Vagin inflamat: cauze şi metode de ameliorare

Multe cupluri se confruntă cu dureri în timpul sexului, iar la finalul partidei, vaginul este umflat sau apare această senzaţie.
  • Publicat:
Vagin inflamat: cauze şi metode de ameliorare
FOTO: 123rf.com

Unele persoane se bucură de sexul sălbatic, altele simt disconfort în timpul actului sexual, iar în mod normal, nu trebuie să simţi dureri la nivelul vaginului în timpul partidelor de sex. În acest caz, fie ai o discuţie serioasă cu partenerul tău, fie mergi la medicul ginecolog pentru a afla care este cauza durerilor. Multe cupluri se confruntă cu dureri în timpul sexului, iar la finalul partidei, vaginul este umflat sau cel puţin apare o senzaţie asemănătoare. Există câteva motive pentru care poţi întâmpina aceste neplăceri despre care-ţi voi vorbi pe larg.

Vaginul nu a fost lubrifiat suficient. Una dintre cele mai comune cauze ale durerii în timpul actului sexual sau după terminarea lui, este lubriferea inadecvată. Fiecare persoană produce o cantitate diferită de lubrifiant natural, motivele fiind legate de vârstă, naştere sau chiar medicamentaţie. Atunci când vaginul nu este lubrifiat corespunzător în timpul sexului, frecarea poate afecta pielea şi se poate ajunge chiar la infecţie. Aşadar, este recomandată aplicarea lubrifiantului chiar şi după actul sexual ca pielea să nu rămână uscată. Nu folosi un lubrifiant pe bază de alcool şi întotdeauna citeşte ingredietele pe care le conţine formula aleasă.

Partenerul este dotat. Dacă penisul sau mâinile partenerului sunt prea mari, cel mai probabil va lovi cervixul în timpul penetrării, iar durerea poate fi similară ca în cazul crampelor musculare. Pentru a ameliora durerile fă o baie caldă sau ia o pastilă de dureri. Acestea au efecte antiinflamatorii, care ajută la eliminarea durerii. Dacă durerea nu dispare, mergi la doctor. Pentru a evita aceste situaţii, preludiul este necesar, mai ales că în acest timp vaginul se extinde şi se lubrifiază, ceea ce permite o penetrare confortabilă şi rapidă. Dacă nu vrei să te confrunţi iar cu durerile din timpul actului sexual, alege poziţiile sexuale în care tu deţii controlul. Astfel, intensitatea şi penetrarea vor fi făcute în funcţie de disconfortul pe care-l ai. Mai mult, întotdeauna comunică cu partenerul pentru o experienţă plăcută.

Sexul a fost prea dur, rapid. Partidele accelerate de sex pot fi plăcute, dar atunci când se exagerează creează un disconfort destul de serios, ceea ce înseamnă că vaginul nu este lubrifiat corespunzător. Dacă după sex vulva este umflată pune un cub de gheaţă pentru ameliorare sau stai 10-15 minute sub apă rece. Nu introduce cubul de gheaţă în interiorul vaginului pentru a nu irita mai rău zona.

Ai o sensibilitate la latex. Unele persoane pot avea alergii sau pot prezenta o sensibilitate la latex. Dacă te numeri printre cei care folosesc prezervative din latex, vaginul ar putea suferi iritaţii. Mergi la un medic pentru a-ţi confirma suspiciunile în privinţa acestei alergii, iar el îţi va recomanda alternativa potrivită, fără să renunţi la prezervativ.

Ai o infecţie. Dacă disconfortul trece rapid de la inflamaţie la mâncărimi, arsuri şi schimbări anormale, cel mai probabil ai o infecţie. Nu alege tratarea la domiciliu, ci stai de vorbă cu un medic pentru a-ţi recomanda tratamentul potrivit. Câteva sfaturi pentru a preveni infecţiile? Întotdeauna foloseşte prezevativul pentru astfel de protejezi de infecţii şi boli cu transmitere sexuală. Nu uita să urinezi atât înainte de sex, cât şi după pentru a scădea riscul apariţie infecţiilor tractului urinar şi, nu în ultimul rând, evită duşurile vaginale pentru a nu provoca un dezechilibru al pH-ului.

Suferi de o afecţiune medicală. Dacă te confrunţi cu dureri persistente în timpul contactului sexual, dar şi după partidele de sex, este posibil să suferi de endometrioză sau fibroză uterină, ceea ce înseamnă că trebuie urgent să faci o vizită medicului ginecolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”