Barcelona, perfectiunea detaliilor

Barcelona este un puzzle. Unul intins intre muntii Pirinei si Marea Mediterana, alcatuit din mozaic multicolor, statui, monumente nonconformiste si cladiri din „turta dulce si solzi de sirena“ pictate in forme ciudat de frumoase pentru ochiul nascut si crescut in „cutiile de chibrit“ comuniste.
Barcelona, perfectiunea detaliilor
Barcelona, perfectiunea detaliilor

Barcelona este un puzzle. Unul intins intre muntii Pirinei si Marea Mediterana, alcatuit din mozaic multicolor, statui, monumente nonconformiste si cladiri din „turta dulce si solzi de sirena” pictate in forme ciudat de frumoase pentru ochiul nascut si crescut in „cutiile de chibrit” comuniste.

Un puzzle care cu fiecare piesa descoperita se metamorfozeaza. Mereu in altceva mai frumos, ca un tablou de Picasso. De altfel, este o capitala a Frumosului pe care il calci in picioare la propriu (cei care au vizitat al doilea oras ca marime din Spania, dupa Madrid, stiu la ce ma refer).

Ca in orice puzzle executat corect, nici o cladire, monument sau mozaic nu sunt puse la intamplare, desi Barcelona este un oras din mai multe straturi. Precum o ceapa. Fondat inca din secolul II inainte de Hristos, numerosii artisti nascuti sau trimisi de valurile vremurilor aici au avut grija sa lase amprenta arhitecturala a tuturor timpurilor si culturilor, iar cei care au urmat dupa ei sa pastreze si sa construiasca in armonie cu istoria.

Pulsul, culorile si formele

Recomand ca prima piesa a acestui puzzle sa fie pusa pe bulevardul Las Ramblas – cea mai animata artera – care duce valuri, valuri turistii de pe faleza marii la Plaça Catalunya – una dintre „inimile” Barcelonei”…

Pe drum, este obligatorie o oprire la piata de fructe si peste La Boqueria St. Josep, pentru incantarea ochilor cu sute de culori vii si a papilelor gustative cu zeci de arome noi. Preturile deliciilor exotice sunt mult sub cele din Bucuresti, de altfel este si normal avand in vedere clima mediteraneana, portul si distanta fata de Africa.
 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Coasta Amalfi, pur si simplu minunata!
Coasta Amalfi, pur si simplu minunata!
Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație