Vesnicele probleme de lubrifiere

Viata ta sexuala nu merge chiar... unsa? Printre factorii care o ingreuneaza se numara preludiul grabit si/sau superficial, frica femeilor fata de sex si sexualitate
Vesnicele probleme de lubrifiere
Vesnicele probleme de lubrifiere

Care este pana la urma explicatia pentru o vesnica problema tipic feminina: lipsa lubrifierii? Sexpertii CSID, Iris Gogorici si Emilia Potenteu vin degraba cu explicatiile.

Este normal ca o femeie sa aiba in per­manenta probleme de lubrifiere? Dorinta nu e suficient de mare sau e o boala? Solutii exista?

Secretiile vaginale necesare lubrifierii au mai multe origini, iar cauzele insuficientei lubrifieri a vaginului pot fi atat de ordin fizic, cat si psiho-emo­tional. Astfel, putem acuza de acest inconvenient o toaleta vaginala agresiva, anumite faze ale ciclului menstrual, anticonceptionalele lauzia, menopauza.

Putem aminti inhibitia instalata dupa un numar de penetrari dureroase, preludiul grabit si/sau superficial, frica de sex si sexualitate, o vaginita de orice fel, stima de sine scazuta, conflicte in interiorul cuplului, dar mai ales un libido scazut.

Acum, pentru o posibila problema de natura hormonala, trebuie consultat un medic endocrinolog, pentru problemele de natura psiho-emotionala, o terapie potrivita este bine venita. Iar pentru cazurile de lubrifiere naturala insuficienta, exista lubrifianti speciali.