Sexul în vacanţă: sfaturi practice despre contracepţie şi nu numai!

Deşi sunt perioadele cele mai frumoase şi mai aşteptate din întregul an, vacanţele sunt periculoase pentru multă lume şi trebuie să te asiguri că nu te întorci acasă cu mai multe suveniruri decât te aşteptai.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sexul în vacanţă: sfaturi practice despre contracepţie şi nu numai!

Deşi sunt perioadele cele mai frumoase şi mai aşteptate din întregul an, vacanţele sunt periculoase pentru multă lume şi trebuie să te asiguri că nu te întorci acasă cu mai multe suveniruri decât te aşteptai.

Relaxarea totală – inclusiv a raţiunii – nu face să dispară, din păcate, sarcinile nedorite, SIDA şi alte BTS.

De aceea, trebuie să fii extrem de precaută şi, în ciuda distracţiei, să nu neglijezi protecţia!

Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont!

  • Ia cu tine prezervative, lubrifiant şi provizii suficiente din contraceptivul preferat, ca să-ţi ajungă toată vacanţa – plus o rezervă!
     
  • Nu te baza pe metoda calendarului, a mucusului sau a retragerii. Metodele simptotermice sunt nesigure în general, dar mai ales în vacanţă. Diferenţele de fus orar şi zborurile lungi cu avionul dau peste cap ciclul menstrual şi e greu de socotit care sunt zilele fertile. Căldura, statul la soare, un puseu de candidă indus de agitaţia dinaintea plecării, toate acestea pot afecta secreţiile  vaginale. Foloseşte în schimb, prezervativ şi lubrifiant: te protejează împotriva sarcinii, HIV şi BTS.
     
  • Dacă mergi într-un loc aflat în alt fus orar, când iei pilula? Ţine ceasul pe ora de acasă în timpul zborului cu avionul şi înghite pilula ca deobicei. Când ajungi la destinaţie, ia una dimineaţa sau seara, cum îţi convine, chiar dacă e mai devreme. Apoi continuă cu una pe zi până te sui în avionul spre casă. Aici, menţine ceasul pe ora de vacanţă şi continuă să iei pilula. Când ajungi acasă, repetă procedeul: ia o pilulă dimineaţa sau seara, apoi revino la vechile obiceiuri.
     
  • Dacă foloseşti diafragma, ia două cu tine şi ţine-le în bagaje separate (în caz că se rătăceşte o valiză). Zborul cu avionul, înotul în apa sărată, chiar şi scufundările nu afectează diafragma. Numai că trebuie să stea acolo timp de şase ore după contactul sexual, aşa că vezi ce faci cu diferenţele de fus orar.
     
  • Practică sexul sigur în toate înţelesurile. Ceea ce în ţara ta e un simplu flirt poate fi interpretat în altă parte ca o invitaţie deschisă la sex. Şi nu-ţi închipui că orice tip pe care-l inviţi la tine să bea o cafea se va purta ca un domn, indiferent de ţara în care te afli!

Sursa: „Hot sex”, Tracey Cox

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: