Zona V, centrul misterios al feminitatii

Locul sacru de aparitie a vietii, dar si sediul unor probleme de sanatate care ne pot afecta grav bunastarea fizica, zona V poate fi usor explorata. Cu foarte putin efort si cu doar cateva informatii, poti face pasii necesari pentru a-ti asigura corect ingrijirea intima.
Zona V, centrul misterios al feminitatii
„ZONA V“

Zona V este centrul misterios al feminitatii, locul sacru de aparitie a vietii, dar si sediul unor probleme de sanatate care ne pot afecta grav bunastarea fizica. Atentie! Cu foarte putin efort si cu doar cateva informatii, poti face pasii necesari pentru a-ti asigura corect ingrijirea intima.

Unic pe piata noastra de carte, ghidul acesta raspunde la in­tre­bari pe care nu indraznim de obi­cei sa le punem doctorului. Autoarea, jurnalista americana Colette Bouchez, pledeaza pentru o idee foarte moderna – renuntarea la rolul pasiv, de „pacient”, si cooperarea efectiva cu medicul.

Iar pentru ca aceasta cooperare sa fie po­si­bila, ne pune la dispozitie, in termeni simpli, accesibili, cunostinte medicale de baza si informatii stiintifice de ultima ora.

Explorarea intima

In ceea ce priveste zona V, cateva tipuri de atitudini-tabu le impiedica pe femei nu numai sa obtina o stare de sanatate optima, ci si o ingrijire medicala optima.

Pe scurt, trebuie sa stii nu numai cum arata si cum percepi tu insati anatomia ta intima in conditii normale de sanatate optima, dar si cum functioneaza si reactioneaza ea.

Daca nu stii exact ce reprezinta normalul pentru tine, probabil iti va fi greu sa iti dai seama suficient de devreme ca lucrurile nu sunt in ordine, astfel incat sa poti face un tratament care sa excluda riscul complicatiilor.

Semnele unui corp sanatos

Cand se vorbeste despre o zona V sanatoasa se au in vedere 3 factori principali si anume: aspectul vulvei si senzatia care apare la atingere; mirosul vulvei; caracteristicile secretiilor sau scurgerilor. Cei 3 factori, separat sau impreuna, te pot ajuta sa hotarasti daca zona V este sanatoasa sau ai nevoie de consultatie si ingrijire medicala.

Foto: GULIVER

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Asa cad barbatii. Rapusi de placere! (I)
Asa cad barbatii. Rapusi de placere! (I)
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism