City break: Londra si Praga

Probabil, cea mai cosmopolita capitala din Europa, Londra, iti ofe­ra la fiecare pas o lectie de diversitate.
City break: Londra si Praga
City break: Londra si Praga

Respectand principiul „esentele tari se pastreaza in flacoane mici”, in timp de recesiune, vacantele de o saptamana se comprima in cele de 3 zile. Calitate mai presus de cantitate, este noul deziderat. Pentru ca nu exista timp de pierdut cautand atractii, Londra sau Praga reprezinta alegeri perfecte. Depinde insa si de ce preferati, ploaia sau gerul.

Despre atmosfera londoneza

Probabil, cea mai cosmopolita capitala din Europa, iti ofe­ra la fiecare pas o lectie de diversitate. Pe strada, ai oca­zia sa auzi 300 de limbi straine diferite. In Hide Park, spre exemplu, pe pajistile verzi interminabile, veveritele se plimba fara nici o teama printre gaste, rate, porumbei, ciori si oameni.

Si nu doar se plimba, ci si interactioneaza. Iata un model per­fect cu tema „convietuire in pace” si pentru cei care inca nu si-au luat examenul la materia numita „Toleranta”.

La Londra, totul este stylish & so different. De la cladiri, care sunt perfect integrate in peisajul extrem de curat, la taxiurile negre, cu vo­lan pe dreapta si conduse de gentlemani, la doamnele aris­to­cra­te care vin la teatru imbracate festiv, la fetitele ce poarta pa­larii cu boruri largi, rochite de dantela si merg cu trotineta sau tinerii punk-eri ori adolescentele blonde si cu probleme de greutate, machiate strident.

Boemele Soho, China Town, Co­vent Garden capata lumina sub egida lunii. O plimbare printre ele este savuroasa si la propriu si la figurat, atat datorita atmosferei, cat si zecilor de arome de mancare chinezeasca, dar a muzicii live din Covent Garden. Sa va mai spun, ca oricat ati colinda orasul nu se depune un fir de praf pe incaltaminte?

Povesti din Praga

Destinatie ideala pentru cei care s-au saturat de forfota marilor orase industrializate si pentru cei care vor sa evadeze direct intr-o poveste. Speram ca nu intr-una udata cu halbe de bere, cehii fiind mari amatori ai lichorii cu malt.

Desi la construirea atmosferei unice din Praga si berariile au un rol bine stabilit. Sunt foarte simpatici tinerii sau domnii in costum elegant, cu geanta diplomat, care iti dau indicatii pretioase in caz ca te-ai ratacit, dar care miros a bere chiar si dimineata…

Sa revenim! Expozitiunea, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant si deznodamantul povestii cu accente gotice, baroce si renascentiste se tes in jurul orasului vechi (zona Mala Strana), unde cele 26 de statui de pe Podul Carol le dau binete miilor de turisti.

Intriga este data de sutele de marionete (cu figuri demonice, comice sau personaje de poveste) ce tapeteaza afisele teatrelor de marionete, dar si vitrinele magazinelor.

Desfasurarea actiunii poate avea loc vizitand cel mai mare castel din lume, Castelul Praga, iar punctul culminant poate avea loc in fosta biserica Sfanta Ana, un loc unde astazi au loc prezentari de moda, spectacole sau petreceri.

Deznodamantul este unul deschis, inca asteapta sa fie scris de fiecare dintre cei care au trait povesti in Praga.

Foto: MADALINA DRAGOI, SHUTTERSTOCK

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Destinatie de iarna: Karnten
Destinatie de iarna: Karnten
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața