Experienţe turistice memorabile în Germania, Dubai şi Turcia

De obicei, criteriile pentru care alegem vacanţele sunt peisaje frumoase, confort, preţuri sau all-inclusive. Nimic de reproşat, însă pe termen lung rămân adânc imprimate în suflet senzaţiile trăite şi poveştile create. Aşadar, am testat câteva activităţi ce pot fi considerate de către unii drept extreme, dar memorabile.
Experienţe turistice memorabile în Germania, Dubai şi Turcia

De obicei, criteriile pentru care alegem vacanţele sunt peisaje frumoase, confort, preţuri sau all-inclusive.

Nimic de reproşat, însă pe termen lung rămân adânc imprimate în suflet senzaţiile trăite şi poveştile create.

Aşadar, am testat câteva activităţi ce pot fi considerate de către unii drept extreme, dar memorabile.

Europa Park, Germania

Până să intru pe poarta Europa Park din Germania, nu m-aş fi închipuit niciodată într-un roller-coaster. Mereu am considerat că nu pot face asta. Până când, într-o secundă de bravură am urcat într-un unul complet din lemn: Woodan. Au urmat încă 7.

Experienţa supremă pentru mine a fost Silver Star, cel mai înalt roller-coaster din Europa şi al treilea ca viteză (130 km/h). Fotografia suprinsă de camerele video în punctul culminant al roller-coaster-ului mi-a demonstrat că senzaţiile tari imprimă un zâmbet perfect.

Europa Park este situat în localitatea Rust, în sud-vestul Germaniei, este al doilea parc ca mărime din Europa (după Disneyland). De asemenea, personajele din basmele fraţilor Grimm, dar şi din producţii animate recente te îmbie să nu îmbătrâneşti niciodată. europapark.de

Cu jeep-ul şi cămila prin deşertul Dubaiului

Dacă ajungeţi în Dubai, nu vă lăsaţi furaţi de mirajul shoppingului şi sclipirile aurului şi diamantelor. Rezervaţi-vă o excursie în deşert. Aceasta va debuta cu o plimbare cu jeep-ul pe dune. Nu am trăit în viaţa mea asemenea senzaţii. Pur şi simplu te întrebi dacă şoferii sunt cascadori.

Te balansezi, sari… Nici nu ştii dacă să plângi sau să râzi. La sfârşitul cursei şoferul merită îmbrăţisat. Urmează o plimbare cu cămila. Totul bine şi frumos până când aceasta se ridică în picioare. Sunt lungi :).

Doza de adrenalina se poate prelungi cu o plimbare cu atv-ul prin deşert. Urmează apoi un spectacol de dansuri, cina. Şi multe, multe fotografii. desertsafaridubai.com

Parasailing în Antalya, Turcia

1, 2, 3 şi… mă ridic uşor, uşor deasupra bărcii ce devine tot mai mică. La fel ca şi prietenii mei. La fel şi hotelurile imense. În câteva minute ajung la o înălţime uluitoare: peste 200 m. Şi tot mă înalţ. Sunt doar eu şi vântul. Este atât de linişte acolo sus…

La o distanţă apreciabilă se mai află un amator de înălţimi. Oare la ce se gândeşte? Mediterana capătă un albastru mult mai intens de acolo, de sus. Este atât de linişte şi atât de plăcut încât nici un gând nu îmi mai săgetează mintea. Mai bine mă bucur de viaţă! Iubesc parasailingul!

Senzaţia pe care ţi-o dau înălţimea, vântul, marea şi cerul nu poate fi descrisă. O astfel de experienţă echivalează din punctul meu de vedere cu o vizită subacvatică. Relaxarea devine cuvânt de ordine. Încrederea în forţele proprii capătă noi valenţe. Mă reîntorc în lumea din care fac parte. Dimensiunile lucrurilor redevin familiare. Zâmbetul larg s-a tatuat pe chip şi în suflet. turkey-paragliding.com