Viața sexuală cu partenerul: cum să o duci la un alt nivel

De cele mai multe ori, ne dorim să condimentăm viața sexuală cu partenerul dintr-un motiv fie el emoțional, pentru a evoca diferite sentimente.
  • Publicat:
Viața sexuală cu partenerul: cum să o duci la un alt nivel
Foto: shutterstock

La începutul fiecărei relații, parcă nu-ți mai poți lua mâinile și atenția de pe patener, iar acel amestec din creier de testosteron și estrogen produc dorința, în timp ce dopamina și serotonina formează atracția. Doar că acest mix nu este pentru totdeauna și, odată ce cuplurile ajung să se cunoască mai bine, este nevoie să aducă ceva nou în relație. Înainte de a face asta, gândește-te la intențiile din spatele dorinței. De cele mai multe ori, ne dorim să condimentăm viața sexuală cu partenerul dintr-un motiv fie el emoțional, pentru a evoca diferite sentimente precum excitarea, să te simți dorită, obraznică, vie, fie ne gândim la contextul în care permitem acest lucru să se întâmple.

În relația de cuplu poate reprezenta o reală presiune dorința de a da tot ce e mai bun în dormitor sau ideea că poate nu ești atât de aveturos, iar de cele mai multe ori imaginația este cea care ne poate ajuta cu execuția. Așadar, iată câteva sfaturi care să te ajute să-ți condimentezi viața sexuală cu partenerul de cuplu.

Preludiul, cu un strop de sare și piper

Pentru a face preludiul mai pasional, amintește-ți de adolescență. În primul rând, sărutul joacă un rol extrem de important, deoarece te ajută să te conectezi mai mult cu partenerul, să crești apetitul sexual, dar și excitația și, totodată, sunt ameliorate stresul și anxietatea. Continuă cu câteva mișcări de bazin care să mimeze actul sexual pentru un moment intim mult mai accentuat între tine și partener. Un masaj erotic este și el binevenit, mai ales că încurajează ambii parteneri să simtă atingeri, să se relaxeze și să exploreze plăceri ale corpului.

Preludiul nu este un pas peste care să treci prea repede, ci necesită timp și atenție. În urma unei lubrifieri corespunzătoare se evită apariția uscăciunii vaginale, durerile, micile leziuni și cresc șansele de a ajunge la orgasm. Pentru stimularea manuală a partenerului în timpul preludiului este nevoie de lubrifiant, pentru e evita frecarea dureroasă și sensibilizarea zonei genitale.

Sexul oral, ca la carte

Schimbă puțin cadrul în care are loc actul sexual, mai exact în afara dormitorului, și imediat vei resimți noi senzații. De asemenea, pentru a condimenta puțin experiența folosește o jucărie sexuală precum un vibrator sau un inel pentru penis. Acordă atenție gesturilor pe care partenerul sau partenera le face în timpul sexului oral. Dacă partenera își împinge vulva către fața ta și geme, atunci fii sigur că faci ceea ce trebuie, dar dacă se retrage și este silențioasă, poți încerca altceva. Un simplu ”Te simți bine?” sau ”Își place când fac X?” este suficient cât să te ajute în acest sens.

Momentul penetrării

Nu te grăbi să-ți penetrezi partenera. Înainte de asta poți să-i spui cum te simți sau ce lucruri ți-ai dori să încercați. Aceste lucruri pot duce la crearea unei tensiuni sexuale, încurajarea curiozității și crearea unui spațiu sigur pentru parteneri pentru a-și împărți fanteziile erotice.

Intimitatea după sex în viața sexuală cu partenerul

Este esențial ca după actul sexual să existe între tine și partener un moment intim. O îmbrățișare, mici atingeri, discuții sau, de ce nu, puteți face duș împreună sau puteți începe să gătiți. Cuplurile care au aceste obiceiuri după sex sunt mai apropiate și formează o legătură mult mai puternică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Ce înseamnă să fii unicorn sexual?
Ce înseamnă să fii unicorn sexual?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân