Viaţa sexuală: examenul oral!

Iubit de bărbaţi, mult discutat printre femei, sexul oral şi-a mai şters din renumele de tabu şi este pomenit tot mai des în studii şi sondaje pe teme intime. Tot el a intrat puternic în atenţia medicilor cu date îngrijorătoare – poartă vina pentru mare parte dintre cazurile de cancere orale, depăşind chiar mult blamatul fumat. Despre prejudecăţi, mituri şi cele mai noi cercetări care îl privesc, vorbim imediat.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Viaţa sexuală: examenul oral!

Iubit de bărbaţi, mult discutat printre femei, sexul oral şi-a mai şters din renumele de tabu şi este pomenit tot mai des în studii şi sondaje pe teme intime.

Tot el a intrat puternic în atenţia medicilor cu date îngrijorătoare – poartă vina pentru mare parte dintre cazurile de cancere orale, depăşind chiar mult blamatul fumat. Despre prejudecăţi, mituri şi cele mai noi cercetări care îl privesc, vorbim imediat.

Am văzut trei filme în ultimele săptămâni, comedii americane de duminică, în care nişte soţi sunt prinşi mergând la prostituate de poliţie, soţie sau prieteni şi dau, culmea, acelaşi răspuns „am vrut doar sex oral, din moment ce nu primesc acasă”.

Viaţa susţine filmul, preferinţa bărbaţilor pentru sexul oral fiind printre primele lucruri pe care le află femeile atunci când îşi încep activitatea sexuală. Desigur, există şi viceversa – preferinţa femeilor pentru sexul oral, care însă a căzut undeva pe locul doi în toiul veşnicelor discuţii despre ei şi felaţie.

Prin diverse sondaje, majoritatea făcute online, sub anonimatul monitorului domnii se plâng că sexul oral nu mai e ce-a fost la început de relaţie – cu alte cuvinte, atunci când au început să îşi dea întâlniri, partenerele lor îi satisfăceau mai des astfel, iar după ce au ajuns la o relaţie stabilă aceste momente intime au scăzut dramatic, asta dacă nu au dispărut ca dinozaurii. Femeile au şi ele nemulţumirile lor – episoadele de cunnilingus sunt extrem de rare şi tocmai pentru că sunt extrem de rare nu sunt nici foarte mulţumitoare – ele neavând niciodată suficiente ocazii de a-i îndruma pe parteneri spre ce le place sau nu.

De ce stau aşa lucrurile? E greu de generalizat, pentru că fiecare caz este diferit, dar variante s-au născut o sumedenie, am ales două, cele mai răspândite: femeilor nu le-ar plăcea, de fapt, deloc să facă sex oral şi îl fac numai nevoite – ba la început de relaţie, ba când şi când ca să nu se ajungă la situaţii ca-n filmele de care vă povesteam, bărbaţii ar considera cunnilingusul înjositor şi plictisitor şi mulţi nu i-ar vedea rostul – cum nici preludiului nu i-l văd. Dincolo de toate aceste presupuneri, sexul oral rămâne o plăcere supremă după care se dau în vânt atât ei, cât şi ele. Să vedem însă şi cu ce riscuri vine.

Mai periculos decât tutunul

Poate că cel mai mediatizat moment în care lumea a ciulit urechile la informaţia că sexul oral te poate duce la cancer în anumite situaţii a fost drama lui Michael Douglas. Actorul a făcut un cancer la gât şi a avut o declaraţie în care punea nefericita încercare pe seama sexului oral. Agentul său a revenit câteva ore mai târziu şi a spus că vedeta nu a vrut să spun chiar asta.

Tot în preajma acestor declaraţii, când lumea încă vuia, medicii au mai subliniat riscul pe care îl anunţaseră încă din 2011: sexul oral a depăşit în ultimii ani fumatul în clasamentul celor mai periculoşi factori de risc asociaţi cu declanşarea cancerului orofaringian, mai ales în cazul tinerilor. Punctul comun constă în prezenţa la nivelul tumorilor canceroase a unor papiloma virusuri (HPV), responsabile de cel mai frecvent întâlnite infecţii transmisibile pe cale sexuală şi care sunt, totodată, principala cauză a apariţiei cancerului de col uterin.

Persoanele infectate cu aceste virusuri, în special cu tulpina HPV-16, „se confruntă cu un risc de cancer orofaringian de 32 de ori mai mare decât restul populaţiei, acest risc fiind considerabil mai mare faţă de cel asociat cu fumatul, care este doar de trei ori mai mare”, a declarat un medic de la Universitatea din Ohio.

Ştiai că…?

  • Persoanele care întreţin raporturi bucogenitale cu mai mult de şase parteneri pe parcursul vieţii se confruntă cu un risc de cancer orofaringian de peste opt ori mai mare comparativ cu restul populaţiei
  • |n total, cancerele cavităţii bucale şi ale gâtului au crescut cu 225% din 1974 până în 2007, cele mai multe dintre aceste cazuri fiind înregistrate la pacienţi care au recunoscut că au întreţinut raporturi bucogenitale
  • |n special tinerii consideră sexul oral ca fiind mai puţin riscant decât actul sexual convenţional, de aceea nu se protejează crezând că nu pot păţi mai nimic. Aşa am ajuns în situaţia îmbolnăvirilor alarmante. Prezervativul este obligatoriu şi în cazul sexului oral!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Unde chimie sexuală nu e...nimic nu e!
Unde chimie sexuală nu e...nimic nu e!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân