Tu ştii care este cel mai important organ sexual?

Da, ştiu, e mai uşor de spus, decât de făcut, dar trebuie să încercăm, să încercăm şi iar să încercăm. Problemele care ne copleşesc – problemele de cuplu, problemele de greutate/imagine, problemele de la lucru – sunt inamici de temut ai unui libidou sănătos. Iar dacă a apucat să se strecoare una, poate două, atunci vor da buzna toate, iar viaţa noastră sexuală va deveni şi ea încă... o problemă.
  • Publicat:
Tu ştii care este cel mai important organ sexual?

Da, ştiu, e mai uşor de spus, decât de făcut, dar trebuie să încercăm, să încercăm şi iar să încercăm. Problemele care ne copleşesc – problemele de cuplu, problemele de greutate/imagine, problemele de la lucru – sunt inamici de temut ai unui libidou sănătos. Iar dacă a apucat să se strecoare una, poate două, atunci vor da buzna toate, iar viaţa noastră sexuală va deveni şi ea încă… o problemă.

Se spune că cel mai important organ sexual pe care îl avem este creierul. Se mai spune şi că, atunci când se vorbeşte despre orgasm, nu vom putea să simţim plăcerea sublimă până când nu ne vom goli – nu numai trupul, ci şi mintea.

Şi, culmea, acesta este aspectul pe care îl ignorăm cel mai şi cel mai tare când ne pregătim pentru momente intime. Aducem cu noi în cearşafuri, pe lângă o dorinţă mai mare sau mai mică, griji de tot felul.

Ce se va întâmpla cu proiectul cel nou de la muncă, dacă se vor mai face liste de promovări şi dacă vom fi pe ele, cât de tare se văd cele 7 kilograme depuse în ultimele luni, cât de urât arăţi dintr-o anumită poziţie, după cum ai văzut tu în oglindă azi-dimineaţă când mai mai că ai plâns, când se va plăti întreţinerea şi dacă nu cumva s-a intrat deja în perioada restanţelor, e o partidă mai mult din obligaţie, în ciuda certurilor nerezolvate de ieri, oare mă mai iubeşte sau simte totul la fel de mecanic ca şi mine?

Şi câte şi mai câte, şi mai câte. E momentul să ne dăm seama că, mai ales în dormitor, suntem ceea ce gândim.

Ele şi necazurile de imagine

Şi când spun imagine mă refer la cum îşi văd femeile corpurile. Cum creierul este cel mai important organ sexual, iar noi ne tot repetăm că suntem durdulii, imperfecte, cu hiba aia sau ailaltă, vă daţi seama că şansele de a ne bucura de un act sexual, nu mai vorbesc despre a iniţia unul, scad simţitor. Dacă nu chiar se prăbuşesc.

Aţi auzit, sunt convinsă, şi poate aţi şi întâlnit şi simţit, că persoanele care gândesc pozitiv despre felul în care arată emană asta prin toţi porii şi, automat, îi fac şi pe cei cu care interacţionează să fie de aceeaşi părere. Încercaţi să schimbaţi întâi şi întâi asta: modul de a gândi. Apoi, împăcaţi-vă cu voi, cu corpul care vă provoacă atâta nemulţumire şi ucide dorinţa sexuală.

Rezervaţi-vă câteva minute numai şi numai pentru voi zi de zi, mâncaţi echilibrat, faceţi-vă timp pentru un mers la sală. Par nimicuri, dar se vor aduna şi vor conta. Pentru că, în cazul femeilor, aceasta este o piedică majoră în atingerea extazului.

Ei şi chinurile profesionale/financiare

Nu înseamnă că femeile nu le au, dar bărbaţii sunt măcinaţi într-o mai mare măsură de ele şi le aduc cu ei în dormitor mai des. În special în vremurile de care ne plângem cu toţii acum, nu încape dubiu că este o problemă dintre cele mai mari.

Dar să ne gândim un moment – dacă purtăm această grijă cu noi absolut peste tot, dacă nici casa nu mai e casă şi nici pasiunea nu mai e pasiune, dacă nu reuşim să ne rupem nici măcar preţ de câteva minute de aceste lucruri, ne ajutăm cu ceva, schimbăm situaţia în bine?

Nu. O schimbăm în mai rău? Da! Discuţiile pe aceste delicate teme legate de bani şi serviciu se poartă dincolo de dormitor, iar din groapa copleşelii, oricât ar fi ea de adâncă, se poate ieşi cu ajutorul partenerului. Dacă vă pierdeţi şi pe voi, cu momente intime şi râsete, ce vă mai rămâne?

Ele şi grija pentru alţii

Avem noi femeile darul acesta de a ne însuşi problemele altora şi a le purta până când se alege praful de ale noastre, pe care nici nu le mai vedem. Ce face unul, ce spune altul, cum se va descurca oare celălalt, cum a rămas cu alţii.

Ca să nu mai vorbesc despre puterea noastră unică de a face din ţânţâri pricăjiţi armăsari imenşi. Dacă vom învăţa să tragem linie imaginară la dormitor şi locul acela să fie doar despre bine şi despre noi, ne vom face un mare serviciu.

Ei şi problemele de „performanţă”

Bărbaţii îşi fac mai puţine probleme legate de cum arată şi mai multe de cât de bine se vor pricepe la ce urmează în dormitor. Iar invitarea în intimitate a tuturor problemelor pomenite mai sus nu va fi de nici un ajutor. Din contră.

Presiunea va fi şi mai mare pe umerii unui partener care este încărcat de toate grijile pământului şi aşteaptă de la el însuşi şi performanţă sexuală. Ca în toate punctele înşirate până acum, comunicarea în cuplu este extrem de importantă şi poate face probleme mari să pară mici glume.

TIPS Rezervaţi-vă măcar o seară pe săptămână (eventual vineri, spre începutul week-end-ului, ca să vă puteţi bucura altfel de restul lui) în care să discutaţi cu partenerul tot ce vă roade. Şi să ascultaţi ce nu-i dă pace nici lui. Astfel, nu veţi mai lua grijile cu voi în intimitate. Sau cel puţin, nu le veţi mai lua atât de mari.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”