Sexul la menstruație: cum să-l practici ca la carte

Ai fi surprins să aflii că sexul la menstruație este chiar benefic, în special pentru noi, femeile, mai ales că sunt ameliorate crampele menstruale.
06.08.2021
Sexul la menstruație: cum să-l practici ca la carte
Foto: shutterstock

Sexul la menstruație. Un subiect care stârnește reacții și, în timp ce unele persoane nu-și pot imagina în ruptul capului să facă asta, altele se bucură din plin de acele momente și, pe bună dreptate! Ai fi surprins să aflii că sexul la menstruație este chiar benefic, în special pentru noi, femeile. Parcă nu-s tocmai plăcute crampele menstruale, nu? Află că sexul practicat în acea perioadă le ameliorează, ba chiar ajută la ciclul menstrual să nu mai fie unul de lungă durată.

Știm, la o primă imagine pe care ne-o creăm în cap, ne gândim doar la prezența sângelui, ceva nu tocmai plăcut, dar trecând de acest aspect, sexul la menstruație poate fi destul de intim și plin de plăcere. Pentru asta sunt și câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul, în special când vine vorba de protecție!

Da, sexul la menstruație va fi „murdar”

Sexul practicat în acea perioadă poate fi murdar. La propriu. Depinde foarte mult și de fluxul de scurgere din timpul actului sexual așa că așteaptă-te să-ți murdărești așternuturile și hainele. Poți încerca sexul în duș dacă vrei să nu faci atât de multă dezordine sau poți pune un prosop pe pat

Trebuie să folosești neapărat prezervativul

Prezervativul trebuie folosit la orice contact sexual pe care-l avem, fiind singura metodă contraceptivă care ne ține la distanță de bolile cu transmitere sexuală și, evident, de o sarcină nedorită. Dacă totuși ești într-o relație stabilă cu partenerul, în care obișnuiți să nu folosiți prezevativ, sexul la menstruație necesită acest instrument dintr-un motiv foarte simplu: colul uterin este deschis, la fel și endometrul, iar astfel vaginul este vulnerabil în fața bolilor cu transmitere sexuală și altor tipuri de infecții. HIV-ul și hepatita, de exemplu, sunt virusuri care se regăsesc în sânge și are pot fi prezente chiar și în sângele menstrual.

Sexul la menstruație poate veni și cu o sarcină nedorită

Încă un motiv în plus să folosești prezervativul. Deși circulă zvonuri cum că nu ai putea rămâne însărcinată în timpul menstruației, ia în calcul faptul că un ciclu normal are 28 de zile, iar ovulația are loc cu 14 zile înainte ca acesta să înceapă, dar nu întotdeauna ciclul este regulat. Așa că răspunsul la întrebarea „Pot să rămân însărcinată dacă fac sex la menstruație?” este da. Asta, bineînțeles, dacă nu folosești și alte metode contraceptive precum injecții, anticoncepționale sau sterilet.

Alege pozițiile sexuale potrivite

Poziția misionarului și lingurița sunt două dintre pozițiile potrivite pentru sexul la menstruație, iar asta pentru că necesită mai puțină mișcare. Sexul în duș este și el o practică potrivită, la fel și sexul anal poate fi luat în considerare.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața