferă pitorescă pe care nu doar turiştii o apreciază, ci şi producătorii de filme de la Hollywood. Ştiaţi că Patimile lui Hristos (The Passion of the Christ) al lui Mel Gibson a fost filmat aici?

Siena este unul dintre cele mai frumoase oraşe cu iz medieval pe care le-am vizitat vreodată. Situat în Toscana, oraşul este celebru pentru piaţa sa uriaşă şi ciudată, despre care am aflat că este proiectată pentru a găzdui curse de cai.

În prezent, acestea – cunoscute drept Palio di Siena – nu se mai ţin decât de două ori pe an, în vară (1 iulie şi 1 august), însă locul este absolut fermecător. Străzi mici şi fără trotuare, clădiri vechi şi oameni gălăgioşi, restaurante celebre pentru mâncarea absolut delicioasă (carnivorilor le recomand Bistecca Chianina) şi nu în ultimul rând accesoriile fashion din piele reprezintă atracţii pentru toate gusturile.

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice