Vulva albastră: ce simt femeile?

Află că și femeile se pot confrunta cu o problemă similară bărbaților, doar că în acest caz facem referire la vulva albastră sau labia albastră.
  • Publicat:
Vulva albastră: ce simt femeile?
Vulva albastră: ce simt femeile?

Atunci când un bărbat este excitat pentru o perioadă extinsă, dar excitarea nu se încheie cu un orgasm, acesta poate dezvolta ”testicule albastre”. Din punct de vedere medical, aceasta este o afecțiune cât se poate de reală, cunoscută și ca hipertensiune epididimală. Află că și femeile se pot confrunta cu această problemă, doar că în acest caz facem referire la vulva albastră sau labia albastră.

Purtătoarele de vagin se pot confrunta cu această problemă atunci când sângele ajunge în organele genitale și crește nivelul de excitare. Această creștere a cantității de sânge poartă numele de vasocongestie, indiferent că vorbim de bărbați sau femei. Clitorisul și penisul sunt similare ca structură, deoarece ambele conțin țesut erectil care se pompează cu sânge atunci când se produce excitarea. Bineînțeles, această circulație a sângelui nu face ca organele genitale să devină albastre.

Ce simte o femeie când se confruntă cu vulva albastră?

Femeile care experimentează această afecțiune simt o greutate în jurul clitorisului și a vulvei. În general, aceasta dispare în momentul în care revine la normal cantitatea de sânge din acea zonă, în special după orgasm sau după ce excitarea dispare. Alți termeni care ar putea descrie senzațiile sunt disconfort sau chiar durere.

Vulva albastră este o problemă destul de comună și multe femei, în special cele trecute de 40 de ani, se confruntă cu dificultatea de a ajunge la orgasm. Fie experimentează disconfort fizic , fie frustrare sau chiar amândouă. Societatea Internațională de Medicină Sexuală spune despre această afecțiune că: ”Testiculele albastre și vulva albastră nu au fost riguros studiate de academici. În general, nu ar trebui să ne alarmăm dacă se întâmplă acest lucru, mai ales că dispare în timp sau simptomele pot fi ameliorate”.

Un mod evident prin care poți ameliora simptomele este acela de a ajunge la orgasm, iar dacă nu ai un partener, masturbarea este soluția în acest sens. Un alt mod de a scăpa de disconfort este de a face un duș rece.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Sexul dur: cum să-l practici
Sexul dur: cum să-l practici
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân