Silueta distrusa dupa sarcina – cum ne reluam viata sexuala?

Cum faci oare sa te simti femeie-amanta, capabila sa-ti lasi sotul fara cuvinte, cand iti vezi de fapt corpul distrus de maternitate? Emilia Potenteu are sfatul potrivit la momentul potrivit.
  • Publicat:
Silueta distrusa dupa sarcina - cum ne reluam viata sexuala?
Silueta distrusa dupa o sarcina - cum ne reluam viata sexuala?

Cum faci oare sa te simti femeie-amanta, capabila sa-ti lasi sotul fara cuvinte, cand iti vezi de fapt corpul distrus de maternitate? Emilia Potenteu are sfatul potrivit la momentul potrivit.

„Am devenit mama de curand si acum cand mi-am zis ca e momentul sa redevin femeie pentru barbatul meu m-am confruntat cu o mare problema. Sanii mei, cei de care s-a indragostit, cei pe care ii iubea atat, arata jalnic dupa sarcina si alaptare. Sunt plini de vergeturi adanci. O sa radeti poate, dar sunt seri cand nu il accept din cauza acestei probleme. Ma gandesc mereu ca nimic nu va mai fi la fel si ca el, dezamagit, va cauta altceva. Ce ma sfatuiti?”

Mai degraba aceasta angoasa este in proportie mai mare responsabila de eventualele disfunctionalitati ale cuplului, decat „defectul” fizic in sine. De multe ori, daca pentru noi femeile, celulita, vergeturile, sanii lasati sau kilogramele pe solduri sunt adevarate tragedii, pentru partenerii nostri acestea sunt trecute cu vederea, neobservate sau chiar percepute ca avantaje fizice.

Nu ne putem ancora intr-un detaliu fizic, care, independent de o nastere, suporta modificari firesti si nicidecum nu putem lasa acest amanunt sa ne controleze viata si sa ne afecteze intregul univers intim. Daca lucrul acesta devine intr-adevar o problema, atunci se poate apela la beneficiile medicinii estetice, al carei principal rol este de a redea increderea in propria persoana si implicit starea de bine. Nimic nu va opreste.

Emilia Potenteu: Normalitatea vietii noastre sexuale depinde in mare masura de increderea in propria persoana, deoarece o „astenie” sexuala se naste, de cele mai multe ori din complexe, cu precadere complexe fizice. Cu atat mai mult cu cat, in dinamica cuplului, s-a pus accentul pe un accesoriu fizic si odata cu modificarea acestuia (ingrasat, nastere, imbatranire) se instaleaza o angoasa.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân