Coasta Amalfi, pur si simplu minunata!

Cine viseaza sa traiasca intr-un colt de paradis, unde muntele se contopeste cu marea, unde clima este blanda, unde linistea este „stresul” zilnic, sa mearga pe coasta Amalfi!
Coasta Amalfi, pur si simplu minunata!
Coasta Amalfi, pur si simplu minunata!

Daca Napoli, cel mai controversat oras italian, iti cere un tribut de cel putin 10 zile pentru a putea patrunde cu adevarat in spiritul sau si a intelege ce semnifica de fapt expresia „Vedi Napoli e poi muori”, ca mai apoi sa incepi sa-i gusti unicitatea si frumusetea, o vizita pe coasta Amalfi se traduce mai simplu: „amore a prima vista”.

Cine viseaza sa traiasca intr-un colt de paradis, unde muntele se contopeste cu marea, unde clima este blanda, unde linistea este „stresul” zilnic, unde arhitectura se pastreaza de secole, unde pescarii si milionarii lumii se bucura de un privilegiu comun: un peisaj pur si simplu perfect, trebuie sa petreaca macar o zi pe „Costiera Amalfitana”, cum i se spune in italiana Coastei Amalfi, loc aflat sub egida UNESCO.

Pentru a ajunge pe aceste stanci speciale, majoritatea caselor, hotelurilor si muzeelor sunt construite pe piatra, trebuie sa parcurgi un drum initiatic conducand ca un „maestro” pe soselele condimentate cu zeci de serpetine. Asta, daca nu alegi sa vii plutind pe apa Marii Tireniene. Zilnic, zeci de ambarcatiuni fac legatura cu Napoli, Sorrento, Capri, Ischia. Alege orice cale, dar vino!

Nici o masa fara limoncello!

Amalfi, Atrani, Cetara, Conca, Furore, Maiori, Minori, Positano, Praiano, Ravello, Scala, Vietri – sunt oraselele si satele coastei, unde vin in fiecare vara zeci de mii de turisti, dar si staruri de talia Angelinei Jolie. In Amalfi, Catedrala Apostolo Sf. Andrea este un punct 0 al orasului.

In aceasta piata, printre multe buticuri cu suveniruri se afla un mic magazin artizanal: „Distilleria Amalfitana del Limoncino”, unde se vinde cel mai bun limoncello (lichior din lamai naturale) din intreaga zona. Testat!

 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos