Vacanta impreuna – vis sau cosmar?

Pleci in vacanta impreuna cu jumatatea ta? Gandeste-te la soare, plaja, sex si... stres. Asigura-te ca vacanta va ramane vacanta, adica o perioada de timp in care sa te relaxezi si sa te simti bine, decat sa se transforme intr-un adevarat cosmar...
  • Publicat:
Vacanta impreuna - vis sau cosmar?
Vacanta impreuna - vis sau cosmar?

Intr-o lume ideala, vacantele petrecute impreuna cu iubitul tau ar trebui sa fie experiente extraordinare pentru amandoi, sa va distrati de minune impreuna. Din pacate, in viata nu se intampla intotdeauna ce ne dorim. Multe cupluri descopera ca plecatul in vacanta poate fi mai stresant decat s-au asteptat si motivele sunt intemeiate. Nu exista aproape nicio alta ocazie in care va petreceti 24 de ore pe zi impreuna, timp de o saptamana sau chiar mai mult. Si sa recunoastem, este destul de dificil sa te intelegi perfect cu o persoana pe care o ai in fata ochilor absolut tot timpul si care parca iti intra pe sub piele…

Lucrurile care te irita putin acasa, te pot irita si mai tare cand sunteti plecati. Simpla obisnuinta a iubitului tau de a-si lovi degetele de volan in timp ce conduce se poate transforma intr-un calvar, mai ales daca aveti de mers cam o jumatate de zi cu masina. Si astfel de exemple pot continua la nesfarsit.

Petrecerea vacantelor impreuna reprezinta oportunitatea de a va cunoaste mai bine, ceea ce nu este intotdeauna un lucru bun. Diferentele de opiniei apar inevitabil, dar a va dori lucruri diferite si a avea interese sau prioritati diferite nu este neaparat ceva rau. Relatiile supravietuiesc tocmai datorita acestor diferente. Cine isi doreste sa fie impreuna cu o imagine a sa reflactata in oglinda?

Respectul si compromisul sunt cheile armoniei dintr-o relatie, atat acasa, cat si in vacanta: respectul pentru dorintele si nevoile celuilalt si compromisul de a le accepta. Poate nu intelegi atractia lui pentru cursele de masini la fel cum nici el nu intelege pasiunea ta pentru shopping, dar este destul de usor sa gasiti fiecare putin loc pentru pasiunile voastre. Daca intelegi ce isi doreste partenerul tau si de ce, iti va fi mai usor sa-i accepti comportamentul.

Vacantele pot accentua diferentele dintre doi parteneri, dar multe cupluri le abordeaza avand asteptari nerealiste. Este o situatie asemanatoare cu ce a sarbatorii de Craciun – in jurul acesteia se impleteste multa fantezie, dar cand vine ziua cea mare, se intampla sa fim dezamagiti de cum decurge. De obicei, oamenii cred ca o vacanta, o pauza, va face lucrurile sa mearga. Dar daca sunt probleme in relatie, mersul in vacanta nu face altceva decat sa creeze loc pentru ca aceste probleme sa iasa la suprafata.

Consilierii matrimoniali sfatuiesc cuplurile sa nu lase problemele sa evolueze. Daca se poate, initiaza o discutie despre ceea ce te deranjeaza. Probabil ca amandoi aveti nevoie de o vacanta, si cu siguranta nu vreti sa o stricati. Fiecare dintre voi trebuie sa vorbeasca cinci sau zece minute, fara a fi intrerupt, despre ceea ce simte. Vorbeste despre ceea ce simti spunand “eu” si “mie”, nu “asta faci tu”. Imediat ce vina este implicata, discutia se transforma intr-un lung sir de reprosuri.

Daca relatia ta trece printr-o perioada dificila, o vacanta impreuna nu va repara totul ca printr-o minune, dar va poate oferi timpul necesar pentru a discuta. Pe de alta parte, in cazul in care vacanta voastra este de vis si va bucurati de fiecare moment impreuna, este un semn ca relatia voastra este perfect normala. Poti folosi vacantele petrecute impreuna pentru a evalua “sanatatea” relatiei tale.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: