Uleiul yoni: cum să ai grijă de vaginul tău într-un mod holistic. Te ajută și la masturbare

Această practică, prin care se folosește uleiul yoni, adică destinat vaginului, este destul de populară în ziua de astăzi.
  • Publicat:
Uleiul yoni: cum să ai grijă de vaginul tău într-un mod holistic. Te ajută și la masturbare
Foto: shutterstock

Când vobim de produse pentru igiena feminină apar numaeroase întrebări. Pentru persoanele care nu cunosc termenul „yoni”, acesta face referire la vagin și, timp de secole, a fost documentat în manuscrisele tantrice. Această practică, prin care se folosește uleiul yoni, adică destinat vaginului, este destul de populară în ziua de astăzi.

Deși vaginul are un mecanism propriu de curățare, iar anumite substanțe pot dezechilibra pH-ul, uleiurile yoni au la bază îngrijirea holistică prin care este sprijinită sănătatea vaginală. În mod normal, aceste produse au o formulă naturală, din ierburi care previn și elimină anumite probleme din spectrul ginecologic, dar totodată este folosit și pentru masajul yoni, care se practică în zona vaginală.

Un lucru este cert. Descoperirile arată că atunci când vorbim de calitatea uleiurilor yoni, acestea au potențialul de a vindeca, dar și de a îngriji această zonă „sacră”, așa cum mai este considerată.

În 2015, în urma unui studiu publicat în National Library of Medicine and Institute of Health s-a descoperit că uleiul esențial de lavandă are efecte antifungice.

Uleiul yoni: ce este?

Uleiul yoni este o infuzie de uleiuri esențiale organice și ierburi crescute organic. Uleiul yoni este folosit atât pentru sănătatea vaginului, cât și pentru rutina de îngrijire. Multe dintre ele au menirea de a hidrata zona pubiană și labiile și vin la pachet cu multe alte beneficii.

Ce beneficii are uleiul yoni?

În funcție de ingredientele pe care le conține, beneficiile uleiului yoni pot varia. Multe dintre ele pot fi folosite pentru masaj sau ca loțiune de corp sau chiar ca loțiune calmantă după epilare.

Elimină infecțiile cronice

Multe dintre uleiurile yoni conțin ingrediente cu efecte antibacteriene, iar printre acestea reamintim uleiul de arbore de ceai, care are și efect antifungic și este eficient împotiva vaginozei bacteriene și infecțiilor vaginale.

Hidratează

Uscăciunea vaginală rezultă în urma stresului, a problemelor hormonale, dar și de înaintarea în vârstă. Uleiul yoni oferă hidratare intensă și are efecte similare din acest punct de vedere ca uleiul de cocos sau aloe.

Previne apariția firelor de păr crescute sub piele

Tocmai pentru că are efecte antibacteriene și antiinflamatorii, acest ulei poate acționa atât pentru tratarea firelor de păr crescute sub piele, cât și pentru prevenirea lor. Bune în acest sens sunt uleiul de lavandă, mușețel și arbore de ceai.

Ameliorează mâncărimile

Dacă te confrunți cu mâncărimi produse de pielea uscată, fire de păr crescute sub piele sau pur și simplu ești predispusă la infecții, ingrediente precum calendula și răcovina reduc mâncărimile în timp ce facilitează vindecarea naturală.

Elimină durerile și inflamațiile

Dacă te confrunți cu dureri, iritații și inflamații, ingredientele din uleiul yoni ameliorează durerile și inflamațiile. Uleiul de mentă este un ingredient excepțional în acest sens.

În cazul în care te confrunți cu scurgeri vaginale neobișnuite, mâncărimi sau alte infecții, ideal este ca înainte de a folosi aceste uleiuri să stai de vorbă cu un medic pentru a trata afecțiunile deja existente. Nu risca să se agraveze!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân