Recomandări de weekend: o carte, un film, un restaurant

Ce facem weekend-ul acesta? Ce citim, ce vizionăm, unde mergem, toate acestea le descoperim în sugestiile de mai jos!
Recomandări de weekend: o carte, un film, un restaurant

Dacă pentru unii weekend-urile înseamnă voi destinaţii, pentru alţii înseamnă relaxare. Şi nu doar să lenevească, să iasă la un suc sau să se plimbe prin parc, ci şi să înceapă o nouă carte, să urmărească un film nou sau un serial sau să testeze preparatele dintr-un restaurant. Pentru că zilele de vineri sunt o plăcere, am pregătit pentru tine câteva recomandări: un film (acum, ce-i drept, nu mă pot abţine şi voi specifica şi un serial), o carte şi un retaurant.

Ce filme să vezi în weekend

The Lion King. Am ajuns la avanpremiera filmului ”Regele Leu”, care a avut loc la Cinema City Cotroceni şi am trecut printr-un roller coaster de emoţii puternice. Este un film spectaculos de aventură care ne-a purtat într-o călătorie în savana africană, unde se naşte un nou rege cu un destin special. Efectele vizuale şi scenele realiste fac ca întreaga producţie să fie un real succes. Nu se schimbă nimic faţă de clasica producţie din ’94, iar povestea în sine este despre maturizarea într-o lume crudă, dar şi despre puterea prieteniei.

La Casa de Papel. Aşa cum am specificat, nu mă pot abţine să nu fac şi o recomandare de serial. Doar am aşteptat cu sufletul la gură acest moment. Zilele de vineri vin cu veşti minunate (cel puţin pentru mine şi alţi iubitori ai serialului) pentru că a fost lansat sezonul 3 al serialului La Casa de Papel. Am şi verificat chiar, mi-am deschis contul de Netflix şi da, este acolo. Complet. Producţia spaniolă a fost declarată în 2018, după cum Forbes anunţă,  cel mai popular serial într-o limbă diferită de engleză. Pe scurt, în cazul în care nu aţi urmărit primele două sezoane cu un total de 22 de episoade, este vorba de jaful imprimeriei naţionale a Spaniei. Planul a fost clădit de ”Profesorul”, cel care a şi recrutat opt oameni cărora le-a explicat planul, dar şi care au primit fiecare câte un nume de oraş. Scopul este acela de a imprima 2,4 miliarde de euro, fiind cel mai mare jaf din istorie.

Ce să citeşti în weekend

Acolo unde femeile sunt regi- Christie Watson. M-am apucat de curând să o citesc şi mă frustrează cumva faptul că nu-i dedic mai mult timp şi mă iau cu altele, dar abia aştept să descopăr finalul. Încă de la primul capitol m-a cucerit pentru că este vorba de dragostea maternă sub toate formele ei, iar prin fiecare cuvinţel se simte această iubire. Deşi m-a dat puţin peste cap povestea micuţului Elijah, pentru că nu înţelegeam exact dacă suferă de o boală psihică sau dacă totul se transformă într-un SF, m-a făcut mai târziu să înţeleg traumele prin care poate trece un orfan şi mai ales abuzurile la care este supus.

Unde mâncăm în weekend

Pow Wow. Mi-aduc aminte că am mers în Pow Wow  pe la începutul primăverii. Era destul de frig afară, dar m-am încălzit instant cu un vin Rose şi o atmosferă prietenoasă, de la clienţi, până la ospătari. Pentru că deja mâncasem de seară, m-am lăsat pradă poftelor şi am încercat ”ceva dulce”. Cred că am mâncat cel mai bun, dulce, cremos, delicios Lava Cake ever! Pentru acest desert se află în topul preferinţelor mele.

 

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras