Ela Crăciun, blogger de parenting: Cum a fost vacanța cu rulota în România

Ela Crăciun: ”Mie îmi plac vacanțele la soare, la mare, în locuri care îți oferă condiții foarte bune, nu cu rulota”. Iată cum a fost.
Ela Crăciun, blogger de parenting: Cum a fost vacanța cu rulota în România
Ela Crăciun, blogger, Cum a fost vacanța cu rulota în România, foto arhivă

”Excursia noastră cu rulota a durat în total 8 zile. Am plecat în țară. Am pornit pe Valea Prahovei, am făcut o mică oprire la Sinaia, la părinții mei, iar apoi ne-am îndreptat spre Sibiu, Transalpina, Hunedoara, Reșița și Cazanele Dunării” povestește Ela Crăciun, blogger de parenting. Am aflat mai multe despre avantajele și dezavantajele vacanțelor rulota.

 

CSÎD: Ce ai pus în bagaje pentru vacanța cu rulota?

Ela Crăciun: Acesta este un subiect sensibil. Neavând foarte mult loc de depozitare în rulotă, am încercat să luăm cu noi doar strictul necesar. Eu mi-am închipuit că deja copiii sunt mari și pot purta doar o pereche de pantaloni o dată la două zile și că doar tricoul și-l vor schimba în fiecare zi, doar că ce sa vezi, nu a fost chiar așa, s-au murdărit destul de repede și foarte curând au rămas fără haine. Am oprit la alte magazine și am reînnoit stocul de haine pe Nicho și Alesia, iar pentru noi am luat strictul necesar. Îți dai seama că și atunci când pleci într-o vacanță în care îți poti lua multe bagaje tot realizezi că ai uitat ceva acasă, cu atât mai mult noi, care aveam la dispoziție atât de puține locuri de depozitare.

Ela Crăciun, foto arhivă
Ela Crăciun și familia, foto arhivă

România, un loc grozav pentru vacanțe cu rulota?

CSÎD: De ce ați ales România pentru această experiență?

Ela Crăciun: Având în vedere că avem doar o săptămână de vacanță, ne-am gândit că este mult mai aproape de casă și că avem oricând posibilitatea să ne întoarcem acasă, în cazul în care nu ne plăcea. Am încercat să evităm distanțele lungi. Eu aș fi vrut să mergem în Budapesta și Austria, însă sugestia soțului meu a fost să rămânem mai bine în România și am considerat că a fost foarte inspirat să propună asta.

 Vacanța în România cu rulota – puncte forte, puncte slabe

CSÎD: Ce puncte forte are din punctul tău de vedere această experiență?

Ela Crăciun: Cel mai important aspect aș spune eu este acela că avem posibilitatea să petrecem cu toții împreună foarte mult timp, într-un loc foarte mic, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp. De exemplu, când mergem în Dubai la plajă copiii au piscine și locuri de joacă, multe alte opțiuni și nu suntem atât de apropiați.

Ela Craciun,foto arhivă
Ela Crăciun vorbește despre ce i-a plăcut și ce nu în vacanța cu rulota, foto arhivă

CSÎD: Ce puncte slabe?

Ela Crăciun: La capitolul puncte slabe aș menționa campingurile și în general facilitățile pe care un camping le oferă unei rulote în România. Un alt aspect ar fi cel legat de locurile de depozitare limitate și atunci cel puțin în cazul nostru, o familie de 6 persoane cum suntem noi, a fost un inconvenient. Nici noi nu am fost foarte bine informați, nu am avut informații din interior cum s-ar spune, pentru că a fost prima aventură de acest gen pentru noi.

Cum se doarme în rulotă?

CSÎD: Cum e să dormi în rulota? 

Ela Crăciun: Chiar a fost bine. Avem loc de dormit. Există un pat foarte mare de trei  persoane și încă unul de două persoane. Din acest punct de vedere nu pot să mă plâng. La un moment dat cineva chiar ne avertizase asupra acestui aspect și ne spunea că vom avea de suferit la acest capitol, pentru că se clatină totul. Într-adevăr am avut niște mici senzații ca de cutremur. La un moment dat l-am și trezit pe Alex alertată de faptul că se mișcă rulota. Erau doar copiii care se întorceau de pe o parte de pe alta. Per total capitolul somn a fost unul chiar reușit, așa că nu mă pot plânge. Am avut și duș.

Ela Crăciun, foto arhivă
Ela Crăciun a trebuit să cumpere haine pentru copii în vacanța cu rulota, foto arhivă

CSÎD: Ați și gătit? Unde ați mâncat?

Ela Crăciun: La capitolul mâncare ne-am propus să pregătim doar micul dejun și in rest să mâncăm la restaurante, pensiuni. Nu am plecat cu gândul că vom găti și vom mânca numai în rulotă. La micul dejun copiii au fost în extaz pentru că în sfârșit au mâncat aproape în fiecare zi lapte cu cereale, gustări de fructe și câteva sandviciuri în cazul în care li se făcea foame până ajungeam la primul restaurant sau pensiune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Anevrismul de aortă ascendentă: simptome și tratament